H. Kane'as su anglų rinktine per tris minutes palaužė Ukrainos futbolininkus

Sekmadienį 2024-ųjų Europos čempionato atrankos etapo 2-ojo turo rungtynėse C grupėje susitiko Anglijos ir Ukrainos rinktinės. Rungtynės buvo žaidžiamos Wembley stadione Londone ir baigėsi šeimininkų pergale 2:0 (2:0). Rungtynėse stebėjo daugiau nei 83 tūkstančiai žiūrovų.

H.Kane'as yra rezultatyviausias Anglijos rinktinės žaidėjas<br> AFP/Scanpix nuotr.
H.Kane'as yra rezultatyviausias Anglijos rinktinės žaidėjas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2023, 9:19 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 12:03 PM

Anglija pirmajame kėlinyje vos per tris minutes pelnė du pergalingus įvarčius. 37-ąją minutę pasižymėjo kapitonas Harry Kane'as, o 40-ąją min. „trijų liūtų“ pranašumą padvigubino Bukayo Saka. Antrajame kėlinyje rezultatas nepasikeitė.

Prieš šį mačą H.Kane'as buvo įteikti specialūs bateliai, kurie skirti daugiausiai įvarčių atstovaujant anglų rinktinei pelniusiam futbolininkui.

Žaidėjas mače su Italija įmušė įvartį, kuris tapo svarbiausiu – rinktinės kapitonas pagerinti Wayne'o Rooney rekordą. Dabar savo sąskaitoje H.Kane'as turi 57 įmuštus įvarčius.

Anglijos rinktinė atrankos etapą C grupėje pradėjo pergale svečiuose prieš dabartinę Europos čempionę Italijos rinktinę 2:1.

Tad anglai po dviejų rungtynių jau turi 6 taškus. Ukrainos rinktinei rungtynės su Anglija buvo pirmosios atrankoje į „Euro 2024“.

H grupėje sulaukta netikėto rezultato, nors po pirmojo kėlinio buvo viskas labai aišku. Išvykoje kovoję danai po dviejų Rasmuso Winthero Hojlundo įvarčiu pirmavo prieš Kazachstaną ir ramiai išėjo ilsėtis.

Neįtikėtina, bet kazachai po 11 metrų baudinio 73 min. ne tik sumažino skirtumą, tačiau 86 ir 89 min. pelnė du įvarčius ir išsiveržė į priekį 3:2.

Teisėjas buvo pridėjęs 7 minutes ir danai suskubo lyginti rezultatą, o šeimininkai – gintis. Lemiamą įvartį įmušęs Abatas Aimbetovas net gavo raudoną kortelę, tačiau Kazachstanas išlaikė pergalę – nugalėjo 3:2 (0:2).

J grupėje net 7 įvarčius į Lichtenšteino vartus pelnė islandai ir laimėjo 7:0 (2:0). Toje pačioje grupėje Portugalija sutriuškino Liuksemburgą 6:0, o du įvarčius pelnė Cristiano Ronaldo.

2024 metų Europos čempionato kvalifikacija

C grupė

Anglija – Ukraina 2:0

Malta – Italija 0:2

H grupė

Kazachstanas – Danija 3:2

Slovėnija – San Marinas 2:0

Šiaurės Airija – Suomija 0:1

J grupė

Lichtenšteinas – Islandija 0:7

Liuksemburgas – Portugalija 0:6

Slovakija – Bosnija ir Herzegovina 2:0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.