EUROLYGA 2023

Iš Belgrado Lietuvai „šūdas“ taręs komentatorius V. Čeponis: „Yra ir žodelis pyst“

Sekmadienį Lietuvos krepšinio sirgaliai, baigiantis Belgrade Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA ekipų mačui, buvo it amo netekę: daugiau kaip 20 taškų persvarą turėję žalgiriečiai ketvirtame kėlinyje dėl trečiosios vietos Eurolygoje sustojo ir leido rusams septynmyliais žingsniais artėti. Paskutinėmis dvikovos sekundėmis, kai CSKA galėjo ir įsūdyti pergalingą tritaškį, nervai neišlaikė ir mačą komentavusiam Vaidui Čeponiui – į eterį žurnalistas su siaubu išsakė „šūdas“.

Sporto komentatorius Vaidas Čeponis
Sporto komentatorius Vaidas Čeponis
V. Čeponis yra "Viasat Sport Baltic" komentatorius
V. Čeponis yra "Viasat Sport Baltic" komentatorius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 9:01 PM, atnaujinta May 22, 2018, 12:53 AM

Likus kelioms sekundėms iki Eurolygos mačo dėl trečiosios vietos pabaigos, „Žalgiris“ vis dar pirmavo 79:77, o prie baudų linijos stovėjo Brandonas Daviesas, bet jis nepataikė dviejų baudos metimų, palikdamas CSKA klubui 2,7 sek. pergalingam arba bent išlyginamajam metimui.

Būtent tada panevėžietis V.Čeponis iš nevilties Lietuvai atsiuntė iš savo lūpų išsprūdusį žodelį „šūdas“.

„Bet jis juk ne keiksmažodis. Tai buvo emocija, o ne išvada ar žaidimo apibūdinimas. Tikrai nesirengiau vienai ar kitai situacijai ir neturiu jokių klišių – kada ir kaip kalbėti. Tiesiog iš apmaudo pasakiau šį žodį. Nes įvykiai klostėsi tikrai jau rimtai“, – dėstė krepšinio komentatorius.

Tačiau jau po kelių akimirkų V.Čeponis visa gerkle šaukė džiaugdamasis galutine „Žalgirio“ pergale: „Oh-ho-ho, tai jau yra pergalė. Sveikinu, Ryti, ir tave, duok bučkį. Tiek mus prinervino žalgiriečiai, bet dabar akmuo nuo širdies nusirito“.

– Kas atsitiko per ketvirtąjį kėlinį – kodėl „Žalgiris“ leido sugrįžti į kovą CSKA ir vos nepralaimėjo“ – lrytas.lt paklausė iš Belgrado sugrįžusį V.Čeponį.

– Visų pirma, rungtynėse iššovė tamsusis arkliukas Michailas Kulaginas. Jo tolimi metimai buvo CSKA svarbūs, o kauniečiai net patys nepastebėjo, kaip pradėjo tempti laiką. Kamuolys atakose stovėjo. Tokioje situacijoje ir kai kurių kauniečių psichologinis pasirengimas nebuvo aukščiausiame lygyje. Tad sudedame viską ir gauname, kad viena ekipa daro viską, kita – tiesiog žiūri, kas vyksta ir tikisi, kad neįvyks blogiausias scenarijus.

– Tas „šūdas“ jau gal sugrįžo bumerangu iš televizijos vadovų?

– Džiaugiuosi, kad tose televizijose, kuriose dirbu, nėra cenzūros ar draudimų, kurie galėtų kenkti darbui. Jei reikia, aš galiu kritikuoti, galiu reikšti nepasitenkinimą, tačiau kai to daryti nereikia – kam kurti sensacijas dirbtinai? Kaip ir sakiau, „šūdas“ nėra keiksmažodis. Aš ir dar sakiau „pyst“, „eik tu namas“, „žalia rūta“, „Lietuva, Žalgiris, Landsbergis“, o Belgrade tariau ir „Lietuva, Žalgiris, Grybauskaitė“. Tai paįvairina stebimą mačą, bet linijos neperžengiu.

– Tai, galbūt, komentuojant su begale „žodelių“ galite sulaukti didesnio populiarumo.

- Tiesa pasakius, mažai kas žino, kaip atsakingai rengiuosi komentavimui, peržiūriu visą galimą varžovų ar mūsų ekipos statistiką, galimus krepšinio derinius. Daug dirbu, kad būtų žiūrovams įdomu klausytis, ką sakau. Bet blogiausia, kad įsimenu dėl tam tikrų riebesnių žodelių. Jei kalbėčiau tik „šūdas“, būčiau tiesiog klounu. Bet man to nereikia – ruošiuosi transliacijoms tiems, kuriems reikia kažką naujo sužinoti ir suprasti situaciją aikštėje.

– Gyvenime būna, kad kai kada nusikeikiama. Turite kokį treniruočių metodą, kad per transliacijas nenusikeiktumėte?

– Kad nesu iš tų, kuriems keiksmažodžiai yra sudedamoji kalbos dalis. Kai to nėra, tai ir visiškai nereikia kontroliuoti save. Aš nė karto eteryje nebuvau riebiau nusikeikęs. Lietuviški keiksmažodžiai nesiskaito (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas