EUROLYGA 2023

V. Gomelskis apie Šaro ateitį CSKA: „Gali kilti sunkumų“

Po sėkmingo Kauno „Žalgirio“ krepšininkų sezono daug sveikinimų bei pagyrų sulaukė ne tik žaidėjai, bet ir komandos treneris 42-ejų Šarūnas Jasikevičius. Jis pirmą kartą po 19 metų atvedė Kauno komandą į Eurolygos finalo ketverto etapą, kuriame iškovojo trečiają vietą. Žalgiriečių strategu dabar domisi ne vienas krepšinio klubas.

 lrytas.lt montažas
 lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 11:36 AM, atnaujinta May 23, 2018, 2:33 PM

Tuo metu Maskvos CSKA, turintis vieną didžiausių biudžetų Eurolygoje, nusileido „Žalgiriui“ ir užėmė ketvirtąją vietą. Toks rezultatas nenudžiugino nei krepšininkų, nei klubo vadovų. Maskvos klubui buvo keliami aukščiausi reikalavimai, kurių nepavyko įgyvendinti.

Žymus rusų sporto komentatorius ir žurnalistas 64-erių Vladimiras Gomelskis yra įsitikinęs, kad jei CSKA vadovai norėtų, jog prie komandos vairo stotų Šarūnas Jasikevičius, jiems galėtų kilti sunkumų. Tačiau tikrai ne finansinių. Maskvos klubas sezono pradžioje oficialiai paskelbė turintis 39 mln. eurų biudžetą. 

Ar galėtų dabartinį CSKA trenerį Dimitrį Itoudį pakeisti Šarūnas Jasikevičius? „Geras variantas, niekada apie tai negalvojau“, – atsakė V.Gomelskis pokalbyje su buvusia Latvijos krepšinio žvaigžde Valdžiu Valteriu.

Kaip teigė latvis, jis žino, jog Š.Jasikevičiaus sutartis yra apie 500 tūkst. eurų. Pasak V.Gomelskio, tokia suma CSKA yra vieni niekai:  jei tik klubas panorėtų, Š.Jasikevičiui galėtų atseikėti net ir trigubai didesnę algą.

„Žinokite, kad ir D.Itoudis  negauna pasakiškų pinigų“, – kalbėjo rusų ekipos užkulisius pažįstantis V.Gomelskis, tačiau konstatavo, jog jie tikrai rimtesni už Lietuvos trenerio.

 Tačiau dėl galimybių pervilioti Š.Jasikevičių į Rusijos čempiono stovyklą iškyla ne finansinė, o susitarimo problema.

„Jei neklystu, jo agentas yra Izraeelio pilietybę turintis specialistas ir su šiuo agentu yra sunku derėtis. Čia iškiltų didžiausias sunkumas. Taip pat kyla klausimas, kokią algą klubas turėtų pasiūlyti Šarui, kad jis sutiktų treniruoti CSKA“, – retoriškai klausė V.Gomelskis.

 Po Eurolygos finalų tarp „Žalgirio“ žaidėjų rusų krepšinio guru išskyrė Keviną Pangosą bei Edgarą Ulanovą: „Man patinka K.Pangosas, matyti, kad su juo daug dirbo treneris. Labai sužavėjo E.Ulanovas, labai daug perspektyvų matau“, – sakė V.Gomelskis.

Pratęsdamas mintį apie CSKA komandos tolesnius planus rusų žurnalistas kalbėjo kritiškai.

„Ne man spręsti, ką toliau turėtų daryti klubas, atleisti klubo prezidentą Andrejų Vatutiną, keisti trenerį... Jei būtų mano valia, keisčiau komandos sudėtį. Manau, jog reikia pakeisti apie 40 procentų žaidėjų, kurie dabar yra komandoje. Aš neatnaujinčiau sutarties su Nando DeColo. Palikčiau Viktorą Chriapą kaip skautą komandoje, atsisveikinčiau su Andrejumi Voroncevičiumi ir Vitalijumi Fridzonu“, –per pokalbį Rygoje su krepšinio legenda V.Valteriu patarimus žarstė rusų televizijos komentatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.