EUROLYGA 2023

Į Kanados rinktinę besiveržiantis K. Pangosas: „Lietuvoje krepšinis yra sportas numeris 1, 2 ir 3“

Šį sezoną aukščiausią pavarą įjungęs Kauno „Žalgiris“ pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, kuriame iškovojo trečiąją vietą. Vieno iš komandos vedlių vaidmenį atliko kanadietis Kevinas Pangosas, kuris krepšinio aukštėje tobulėjo neįtikėtinu greičiu. Juo po sėkmingo sezono domisi ne vienas Europos krepšinio klubas, todėl manoma, kad žaidėją bus sunku išlaikyti Kauno komandoje.

Kol kas nėra aišku kur pasuks krepšininko kelias<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kol kas nėra aišku kur pasuks krepšininko kelias<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kol kas nėra aišku kur pasuks krepšininko kelias<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kol kas nėra aišku kur pasuks krepšininko kelias<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kol kas nėra aišku kur pasuks krepšininko kelias<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kol kas nėra aišku kur pasuks krepšininko kelias<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 11:00 AM, atnaujinta May 24, 2018, 3:05 PM

Kalbėdamas apie Lietuvos krepšinį sportininkas išskiria sirgalius bei šios sporto šakos svarbą mūsų šalyje.

„Visi fanai buvo beprotiškai garsūs... visų rungtynių metu jie stovėjo ir šūkavo. Buvo nuostabi atmosfera“, – torontosun.com apie Lietuvos sirgalių palaikymą kalbėjo 25-erių K.Pangosas.

„Įdomu žaisti Europoje, nes kuomet augi Šiaurės Amerikoje visi tik ir težino NBA. Jie nesidomi, kas vyksta už Amerikos ribų, todėl čia atvykus buvo įdomu viską išbandyti pačiam. Europoje krepšinio lygis yra labai aukštas. O Lietuvoje krepšinis yra sportas numeris 1, 2 ir 3”, – įspūdžiais dalijosi žalgirietis.

189 cm ūgio krepšininko kelias į Lietuvą nebuvo paprastas. NCAA turnyre 2015 metais jis atvedė Gonzagos universiteto ekipą į geriausių komandų aštuntuką bei buvo apdovanotas konferencijos metų žaidėjo prizu.

Prieš atvykdamas į „Žalgiriį“ kanadietis bandė pakliūti į ne vieną NBA komandą, tačiau negavo šaukimo. Tuomet jo kelias pasuko į „Gran Canaria“ komandą Ispanijoje.

Gynėjas dalyvavo trijose paskutinėse NBA vasaros lygose su „Dallas Mavericks“, „Altanta Hawks“ ir „Washington Wizards“ komandomis. Pastaruoju metu žaidėju domėjosi „San Antonio Spurs“.

Dabar jo ateitis lieka neaiški. Jis pareiškė norą žaisti Kanados krepšinio rinktinėje, bet čia susiduria su įsipaireigojimais „Žalgiriui", nes Lietuvoje krepšinio sezonas trunka dešimt mėnesių: „Aš bandau viską išsiaiškinti. Labai norėčiau žaisti“, – sakė K.Pangosas, kalbėdamas apie galimybę apsivilkti Kanados rinktinės marškinėlius. 

Nepaisant to, į kurią vandenyno pusę pasuks K.Pangosas, pasak jo, patirtis Lietuvoje ir galimybė žaisti vienoje geriausių pasaulio krepšinio lygų, yra neįkainojami.

„Visų pirma, nuostabi galimybė yra keliauti kuomet žaidžiu krepšinį – tai yra mano darbas. Turi galimybę pamatyti daug įvairių vietų, susipažinti su įvairiais žmonėmis. Nuostabu. Be to, konkurencijos lygis yra labai aukštas ir gali žaisti įvairiose šalyse. Visada gali persikelti“, – apie žaidimą atviravo K.Pangosas.

Krepšininkas neatmeta ir galimybės žaisti NBA: „Daug vaikinų persikelia žaisti į NBA, todė šis kelias taip pat yra įmanomas. Tai puiki galimybė. Patobulėjau kaip žaidėjas, išmokau geriau skaityti žaidimą, įvertinti situacijas. Žaidimas labai sulėtėjo nuo to laiko, kai pradėjau profesionalo karjerą“, – sakė „Žalgirio“ gynėjas.

Šią vasarą jis taip pat žada vesti savo dabartinę sužadėtinę Kate Pennington – amerikietę, kuri žaidė futbolą tame pačiame Gonzagos universitete. Panašu, kad tai nebus vientintelės permainos krepšininko gyvenime. 

Po sėkmingo sezono kanadiečiu domisi ir Ispanijos „Barcelona“ komanda.

Šį sezoną Eurolygoje K.Pangosas per 28 minutes rinko po 12,7 taško, atkovojo 2,7 kamuolio, atliko 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 14,2 naudingumo balo. Nuo trijų taškų zonos kanadietis meta 47 procentų taiklumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.