EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio legenda apie CSKA problemas: „Buvau įsitikinęs, kad jie sudraskys „Žalgirį“

Buvusi Rusijos krepšinio žvaigždė ir olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas per vieną savo šalies televiziją komentavo mėgstamos ekipos Maskvos CSKA nesėkmes Eurolygos finalo ketverte. Jis tikino, kad buvo skaudu žiūrėti, kaip komanda, kuriai kadaise ir pats jo atstovavo, pralaimėjo Madrido „Real“ ekipai, o mūšyje dėl trečiosios vietos – Kauno „Žalgiriui“.

 Sergejus Tarakanovas<br> cskabasket.com
 Sergejus Tarakanovas<br> cskabasket.com
VTB lygos burtų traukimo ceremonijoje prieš porą metų dalyvavo buvę garsūs krepšininkai - lietuvis V.Chomičius ir rusas S.Tarakanovas.<br>VTB
VTB lygos burtų traukimo ceremonijoje prieš porą metų dalyvavo buvę garsūs krepšininkai - lietuvis V.Chomičius ir rusas S.Tarakanovas.<br>VTB
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 11:33 AM, atnaujinta May 24, 2018, 2:13 PM

Kauno ekipa dvikovoje dėl trečiosios vietos įveikė maskviečius 79:77, nors dar ketvirtame kėlinyje pirmavo 20 taškų.

60-metis Rusijos krepšinio veteranas, daugiau kaip 11 metų atstovavęs CSKA komandai, įsitikinęs, kad dėl Rusijos čempiono nesėkmės Belgrade vykusiame lemiamame turnyro etape kalti du žaidėjai – Nando de Colo ir Sergio Rodriguezas.

„Komanda mane labai nuvylė, tai yra visiškas fiasko, – leidiniui „Sport-express“ tikino S.Tarakanovas. – Iš esmės visi komandos lyderiai atrodė tragiškai. Bet viskas prasidėjo nuo blogo N.de Colo ir S.Rodriguezo pasirodymo.“

Kalbėdamas apie CSKA nesėkmę Eurolygoje, buvęs krepšininkas ir su lietuviais SSRS sudėtyje Seulo olimpiadoje auksą laimėjęs S.Tarakavovas teigė, kad po nesėkmės su „Real“ manė, jog mače dėl trečiosios vietos CSKA sudraskys „Žalgirį“.

– Ko CSKA pritrūko dvikovoje dėl trečiosios vietos su „Žalgiriu“?

– Aš buvau įsitikinęs, kad „kariškiai“ sudraskys „Žalgirį“. Taip būna dažnai, kai po pralaimėjimo dingsta papildomas psichologinis spaudimas. Bet, matyt, mačų svoris buvo toks sunkus žaidėjams, kad tie psichologiniai antrankiai nenukrito nuo rankų. Tai buvo labai liūdnas vaizdas – ypač kai CSKA atsiliko 20 taškų. Mano galva, komandai pritrūko kovotojų dvasios. Tokios dvasios, kurią turi lietuvių komanda, net ir žaisdama be savo žvaigždžių. Kauniečiai mušasi iki pabaigos. CSKA šiame sezone bandė pergalių siekti daugiau rodydami akademinį krepšinį, tačiau per Eurolygos finalo ketvertą to neparodė.

– Tačiau ketvirtasis kėlinys su kauniečiais CSKA sirgaliams buvo lyg medus.

– Rungtynių pabaiga ir pradžiugino, ir nuliūdino. Tai būtų buvęs fenomenalus išsigelbėjimas, jei maskviečiai būtų sugebėję jei ne laimėti, tai bent iškovoti pratęsimą. Bet momentas, kai ekipa po minutės pertraukėlės nesugebėjo laiku iš užribio išsimesti kamuolį, labai nuvylė. Ir jeigu tą žaidimo raziną Michailas Kulaginas būtų galėjęs parodyti anksčiau, būtų būvę tikrai idealu. Jis išėjo į aikštę ir sukūrė sensaciją.

– Dabar visi kalba, kad CSKA trenerio Dimitrio Itoudžio dienos komandoje suskaičiuotos, ir svarsto, kas galėtų jį pakeisti. Pirštais rodomą į Davidą Blattą ir Šarūną Jasikevičių.

– Taip, variantų nėra daug. D.Blattas yra geras specialistas, jis yra sėkmės vaikis. Bet jis iš esmės nė karto netreniravo CSKA lygio komandos. Jis vadovavo toms ekipoms, ant kurių, apibendrinus viską, niekas niekada rimtai nestatė ir nekalbėjo kaip apie favorites. Tai tokios komandos, kurioms pralaimėjimas nėra katastrofa. Na, Šarūnas Jasikevičius – jis tik dvejus metus yra treneris. Jo fenomeno paslaptis paprasta – jis treniruoja komandą savo šalyje. Šarūnas man labai patiko kaip geras žaidėjas ir dabar kaip treneris – emocionalus, turi charizmą, bet ar jam sektųsi vadovauti aukščiausio lygio komandai, nežinia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.