EUROLYGA 2023

K. Maksvytis džiaugėsi pergale, R. Butautas prisiminė gerą pusmetį Panevėžyje

Klaipėdos „Neptūnas“ pergale baigė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną, kai laimėjo seriją dėl bronzos medalių prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Vyriausiasis klaipėdiečių treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi pergale, bet užjautė ir klubą, kuriame dirbo dar praėjusį sezoną.

Kazys Maksvytis ir Ramūnas Butautas.<br> J.Stacevičiaus/M.Patašiaus nuotr.
Kazys Maksvytis ir Ramūnas Butautas.<br> J.Stacevičiaus/M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, Krepsinis.net ir lrytas.lt

Jun 17, 2018, 11:40 PM, atnaujinta Jun 18, 2018, 10:25 AM

„Sveikinu Panevėžio ekipą. Smagu, kad mes laimėjome, bet nesmagu, jog pralaimėjo mano buvusi komanda, su kuria palaikome gerus santykius“, – sakė „Neptūno“ strategas.

– Po pertraukos žaidėte agresyviau. Toks jūsų būdas?

– Taip, toks būdas. Mes atakavome Lorenzo (Williamsą) ir brolius (Lavrinovičius), nes jie yra kūrėjai, o kiti žaidėjai buvo pagalbininkai.

Pradedant antrosiomis serijos rungtynėmis, mes laikėmės plano. Akcentavome, jog turime žaisti greitai. Jeigu nepavyksta, reikia rungtyniauti ilgai ir varginti varžovus. Jau pirmojoje dalyje gerai gynėmės, tik stigo gynybos paskutinėmis atakos sekundėmis.

– Pataikėte tiek tritaškių, kiek prieš tai per tris mačus serijoje kartu sudėjus. Kas tai lėmė?

– Iki tol pataikėme šiek tiek prasčiau nei vidurkis. Turime žaidėjų, kurie gali pataikyti, bet jie nepataikydavo. (Vytautas) Šulskis ir (Edgaras) Želionis yra geri metikai. Jie pirmosiose serijos rungtynėse tiesiog perdegė, suveikė psichologija.

– Ar jums pasidarė lengviau?

– Labai gerbiu (Ramūną) Butautą, žinau (Gintaro) Kadžiulio galimybes. Laimėjome prieš gerą komandą, pažiūrėkite žaidėjus: broliai, Lorenzo, (Žanis) Peineris, (Gintaras) Leonavičius. Manau, kad padarėme gerą darbą.

Klaipėdiečių treneris pripažino, kad sezonas buvo itin sunkus ir po rungtynių padėkojo savo žaidėjams už pagirtiną drausmę.

„Dabar jau tikrai lengviau. Padėkojau komandos nariams, tai buvo tikrai nelengvas sezonas, tiksliau, vienas sunkesnių per mano karjerą. Padėkojau visiems žaidėjams, kad rūbinėje sugebėjo išlaikyti komandinę dvasią. Nepasidavėme, surėmėme pečius ir laimėjome seriją. Laimėjome tikrai prieš gerą komandą“, – teigė K.Maksvytis.

„Kalbėjome, kad turime apsiginti ir žaisti greitai. Kalbėjome, kad jei nepelnome pigių taškų, tai neturėtume mėtyti pigių tritaškių, kad turime ilgiau įžaidinėti kamuolį ir jie vargų gynyboje. Tai pavyko. Pirmoje pusėje buvo gana nebloga gynyba, tačiau nesisekė atakų pabaigose, kai jie sumetė tritaškius. Jau tada galėjome susikrauti persvarą. Žinoma, prisidėjo žaidėjai, kurie anksčiau žaidė prasčiau. Želionis buvo pagrindinis veikėjas, ypatingai antroje dvikovos pusėje“, – atskleidė K.Maksvytis.

R.Butautas: „Panevėžyje praleidau labai gerą pusmetį“

Vyriausiasis „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas dėkojo Panevėžio klubui už puikiai praleistą pusmetį.

„Noriu pasveikinti „Neptūną“ su šia pergale ir bronzos medaliais. Komanda tikrai turėjo problemų, todėl garbė jiems, jog suvaldė šią situaciją. „Neptūnas“ žaidė gražų krepšinį, buvo arti finalo ir gali pasidžiaugti geru sezonu.“

– „Neptūnas“ įmetė tiek tritaškių, kiek prieš tai per tris mačus kartu sudėjus. Tai tapo nemalonia staigmena?

– Mes jiems neleidome mesti. Jie susikūrė neblogų progų ir jiems įkrito, o mums – neįkrito. Nesolidu ieškoti priežasčių pataikyme. Laimėjo stipresni ir tiek.

– Ketvirtajame kėlinyje pirmąją komandinę pražangą gavote tik sužaidus 8 minutes. Žaidėjai buvo neagresyvūs, nes buvo pavargę?

– Mes šiandien pakoregavome gynybą ir praleidome daugiau taškų. Nenoriu kalbėti tuščiai, o analizuoti rungtynes „ant karštųjų“, nenoriu. Reikia laiko, jog viskas susigulėtų. Aš analizuosiu šias rungtynes, bet ne dabar.

– Kaip vertinate laiką, praleistą „Lietkabelyje“?

– Kiekvienos treniruotės laukiau kaip šventės. Neturėjome jokių problemų nei dėl drausmės, nei dėl kitų dalykų. Visi vykdė nurodymus. Praleidau čia labai gerą pusmetį.

„Klaipėdos ekipa žaidė gražų krepšinį, buvo labai arti finalo ir gali pasidžiaugti gražiu sezonu. Noriu padėkoti mūsų sirgaliams, kurie išliko ištikimi mums. Sezonas buvo banguotas ir noriu padėkoti, kad fanai nuo mūsų nenusigręžė. Taip pat noriu padėkoti klubo vadovybei ir aptarnaujančiam personalui, nes sąlygos buvo sukurtos tikrai geros. Žaidėjams jau padėkojau ir palinkėjau sėkmės“, – teigė „Lietkabelio“ strategas.

Pats R.Butautas pripažino, kad pergalę iškovojęs „Neptūnas“ buvo jos vertesnis.

„Krepšinyje lygiųjų nebūna, kaip futbole. Visada, kai susitinka dvi komandos, vertesni pergalės yra nugalėtojai. Pagal įdėtas pastangas negaliu turėti priekaištų žaidėjams. Kažko pritrūko, bet tai yra krepšinis, sportas, nugali stipresnis. Noriu padėkoti ir žurnalistams už objektyvų vertinimą bei teisingą kritiką“, – kalbėjo R.Butautas.

Nors R.Butautas įvardino šio pralaimėjimo priežastis, apie ateitį galvoti nesiruošė ir jau buvo suplanavęs rytojų.

„Mes turėjome susikūrę neblogų progų, mums neįkrito. Mes bandėme koreguoti savo gynybą ir praleidome daugiau taškų. Dabar apie kitą sezoną negalvoju. Galvoju tik kaip nusirengti šlapius drabužius, palįsti po dušu ir rytoj nuvykti į savo sodybą“, – atviravo „Lietkabelio“ vairininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.