EUROLYGA 2023

Komentatorius mato intrigą LKL: „Pavasarį pirmoje vietoje gali būti ir ne „Žalgiris“

Savaitgalį prasidėjęs 26-asis „Betsafe–Lietuvos krepšinio lygos“ sezonas žada ne vieną intriguojančią dvikovą. Itin pasikeitusios jo dalyvės jau stojo į kovą dėl vietos ant stipriausiųjų pakylos, o „Betsafe“ ekspertai pristato didžiausias sezono intrigas bei nežinomuosius.

Kauno ekipa yra neabejotina šio sezono LKL favoritė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno ekipa yra neabejotina šio sezono LKL favoritė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sostinės ekipą papildė pajėgūs naujokai.<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Sostinės ekipą papildė pajėgūs naujokai.<br>rytasvilnius.lt nuotr.
T.Walkupas gali būti žalgiriečių lyderis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Walkupas gali būti žalgiriečių lyderis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Praėjusių metų mažojo finalo dalyvės prarado savo žvaigždes.<br>G.Šiupario nuotr.
Praėjusių metų mažojo finalo dalyvės prarado savo žvaigždes.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos komanda surinko pajėgią sudėtį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Utenos komanda surinko pajėgią sudėtį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Broliai Lavrinovičiai.<br>LR archyvo nuotr.
Broliai Lavrinovičiai.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 7:05 AM

Kas taps reguliariojo sezono nugalėtoju?

Lyginant su praėjusiu sezonu, šįkart prie starto linijos išsirikiavusios 10 komandų – ypač pasikeitusios.

„75 nauji žaidėjai komandose, 34 likę savo ekipose. Labai daug naujų veidų – tiek lietuvių, grįžtančių iš užsienio, tiek legionierių“, – naujojo sezono uždangą kiek praskleidė „Betsafe–LKL“ kovas komentuosiantis Gediminas Reklaitis.

Anot jo, iki kitų metų gegužės truksiantis reguliarusis sezonas turėtų būti kur kas labiau nenuspėjamas.

„Nenustebčiau, jei turėtume reguliariojo sezono nugalėtoją, kuris nesivadins „Žalgiriu“, – teigia vienas iš aštuonių „Betsafe–LKL“ kovas komentuosiančių krepšinio žinovų.

Su juo sutinka ir lažybų bendrovė „Betsafe“ – jos duomenimis, nugalėtoja bus Kauno ekipa. „Žalgirio“ šansai nugalėti siekia 85,47 procentais.

Ko verti „Ryto“ naujokai?

Tačiau komentatorius apie atsiradusią didesnę konkurenciją „Žalgiriui“ kalba ne veltui, mat itin dideles ambicijas šįkart užsibrėžę principiniai kauniečių varžovai – iš „Lietuvos ryto“ „Rytu“ pavirtę Dainiaus Adomaičio treniruojami Vilniaus atstovai „Betsafe–LKL“ turnyre.

„Ryto“ legionieriai labai geri. Dominique'as Suttonas rinks bent po 15 taškų per rungtynes. Kiti – irgi labai aukšto lygio“, – apie Vilniaus ekipos legionierius D.Suttoną, Chrisą Kramerį ir Dennisą Jerome'ą Seeley kalbėjo pašnekovas.

Tiesa, vienu dalyku visgi žalgiriečiams jie nusileidžia.

„Klausimas, ar „Ryto“ žaidėjai ūgtelės savo meistriškumu, nes jie yra Europos taurės žaidėjai. „Rytas“ nėra Eurolygos komanda, tad norint mesti iššūkį „Žalgiriui“, žaidėjams reikia paūgėti virš Europos taurės lygio“, – apie triumfui reikalingus ingredientus užsimena G.Reklaitis.

Tačiau, anot lažybų bendrovės „Betsafe“, šios komandos šansai nugalėti siekia 14,29 procentais.

Ar pasikeitimai susilpnino „Žalgirį“?

Praėjusį sezoną „Betsafe–LKL“ triumfavęs Kauno klubas šį sezoną pasitinka taip pat pasikeitęs – komandą paliko praėjusį sezoną itin svarbiais žaidėjais buvę Axelis Toupane'as ir Kevinas Pangosas. Tačiau Šarūnas Jasikevičius, panašu, turėtų vėl rasti triumfui nacionaliniame fronte reikalingus ingredientus.

„Manau, kad komandos pajėgumas išliko labai panašus. Šiek tiek gaila, kad išvyko K.Pangosas, kuris yra tobulėjantis ir šį sezoną bus dar geresnis nei buvo praėjusį. A.Toupane'o taip pat gaila ir neaišku, ar Thomasui Walkupui ir Mariui Grigoniui pavyks kompensuoti tokį praradimą“, – teigia krepšinio komentatorius.

Kas taps žalgiriečių lyderiu?

Tačiau, anot pašnekovo, 25-erių atakuojantis gynėjas Th. Walkupas yra itin geras pirkinys, kuris gali tapti vienu iš svarbiausių Š. Jasikevičiaus ginklų šį sezoną. Tačiau, deja, Lietuvoje jis neturėtų užsibūti.

„Labai daug tikiuosi iš šio amerikiečio – tai atletiškas, veržlus, pataikantis žaidėjas. Toks, kokį norėtų nugriebti bet kuris Eurolygos klubas, tad kitą sezoną „Žalgiris“ greičiausiai jį praras, nes tai labai geras pirkinys“, – mano G.Reklaitis.

Kas visgi triumfuos čempionate?

Nors dėl reguliariojo sezono nugalėtojų laurų kauniečiams gali tekti pavargti, tačiau visgi nugalėtojų taurė jau 9 kartą iš eilės turėtų atsidurti „Žalgirio“ krepšininkų rankose.

„Kalbant apie finalus, nemanau, kad kažkas keisis, gal tiesiog „Žalgiriui“ bus kiek sunkiau – galbūt „Rytas“ iškovos ne vieną, o dvi pergales“, – praėjusių metų finalo seriją, kuri baigėsi kauniečių pergale 4-1, prisimena krepšinio komentatorius.

Trečią vietą vienodai prognozuoja ir lažybininkai, ir ekspertai

Žūtbūtinės kovos „Betsafe–LKL“ galiausiai vyks ne tik dėl to, kas džiaugsis nugalėtojų laurais, bet ir kas laimės mažąjį finalą. Praėjusiame sezone dėl pergalės jame susitiko Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Būtent pastaroji ekipa šventė pergalę finalo serijoje 3-1.

Nors tarpsezoniu šią komandą paliko gausybė žaidėjų, tačiau G.Reklaitis nemano, kad ši komanda susilpnėjo. Taip pat mano ir lažybininkai, kurie trečią vietą čempionate taip pat atiduoda uostamiesčio ekipai – jos šansai nugalėti čempionate vertinami kiek geriau nei panevėžiečių – 4,35 proc. prieš 3,03 proc.

„Neptūnas“ pasikeitė ir nepasakyčiau, kad į blogą, – mano pašnekovas. – Man labai patinka jų įsigijimai, ypač Kyle'as Weaveris. Taip pat – Gytis Masiulis ir Osvaldas Olisevičius, kurie bus labai pajėgūs žaidėjai. Manau, kad ir FIBA Čempionų lygoje jiems seksis neblogai. Be to, Kazys Maskvytis yra vienas geriausių Lietuvos trenerių, tad turėtų sukonstruoti labai solidžią ekipą.“

Ar G.Kadžiulis susitvarkys su naujomis užduotimis?

Dar daugiau permainų sukrėtė 2016–2017 metų sezone antra vieta besidžiaugusį „Lietkabelį“. Viena svarbiausių – naujas treneris. Su praėjusio „Betsafe–LKL“ sezono viduryje latvio Artūro Štalbergo vietą užėmusiu Ramūnu Butautu po sezono sutartis nebuvo pratęsta, o jį pakeitė jam asistavęs ir jau ketverius metus klubo sistemoje dirbantis Gintaras Kadžiulis.

„Bus labai įdomu stebėti „Lietkabelio“ trenerio G.Kadžiulio pasirodymą. Viena didžiausių intrigų, kaip jam pavyks dorotis su ta komanda, kurios sudėtis tokia, kuri gali pretenduoti ir į trečią vietą galutinėje įskaitoje“, – apie panevėžiečių šansus šiame sezone kalba G.Reklaitis.

Ar atsiras daugiau pretendentų į medalius?

Kalbėdamas apie likusias LKL dalyves, pašnekovas išskyrė kelias, kurių pasikeitimai jam labiausiai patiko.

„Man Utenos „Juventus“ sudėtis labai imponuoja. Manau, kad jie gali kovoti ir dėl patekimo į pusfinalį, nors jų šansai nugalėti čempionate lažybininkų vertinami dvigubai prasčiau nei „Neptūno“ ir „Lietkabelio“ – vos 1,41 proc.

Labai geras pastiprinimas yra Martinas Gebenas, kuris buvo pasiskolintas iš Kauno „Žalgirio“. Taip pat legionieriai Alexas Hamiltonas, Kenny Gainesas, Aleksandras Zacharovas yra labai solidūs surinkti“, – teigė krepšinio komentatorius ir tikino, kad itin svarbią įtaką praėjusį sezoną vos septintoje reguliariojo sezono vietoje likusios komandos žaidimui turi antrus metus prie vyriausiojo trenerio vairo esantis Žydrūnas Urbonas.

Prie sustiprėjusių komandų jis mini ir pernai aštuntą vietą užėmusį Kėdainių „Nevėžį“, kuriai žadamas sezono autsaiderių titulas – jų šansai nugalėti čempionate vertinami vos 0,66 proc.

Kas vasarą nukraujavo?

Nemažai komandų pokyčiai nebuvo į naudą. Tarp tokių ekipų ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (6 vieta praėjusiame sezone), „Šiauliai“ (5 vieta) ir Alytaus „Dzūkija“ (9 vieta).

„Šiauliai“, palyginti su praėjusiu sezonu, itin susilpnėjo, nes prarado tokius žaidėjus kaip Donatas Sadeckis ir Laurynas Birutis, – prognozuoja komentatorius G.Reklaitis. – Bet tikiu komandos treneriu Antanu Sireika, kad jis ypač antroje sezono pusėje privers šios komandos krepšininkus žaisti solidų krepšinį. Taip pat susilpnėjusi Andrejaus Urlepo vadovaujama „Dzūkija“, tačiau tikėtina, kad sezono metu joje bus pokyčių: kažkas išvyks ir kažkas atvyks.“

Ką Prienuose nuveiks broliai?

Dar nesibaigus praėjusiam sezonui, kuriame buvo užimta paskutinė vieta, Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą paliko daugybės viso pasaulio krepšinio visuomenės dėmesio sulaukę broliai LaMelo ir LiAngelo Ballai.

Tačiau šios vasaros pabaigoje prieniškiai pristatė dar vienus brolius – į pavadinimą pakeitusį „Skycop“ iš „Lietkabelio“ atkeliavusius Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius. O tarp jų ir brolių Ballų skirtumas – akivaizdus.

„Tai tie broliai, kuriems rūpi krepšinis, ką turbūt ir reikėtų akcentuoti. Su amžiumi jų žaidimo kokybė prastės, o minučių aikštėje mažės, tačiau tai vis tiek puikus pirkinys ir žaidimo, ir komunikaciniu požiūriu“, – apie 38-erių krepšininkus atsiliepia pašnekovas.

Tačiau jie nėra vyriausi komandos žaidėjai: Mindaugui Lukauskiui – 39 metai. Tad nors ambicijų ir daug, tačiau jos galėtų virsti pergalėmis tik pirmoje reguliariojo sezono pusėje.

„Tie subrendę žaidėjai yra įdomus pasirinkimas. Sunku pasakyti, kaip seksis antroje sezono pusėje, kai baterijos pradės sėsti M.Lukauskiui, broliams ir 34-erių Gintarui Leonavičiui. Bet pirmoje sezono pusėje nenustebčiau, jei „Skycop“ nukautų kokį „Rytą“ ar „Neptūną“, – apie naują sezoną kalba G.Reklaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.