EUROLYGA 2023

Puikiai po krepšiais kovojusi „Kibirkštis“ įveikė Klaipėdos klubą

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda Lietuvos čempionate iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų. Valdo Gecevičiaus auklėtinės „MultiGyn“ moterų lygos rungtynėse Klaipėdoje 66:55 įveikė vietos „Fortūnos“ ekipą.

 Vilniaus komanda nugalėjo uostamiesčio krepšininkes.<br> A.Didžgalvio nuotr.
 Vilniaus komanda nugalėjo uostamiesčio krepšininkes.<br> A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 8:36 PM

Antrą pergalę pasiekusios vilnietės turnyro lentelėje pavijo tiek pat taškų turinčias Kauno „Aisčių-LSMU“ krepšininkes.

„Kibirkšties“ komandai rungtynės pajūryje visada tampa rimtu jėgų išbandymu, ne išimtis buvo ir šios rungtynės, kai po 10 minučių kovos, sostinės krepšininkės turėjo 2 taškų deficitą. Tačiau jau antrame ketvirtyje Vilniaus klubo atstovės išsijudino, suaktyvino gynybą ir ne tik išlygino rezultatą, tačiau jį ir persvėrė (34:29).

Antrą rungtynių dalį geriau pradėjo „Kibirkšties“ komanda, tačiau kėlinio viduryje šeimininkės iš Klaipėdos sumažino atsilikimą, o likus 2 minutėms „Fortūna“ išlygino rezultatą. Per likusi laiką komandos apsikeitė klaidomis, o ketvirtį tolimu metimu užbaigė „Kibirkšties“ gynėja Justina Kraujūnaitė (47:44).

Ketvirtą kėlinį puikiu spurtu 8-0 pradėjo sostinės atstovės, „Kibirkštis“ nutolo dviženkle persvara ir klaipėdiečių treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (55:44). Tačiau ir po jos vaizdas aikštėje nepasikeitė. Sostinės ekipa laiko žaidimo vadžias savo rankoje ir pasiekė pergalę – 66:55.

„Kibirkšties“ komanda pagirtinai kovojo po krepšiais ir kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 57-38.

„Kibirkštį“ į priekį vedė priekinės linijos duetas: amerikietė Morgan Pullins surinko 11 taškų ir atkovojo 14 kamuolių, o Livija Sakevičiūtė įmetė 11 taškų ir sugriebė 11 kamuolių.

Justina Kraujūnaitė ir Agnė Bobinaitė (7 atk. kam.) pelnė po 9 taškus, Urtė Slavickaitė ir Gabija Meškonytė (7 per.) po 8, Dalia Donskichytė – 6 (6 atk. kam., 4 per., 3 rez. per.), Ieva Šimkutė – 4, o Miglė Purlytė, Justina Miknaitė ir Emilija Grigaliūnaitė taškų nepelnė.

„Fortūnos“ ekipoje Lina Mikelevičienė pelnė 19 taškų, tačiau „iš žaidimo“ pataikė vos 3 metimus iš 18. Andra Gabalytė surinko 14 taškų, o Agnė Černeckytė – 8.

Kitas rungtynes „MultiGyn“ moterų lygoje „Kibirkšties“ komanda žais šeštadienį, kai išvykoje susitiks su „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.