EUROLYGA 2023

Penkios rinktinės iškovojo kelialapius į Europos krepšinio čempionatą

Turkijos, Rusijos, Slovėnijos, Ispanijos ir Čekijos rinktinės šeštadienį užsitikrino teisę žaisti 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionate. Kelialapius į baigiamąjį turnyrą šios komandos iškovojo laimėjusios penktojo turo rungtynes. 

 Lietuvės nusileido rusėms.<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvės nusileido rusėms.<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvės nusileido rusėms.<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvės nusileido rusėms.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2018, 1:07 AM, atnaujinta Nov 18, 2018, 1:08 AM

Lietuvės. Lietuvos rinktinė šeštadienį Kėdainiuose patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą. Mūsų šalies krepšininkės neapgynė ketvirtojo kėlinio viduryje turėtos 6 taškų persvaros (69:63) ir po permainingos kovos nusileido Rusijos komandai 77:79. 

Jau anksčiau galimybes patekti į Europos čempionatą praradusios lietuvės per penkis turus pasiekė tik vieną pergalę, o visus keturis pralaimėjimus patyrė 2-3 taškų skirtumu. 

Kitose šios grupės rungtynėse Vengrija išvykoje sutriuškino beviltišką autsaiderę Albaniją 139:27. Albanės jau antrą kartą pralaimėjo triženkliu skirtumu. Šių metų vasarį albanės nusileido rusėms 35:148. 

C grupėje visas penkerias rungtynes laimėjo ir teisę vykti į Europos čempionatą užsitikrino Rusijos rinktinė. Vengrijos krepšininkės iškovojo keturias pergales. Paskutiniajame ture grupės lyderės susitiks tarpusavyje Rusijos mieste Jekaterinburge. 

Nors vengrės formaliai dar neiškovojo kelialapio, jos dėl labai gero įmestų ir praleistų taškų skirtumo jau dabar gali būti visiškai ramios. Vengrijos komanda net pralaimėjimo Rusijoje atveju pateks į baigiamąjį turnyrą kaip viena iš geriausių antrąją vietą užimsiančių komandų. 

Lietuvės paskutiniąsias atrankos turnyro rungtynes žais trečiadienį Kėdainiuose su albanėmis. Pirmąsias šių komandų rungtynes Lietuvos krepšininkės išvykoje laimėjo 119:61.

Kelialapiai. Atrankos turnyre 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes, kovoja dėl 14 kelialapių. Į Europos čempionatą pateks grupių nugalėtojos ir šešios geriausios antrąją vietą užimsiančios komandos. 

Dalyvauti atrankos turnyre nereikia dviem Europos čempionato šeimininkėms Serbijai ir Latvijai. 

Iki penktojo turo kelialapio nebuvo iškovojusi nė viena atrankos turnyre žaidžianti komanda. Šeštadienį penktąsias pergales pasiekė ir bilietus į Serbiją bei Latviją rezervavo Turkijos (B grupė), Rusijos (C grupė), Slovėnijos (E grupė), Ispanijos (F grupė) ir Čekijos (G grupė) krepšininkės. Nė viena iš šių komandų dar neužsitikrino pirmosios vietos grupėje, bet net nesėkmių atveju jos gaus kelialapius kaip geriausios antrąją vietą užimsiančios komandos. 

Per penkis turus po keturias pergales pasiekė Slovakija (A grupė), Baltarusija (B grupė), Vengrija (C grupė), Didžioji Britanija (D grupė), Prancūzija (E grupė), Ukraina (F grupė), Belgija (G grupė), Švedija ir Italija (H grupė). Šios rinktinės yra favoritės kovojant dėl likusių kelialapių.

Vilčių patekti į Europos čempionatą taip pat dar neprarado po tris pergales turinčios Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina (A grupė) ir Graikija (D grupė). 

Staigmenos. Šeštadienį penktajame ture buvo užfiksuoti du gana netikėti rezultatai

A grupėje padėtį sujaukė šiame amžiuje nė karto Europos čempionate nedalyvavusi Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė, kuri namie įtikinamai įveikė Juodkalnijos komandą 83:68. Bosnės po mačo netgi buvo truputį nusiminusios, nes paskutinėmis minutėmis leido varžovėms sumažinti skirtumą, o kiekvienas taškas gali būti labai svarbus, jei trys stipriausios šios grupės komandos iškovos vienodai pergalių ir pirmosios vietos likimą lems taškų skirtumas. 

D grupėje nustebino Didžiosios Britanijos krepšininkės, nugalėjusios šių metų vasarą pasaulio čempionate žaidusią Graikijos rinktinę 79:77. Graikių galimybės patekti į Europos čempionatą po šios nesėkmės tapo labai menkos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.