EUROLYGA 2023

VDU trijulių krepšininkams atiteko planetos bronza

Kinijoje, Siameno mieste, vykusiame „3 prieš 3“ FISU pasaulio universitetų lygos 2018 finaliniame etape žibėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovai. Antradienį į Lietuvą bus pargabenti bronzos medaliai. 

 VDU trijulė iškovojo bronzą.
 VDU trijulė iškovojo bronzą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2018, 6:22 PM, atnaujinta Nov 19, 2018, 6:23 PM

Kinijoje dalyvavo 16 stipriausių vaikinų ir merginų universitetų „3 prieš 3“ komandų - visų žemynų čempionatų pirmų ir antrų vietų laimėtojai. VDU komandai kelialapį į finalinį etapą garantavo tai, kad vasarą buvo triumfuota Europos „3 prieš 3“ universitetų čempionate.

Iš Europos čempionų komandoje liko tik Lukas Grabauskas (klubas Enrico Battaglia" Italija). Prie jo prisijungė Vainius Steponavičius, Ernestas Sederevičius bei Deividas Petravičius (visi - VDU komandos atstovai). 

Kinijoje finalinį turnyrą VDU komanda pradėjo prieš McGill universitetą (Kanada) pralaimėjimu 15:21  

L. Grabausko teigimu, komandai trūko susižaidimo, nes visi susirinkę iš didžiojo krepšinio ir reikia laiko pajusti „3 prieš 3“ krepšinio dvasią.

VDU komanda greitai sugebėjo reabilituotis ir atrasti savo žaidimą - grupės rungtynės baigtos dviem pergalėmis - 17:15 įveiktas Australijos universitetas ir rezultatu 21:10 sutriuškintas Stambulo Arel (Turkija) universitetas.

Atkrintamų rungtynių pirmuoju išbandymu tapo „Centre Studies universitetas“ (Meksika). Čia VDU jau atrodė kur kas solidžiau ir šventė pergalę net 21:9.

Ketvirtfinalio barjeras taip pat peržengtas gana užtikrintai - 21:11 nukauti atstovai iš Irano „Payame Noor” universiteto.

Pusfinalyje VDU laukė visus nugalėjusi Kinijos Huaqiao universiteto komanda, savo gretose turinti du Kinijos rinktinės narius. VDU dvikovą pradėjo atkakliai ir kurį laiką kovėsi taškas į tašką, tačiau galiausiai šeimininkai laimėjo 21:16. Kaip vėliau paaiškėjo, ši Kinijos komanda ir tapo pasaulio trijulių čempione.

Nors pusfinalyje pralaimėjimas VDU komandai buvo skaudus, tačiau minčių sustoti ir grįžti į Lietuvą be medalių - net nebuvo.

VDU komandos žaidėjas D. Petravičius teigė, kad atkrintamųjų etapas pareikalavo daug jėgų ir emocijų, tačiau į dvikovą dėl bronzos medalių VDU žaidėjai išėjo labai susikoncentravę ir vedini vieno tikslo - iškovoti Lietuvai medalius. 

Susitelkimas, vienybė ir kovingumas iš širdies davė saldžių vaisių - rezultatu 21:16 nugalėtas Aucklando universitetasw (Naujoji Zelandija).

„Atliktas didžiulis darbas. Juk finaliniame turnyre dalyvavo stipriausio pasaulio universitetų komandos, tad pasipuošti medaliais - išties puikus jausmas“, - po pergalės trykšdamas džiaugsmu sakė VDU komandos narys Vainius Steponavičius.

Jam antrino L. Grabauskas: „Esame pavargę, bet labai laimingi. “ 

Pasaulio vicečempionais tapo kanadiečiai (Mcgill universitetas).

Planetos bronzos medaliai ne vienintelis Kinijoje iškovotas VDU komandos trofėjus - Ernestas Sederevičius laimėjo ir dėjimo į krepšį konkursą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.