EUROLYGA 2023

Po Vilniaus „Ryto“ skandalų – Dainiaus Adomaičio tyla

Vilniaus „Ryto“ komanda savaitgalį sublizgėjo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tačiau daug laiko džiaugtis nėra, kadangi ji ruošiasi kol kas bene svarbiausiam mūšiui šį sezoną Europos taurėje.

Dainius Adomaitis kartu su savo auklėtiniais išvyko į Frankfurtą.<br>D.Umbraso nuotr.
Dainius Adomaitis kartu su savo auklėtiniais išvyko į Frankfurtą.<br>D.Umbraso nuotr.
 D.Adomaičio teigimu, R.Stipčevičius į žaidimą įnešė daugiau užtikrintumo.<br> T.Bauro nuotr.
 D.Adomaičio teigimu, R.Stipčevičius į žaidimą įnešė daugiau užtikrintumo.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 2:15 PM, atnaujinta Nov 20, 2018, 3:00 PM

Sostinės klubas išvyko į Frankfurtą, kur trečiadienio vakarą susitiks su tiesiogine konkurente dėl trečiosios vietos D grupėje – „Skyliners“ komanda.

„Jų žaidimas yra su daug kalnelių. Sužaidė daug gerų rungtynių Europos taurėje, vos nelaimėjo prieš Malagos „Unicaja“, bet vietiniame čempionate pralaimėjo ne vienerias rungtynes“, – prieš išvyką mintimis oro uoste dalijosi „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

Lengvo pasivaikščiojimo tikėtis tikrai neverta, mat „Skyliners“ jau spėjo įrodyti, kad nėra ta komanda, kurią galima lengvai įveikti. Tačiau Vilniaus ekipai motyvacijos pridėti turėtų savaitgalį Lietuvos krepšinio lyoje (LKL) iškovota puiki pergalė, kai Klaipėdoje 93:78 nesunkiai buvo nugalėta „Neptūno“ ekipa.

Pats D.Adomaitis pastarųjų rezultatų nesureikšmina. Anot jo, vienas ar kitas geras pasirodymas dar negarantuoja sėkmės tolimesnėse kovose.

Treneris buvo paklaustas ir apie situaciją su iš komandos trenerių štabo atsikratytu ispanu Alberto Blanco, tačiau situacijos komentuoti plačiau nepanoro teigdamas, kad tai ne jo kompetencija.

Vokietijos klubas D grupėje šiuo metu yra geresnėje situacijoje nei sostinės ekipa – turi keturias pergales, o tai yra viena daugiau nei vilniečių sąskaitoje. 

Tačiau „Ryto“ komanda užsidegusi tokią situaciją pakeisti. Ji netgi turi dvigubą motyvaciją, kadangi trokšta atkeršyti už pirmajame tarpusavio mače Vilniuje patirtą netikėtą pralaimėjimą 61:70. 

– Ką galite pasakyti apie „Skyliners“ komandą? Ar kažkuo pasikeitė nuo pirmojo Europos taurės rato?

– Kaip ir kiekvienoje komandoje. Kažkas gauna traumą, kažkiek rolės pasikeičia. Bet braižas, kuris buvo pirmose rungtynėse nepasikeitė. Jie žaidžia tuo pačiu braižu. Metikai, kurie meta daug ir aukštu procentu. 

Pavyzdžiui, Erikas Murphy, kuris gali pataikyti 70  procentų taiklumu arba Thomas Heslipas, kuris gali išmesti 11-12 metimų ir pataikyti daugiau nei pusę jų. 

Tai yra energetinė komanda, kuri žaidžia greitą krepšinį. Bet sakyčiau viskas labiau priklausys nuo mūsų. Reikia žiūrėti į save.

– Jus vis dar stebina, kad „Skyliners“ kovoja dėl aukštų pozicijų?

– Jų žaidimas yra su daug kalnelių. Sužaidė daug gerų rungtynių Europos taurėje, vos nelaimėjo prieš Malagos „Unicaja“, bet vietiniame čempionate pralaimėjo ne vienerias rungtynes. 

Su jais žaidžiant viskas priklauso nuo koncentracijos. Žinoti, kur ir prieš ką žaidi. Būti susikaupus nuo pirmų minučių.

– Kaip „Rytas“ pasikeitė nuo pirmojo mačo?

– Atvykus Roko Stipčevičiui, pas mus pagerėjo žaidimo organizacija. Tiek su Kazanės „Uniks“, tiek su Klaipėdos „Neptūnu“. Tai yra didžiausias mūsų pasikeitimas. Tam tikri žaidėjai grįžo į jiems skirtas pozicijas.

– Kaip jūs reagavote į praėjusią savaitę „Ryto“ komandos vadovybėje įvykusias permainas?

– Stengiuosi susikaupti ir žiūrėti į savo darbą. Visi esame profesionalai ir turime daryti savo darbą.

– O kaip situacija su Alberto Blanco, kai praėjusią savaitę paaiškėjo nemalonios atsisveikinimo su juo detalės? Juk pats nenorėjote jo į trenerių štabą?

– Sunku komentuoti dalykus, kurių nežinau. Sprendimas, kad A.Blanco nebus jau buvo priimtas anksčiau. Nenoriu komentuoti dalykų, kurie ne mano kompetencijoje.

– Kokių teigiamų dalykų pamatėte po savaitgalį iškovotos pergalės Klaipėdoje?

– Manau, kad svarbiausia dalykai, kuriuos treniruotėse turime, padarome ir įvykdome aikštelėje. Tai yra geriausia ir momentai žaidimo organizacijoje yra žymiai pagerėję. 
Turime mažais žingsniais eiti į priekį, kad kita treniruotė, rungtynės būtų dar geresnės. Visada pergalės emociškai gerai. Ir nesvarbu, laimi vienerias ar penkerias rungtynes iš eilės.  Pasitikėjime ir visur kitur tai yra gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.