EUROLYGA 2023

Krepšinio federacija kelioms rinktinėms dar nerado strategų

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo patvirtinti 2019 metų Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausieji treneriai, oficialus renginių kalendorius, LKF metinis biudžetas bei buvo svarstomi kiti einamieji klausimai.

M.Špokas (kairėje) ir T.Balaišis-Sėkla.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
M.Špokas (kairėje) ir T.Balaišis-Sėkla.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Stambule LKF atstovavo federacijos prezidentas A.Sabonis ir generalinis sekretorius M.Špokas.<br>LKF nuotr.
Stambule LKF atstovavo federacijos prezidentas A.Sabonis ir generalinis sekretorius M.Špokas.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 5:04 PM, atnaujinta Nov 20, 2018, 5:05 PM

Nutarta, kad dvidešimtmečių merginų rinktinei diriguos Dalius Ubartas, o sėkmingą darbą su Lietuvos vaikinų U 19 rinktine tęs Gediminas Petrauskas.

Su aštuoniolikmečiais dirbs Tomas Gaidamavičius, U 18 merginų komandos vairas patikėtas Egidijui Ženevičiui. Lietuvos jaunučių rinktinėms vadovaus Vilius Stanišauskas (merginos) ir Rolanda Rakutis (vaikinai).

Lietuvos vaikinų studentų ir dvidešimtmečių rinktinių treneriai turėtų būti paskirti artimiausiu metu. Tarptautiniuose turnyruose 2019 metais varžysis 10 įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių.

„Po praėjusio sezono rezultatų aptarimo yra paskiriami treneriai, kad jie galėtų betarpiškai ruoštis kitų metų čempionatams. Patvirtinti yra visų rinktinių treneriai, išskyrus U20 rinktinės treneris ir Lietuvos studentų rinktinės treneris. Tikimės, kad per artimiausią mėnesį pavyks viską suderinti su kandidatais“, – po susitikimo teigė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Posėdžio metu buvo pristatytas 2019 metų LKF veiklos biudžeto projektas. Kitais metais federacijos biudžetą sudarys daugiau nei 3 milijonai eurų. Beveik 2 milijonai eurų atiteks įvairaus amžiaus rinktinių pasiruošimui ir dalyvavimui įvairiuose čempionatuose.

„Biudžetas yra stabilus ir jis yra apie tris milijonai eurų (3,1 mln., – red. pastaba). Jis bus mažesnis nei praėjusiais metais, nes turėjome mergaičių iki 16-os metų Europos čempionatą, kuris sugeneravo didesnes pajamas, bet tuo pačiu ir didesnes išlaidas. Biudžetas yra subalansuotas ir labai džiaugiamės, kad gyvename „pagal kišenę“.

Aišku atsiranda naujos sistemos, kaip trys prieš tris krepšinis, kuris tapo olimpine sporto šaka, džiaugiamės, kad turime profesnionalų kolektyvą, kuris rūpinasi 3×3 krepšiniu“, – sakė Mindaugas Špokas.

Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinių treneriai:

Lietuvos merginų jaunimo U20 rinktinė Europos merginų U20 čempionatas, A divizionas Dalius Ubartas

Lietuvos vaikinų jaunimo U20 rinktinė Europos vaikinų U20 čempionatas, A divizionas Nepaskirtas

Lietuvos vaikinų jaunimo U19 rinktinė Pasaulio vaikinų U19 čempionatas Gediminas Petrauskas

Lietuvos merginų jaunių U18 rinktinė Europos merginų U18 čempionatas, A divizionas Egidijus Ženevičius

Lietuvos vaikinų jaunių U18 rinktinė Europos vaikinų U18 čempionatas, A divizionas Tomas Gaidamavičius

Lietuvos merginų jaunučių U16 rinktinė Europos merginų U16 čempionatas, A divizionas Vilius Stanišauskas

Lietuvos vaikinų jaunučių U16 rinktinė Europos vaikinų U16 čempionatas, A divizionas Rolandas Rakutis

Lietuvos vaikinų studentų rinktinė Vasaros studentų universiada Nepaskirtas

Posėdžio metu priimti trys nauji LKF nariai (Švenčionių rajono sporto centras, Kaišiadorių švietimo ir sporto paslaugų centras, Jurbarko rajono kūno kultūros ir sporto centras), o VšĮ „Prienai“ ir VšĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“ prašymai buvo atmesti.

Susitikimo metu buvo patvirtinta ir LKF metinės konferencijos data, ji vyks balandžio 23 dieną.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro: Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (LKF generalinis sekretorius-direktorius), Algimantas Stasys Anužis (LKF viceprezidentas, Lietuvos veteranų krepšinio lygos prezidentas), Mindaugas Plūkas (LKF viceprezidentas), Romualdas Brazauskas (LKL generalinis direktorius, įgaliotas LKL atstovas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Aleksas Makulavičius (RKL direktorius, įgaliotas RKL atstovas), Giedrius Gustas (Multi-gyn moterų lygos direktorius, įgaliotas Multi-gyn moterų lygos atstovas), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Martynas Račkauskas (Moksleivių krepšinio lygos atstovas), Kęstutis Pilipauskas (Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.