EUROLYGA 2023

„Topo Centras“ tapo „Žalgirio“ e-sporto komandos pagrindiniu partneriu

Visame pasaulyje didelio susidomėjimo sulaukiantis esportas skinasi kelią populiarumo link ir Lietuvoje. Kauno „Žalgiris“ dar šių metų pradžioje pristatė elektroninio sporto padalinį, o dabar gali pasidžiaugti, kad pagrindiniu „Žalgirio“ esporto partneriu tapo didžiausias prekybos elektronika tinklas „Topo Centras“.

 Nuotr. M.Patašiaus
 Nuotr. M.Patašiaus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-19 12:49

Virtualioje erdvėje vykstančias varžybas visame pasaulyje stebi 427 milijonai žmonių, į šį sportą atsigręžė daugelis didžiųjų sporto klubų: savo esporto komandas turi beveik 200 profesionalių sporto klubų, iš kurių net 150 – futbolo. Šių metų pradžioje pirmąją profesionalią Lietuvos esporto komandą suformavo sėkmingai Eurolygoje rungtyniaujantis „Žalgiris“.

„Keliaujant su komanda po Europos krepšinio arenas pastebime ir naujausias tendencijas kitose srityse. Esportas yra bene labiausiai į viršų kylanti šaka, todėl nusprendėme tapti jos flagmanais Lietuvoje. Tai papildoma galimybė pasiekti jaunąją auditoriją, kuomet klasikinio sporto, tokio kaip krepšinis, auditorija sensta. Labai džiaugiamės, kad mūsų idėja patikėjo ir „Topo Centras“. Su jų pagalba „Žalgirio“ esporto komandos galės augti ir tobulėti profesionaliuose tarptautiniuose turnyruose“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Bendrovės „Topo Centras“ generalinis direktorius Remigijus Štaras bendradarbiavimo pradžią aiškina nuoširdžiu noru prisidėti prie šio judėjimo stiprinimo ir Lietuvos garsinimo.

„Elektroninis sportas darosi vis populiaresnis užsienyje, jį stebi šimtai milijonų žmonių. Susidomėjimas Lietuvoje yra daug mažesnis, bet mes manome, kad taip yra dėl lietuviškų komandų trūkumo. Nuoširdžiai norime prisidėti prie „Žalgirio“ esporto komandos – juk ji garsins mūsų šalį ir virtualioje erdvėje, kuri šiais laikais yra ne mažiau svarbi nei fizinė erdvė“, – sakė „Topo Centro“ generalinis direktorius R.Štaras.

Kauno „Žalgirio“ esporto padalinį sudaro net 3 skirtingų disciplinų – „League of Legends“, „Hearthstone“ ir „Counter-Strike: Global Offensive“ komandos.

Pagrindinio partnerio atsiradimas „Žalgirio“ esporto komandoms padeda ne tik išvykti į turnyrus, prireikus sulaukti techninės pagalbos, bet ir suteikia galimybę organizuoti įvairius renginius, kurie leidžia iš arčiau susipažinti su elektroniniu sportu.

Dar spalio mėnesį prieš pirmąsias „Žalgirio“ Eurolygos namų rungtynes „Žalgirio“ arenoje įvyko „League of Legends“ žaidimo aktyvacija, kurios metu rungtynių lankytojai galėjo susikauti 1 prieš 1 kovoje su profesionaliais šio žaidimo žaidėjais iš „Žalgirio“ esporto komandos. Panašūs renginiai kartu su „Topo Centru“ bus organizuojami ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.