EUROLYGA 2023

D. Sabonis artėja titulo, kurio joks kitas lietuvis dar nebuvo pasiekęs, link

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliariojo sezono pusiaukelėje sušvito Lietuvai dar neregėtas šansas: Domantas Sabonis – pagrindinis kandidatas laimėti geriausio šeštojo žaidėjo titulą. 

Domantas Sabonis – kandidatas laimėti NBA geriausio šeštojo žaidėjo titulą.<br>RS/Scanpix nuotr. 
Domantas Sabonis – kandidatas laimėti NBA geriausio šeštojo žaidėjo titulą.<br>RS/Scanpix nuotr. 
Domantas Sabonis  – kandidatas laimėti NBA geriausio šeštojo žaidėjo titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis  – kandidatas laimėti NBA geriausio šeštojo žaidėjo titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis – kandidatas laimėti NBA geriausio šeštojo žaidėjo titulą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domantas Sabonis – kandidatas laimėti NBA geriausio šeštojo žaidėjo titulą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-22 07:13, atnaujinta 2019-01-22 12:42

Indiana Pacers“ klubo puolėjas demonstruoja solidžiausią žaidimą per karjerą ir panašu, kad šis darbas gali būti įvertintas.

Įpusėjus NBA sezonui „Sport Illustrated“ krepšinio žurnalistas Robas Mahoney apžvelgė pagrindinius pretendentus laimėti asmeninius reguliariojo sezono trofėjus. 

Pagrindiniu kandidatu į šeštojo žaidėjo titulą krepšinio apžvalgininkas laiko D.Sabonį ir pažymi, kad joks NBA aukštaūgis nėra laimėjęs tokio apdovanojimo nuo Lamaro Odomo laikų, kai puolėjas, 2011 metais atstovaudamas „Los Angeles Lakers“ klubui, gavo šį prizą. 

D.Sabonis šiuo metu demonstruoja kiek geresnę statistiką nei L.Odomas tuomet. 2010–2011 metų sezoną amerikietis vidutiniškai rinko po 14,4 taško, atkovodavo po 8,7 kamuolio, o aikštėje praleisdavo 32 minutes. 

211 cm ūgio lietuvis šį sezoną pelno po 15 taškų, sugriebia po 9,6 atkovoto kamuolio ir atlieka 2,9 rezultatyvaus perdavimo. 

D.Sabonis pirmasis kyla nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir vietą startiniame penketuke užleidžia Mylesui Turneriui, tačiau tai netrukdo atstovui iš Lietuvos būti vienam geriausių savo ekipoje. 

Legendinio Arvydo Sabonio sūnus yra trečias komandoje pagal pelnomų taškų skaičių, pirmas pagal atkovotus kamuolius, ketvirtas pagal atliekamų rezultatyvių perdavimų vidurkį bei trečias blokuodamas varžovų metimus. 

Negana to, D.Sabonio taiklumo rodikliai neturi lygių „Indiana Pacers“ klube.

Lietuvis dvitaškius pelno net 61,7 proc. tikslumu ir yra nepralenkiamas komandoje. Be to, šis rodiklis yra 10-as visoje lygoje tarp NBA žaidėjų, kurie šį sezoną sužaidė daugiau nei 40 rungtynių. 

Priešingai nei ankstesniais metais, šiemet D.Sabonis kur kas rečiau ryžtasi mesti iš trijų taškų zonos, tačiau kai tai daro, metimai pasiekia tikslą. Per 44 sužaistas rungtynes lietuvis iš tolimojo nuotolio laimę pabandė 8 kartus, iš jų 6 metimai sėkmingai skrodė varžovų tinklelį. 

Ir visus šiuos skaičius D.Saboniui užtenka pasiekti per 25-ias aikštėje praleistas minutes. 

Įspūdingi statistiniai rodikliai ir svarbus vaidmuo Indianapolio ekipoje lietuviui atvėrė galimybę laimėti apdovanojimą, kurio joks kitas Lietuvos krepšininkas per visą NBA istoriją dar nėra laimėjęs, – geriausiojo atsarginio žaidėjo titulą.  

Nė vienam lietuviui dar nėra pavykę laimėti jokio reguliariojo NBA lygos apdovanojimo, o D.Sabonis turi puikų šansą įsirašyti ne tik į NBA, bet ir į Lietuvos krepšinio istoriją. 

D.Sabonio stiprybės: gynyba, atkovoti kamuoliai ir produktyvus žaidimas retai klystant. Be to, pažymima, kad lietuvis aikštėje žaidžia ramiai ir ardo varžovų gynybą iš vidaus. 

Šiuo metu lietuvio atstovaujama „Indiana Pacers“ ekipa žengia trečioje Rytų konferencijos vietoje. 

Tiesa, reguliarusis sezonas tik įžengė į antrą dalį, o likusių rungtynių maratonas dar gali sujaukti ir D.Sabonio galimybes, tačiau gera pradžia – pusė darbo, o žinant puolėjo charakterį Lietuva gali laukti neeilinio pripažinimo. 

Pagrindiniai lietuvio konkurentai dėl geriausio atsarginio žaidėjo titulo: Spenceris Dinwiddle’as („Brooklyn Nets“), Dennisas Schroderis („Oklahoma City Thunder“), Montrezlis Harrellis („Los Angeles Clippers“) ir Julius Randle’as („New Orleans Pelicans“).

Parengė Laurynas Ribakas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.