EUROLYGA 2023

Studentų krepšinyje užvirė aistros: po VDU pergalės – kaltinimai pasityčiojimu

Pirmadienį Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai kaip reikiant pasismagino Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtfinalyje. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai atsakomosiose rungtynėse namuose net 164:122 (43:31, 33:36, 48:25, 40:30) nugalėjo VDU-Žemės ūkio akademijos (VDU-ŽŪA) komandą.

 VDU krepšininkų pergalė sukėlė aistras.<br> LSKL nuotr.
 VDU krepšininkų pergalė sukėlė aistras.<br> LSKL nuotr.
VDU krepšininkai iš toli metė net 122 kartus.<br>Lrytas.lt nuotr.
VDU krepšininkai iš toli metė net 122 kartus.<br>Lrytas.lt nuotr.
VDU krepšininkai praėjusiame sezone triumfavo studentų lygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
VDU krepšininkai praėjusiame sezone triumfavo studentų lygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 8:34 PM

Iš pirmo žvilgsnio dvikovos rezultatas atrodo tarsi iš NBA „Visų žvaigždžių“ dienos varžybų, tačiau labiausiai šokiruojantis faktas tas, kad VDU krepšininkai šiose rungtynėse iš 164 taškų net 159 surinko tritaškiais metimais. Ir likę 5 taškai pelnyti nuo baudų metimo linijos, o komanda per visas rungtynes neatliko nei vieno metimo iš dviejų taškų zonos.

Pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes taip pat 125:93 (23:24, 30:24, 30:23, 42:22) laimėjo VDU komanda.

Nenuostabu, kad socialinėje erdvėje toks VDU komandos pasirodymas neliko nepastebėtas, o kai kurie internautai netgi pasiūlė pralaimėjusiems psichologinės pagalbos kontaktus.

Tokių varžovų žaidimo liko nepatenkintas ir VDU-ŽŪA komandos treneris Robertas Ragauskas.

„Argi tai normalu? Man asmeniškai tai yra nesuprantami dalykai. Kam taip elgtis? Aš per 30 metų trenerio darbą nieko panašaus nesu regėjęs. Tai kažkoks absurdas. Jei matai, kad esi visa galva pajėgesnis, kam reikia tyčiotis? Gal specialiai už kažką yra kerštaujama?“, – lskl.lt tinklalapiui teigė R.Ragauskas.

Pats treneris rungtynėse nedalyvavo, nes po operacijos atlieka reabilitaciją.

VDU savo gretose turėjo būrį LKL pirmenybėse rungtyniaujančių žaidėjų, tad lygių skirtumas tarp komandų buvo akivaizdus. Atrodytų tarsi profesionalūs sportininkai susirinko ir specialiai sugalvojo surengti tikrą šou bei pasismaginti su varžovais, tačiau su tuo nesutinka VDU strategas A.Juknevičius.

„Neturėjome priimto sprendimo prieš rungtynes, kad šiandieną mėtysime vien tik tolimus metimus. Viskas gimė eigoje. Ankščiau irgi turėjome panašių epizodų, pavyzdžiui vieną kėlinį rėmėmės tik tolimais metimais.

Prieš dvikovą tiesiog buvau pasakęs, kad kas 5 minutes keisis visas penketas. Mums šios rungtynės nieko nelėmė, tai norėjosi visiems duoti po lygiai minučių“, – bendraudamas su lrytas.lt kalbėjo VDU komandos treneris.

A.Juknevičius mano, kad varžovų treneris paprasčiausiai pasikarščiavo: „Jis nematė rungtynių. Mes tikrai nerodėme kažkokios nepagarbos varžovams, nenorėjome prieš nieką pasirodyti, tik pradėjus pataikyti tuos tolimus metimus žaidėme be įtampos. R.Ragauskas pasikarščiavo.

Manau, kad būtų blogiau, jei varžovus spaustume nuo galinės linijos ir būtume neleidę jiems žaisti. Mūsų komanda netgi paplodavo varžovams po jų dėjimų, jie irgi mėgavosi žaidimu. Juk jie visi pažįstami, draugai.“

VDU ekipos strategas atskleidė, kad studentų lygoje yra išties nemažas lygių skirtumas tarp komandų, o jis prieš sezoną balsavo prieš leidimą žaisti LKL lygos krepšininkams.

„Aišku, kad yra lygių skirtumas. Surinkus komandoje vien LKL žaidėjus prieš regionų lygos krepšininkus atsiranda tas skirtumas. Aš pats buvau prieš leidimą LKL žaidėjams žaisti studentų lygoje, reikėtų pasiklausti tų, kurie balsavo už. Beje, tame tarpe buvo ir tas pats VDU-ŽŪA komandos treneris.

Bet reikia suprasti, kad vieno teisingo recepto visiems nebus. Juk vasara universiadoje apribojimų nėra. Ten reikia jau turėti geriausius žaidėjus. Jei uždrausime tik LKL, tai NKL lygoje irgi yra gerų krepšininkų“, – pasakojo A.Juknevičius.

Pats treneris nemano, kad vakarykštės rungtynės tapo kažkokiu kriminalu: „Tikrai nėra, kad didžiuojamės rezultatu, tiesiog linksmai praleidome laiką. Juk ir rezultatas nėra labai triuškinamas, ir kažkokio perdėto džiaugsmo dėl pergalės iš mūsų pusės nebuvo.

Pabaigoje man net įdomu buvo, kaip viskas baigsis. Nes pranašumas didžiąją rungtynių dalį buvo nedidelis, o vienu metu varžovai priartėjo iki 8 taškų.“

Rezultatyviausiai VDU gretose žaidė Rokas Stankevičius, pelnęs 33 taškus (11/15 trit., 40 naud. balų), Regimantas Miniotas pridėjo 24 taškus (7/11 trit., 3/3 baudos, 36 naud. balai), Ignas Labutis pelnė 21 tašką (7/14 trit.), Marijus Užupis – 20 taškų (6/15 trit., 2/2 baudos).

VDU-ŽŪA komandoje Lukas Žukauskas surinko 32 taškus (12 atk. kam.), Aldas Gedeika – 22, Mindaugas Čibiras – 20, Domantas Burneika – 19 taškų.

VDU ekipa LSKL pusfinalyje susitiks VU ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.