EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ prezidentas po permainų vajaus: „Silpnesni netapome. Ar stipresni – matysime“

Permainų ir pralaimėjimų klupdytas Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubas stojasi ant kojų. Sudėtingą ruožą išgyvenusiame Aukštaitijos klube dabar tvyro darbinės nuotaikos, o tikėjimą savo jėgomis padidino ryškiomis pergalėmis nuspalvinta praėjusi savaitė.

„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.<br>K.Kavolėlio/ kklietkabelis.lt nuotr.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.<br>K.Kavolėlio/ kklietkabelis.lt nuotr.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.<br>K.Kavolėlio/ kklietkabelis.lt nuotr.
„Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.<br>K.Kavolėlio/ kklietkabelis.lt nuotr.
Simas Jasaitis mače su<br>K.Kavolėlio nuotr.
Simas Jasaitis mače su<br>K.Kavolėlio nuotr.
S.Jasaitis<br>FIBA nuotr.
S.Jasaitis<br>FIBA nuotr.
S.Jasaitis<br>FIBA nuotr.
S.Jasaitis<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 6:20 PM, atnaujinta Jan 23, 2019, 6:26 PM

„Komandos žaidimas gerėja, galime teigti, kad ji yra pakilime, – tinklalapiui LKL.lt sakė „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas. – Buvo nemažai permainų, tad normalu, kad komandai reikia laiko, jo trūksta visada. Emocijos nusistovėjo, žaidėjai bando susiklijuoti bei siekti kuo aukštesnių rezultatų.“

„Lietkabelio“ atsigavimas matomas ir plika akimi – atkakli kova iki paskutinių sekundžių namuose su Kauno „Žalgiriu“, tuomet sekę be skrupulų sutriuškintos Bambergo „Brose Bamberg“ bei Vilniaus „Ryto“ ekipos.

„Ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai gydo, – teigė A. Bieliauskas. – Buvome sudėtingame ruože, bet komanda iš nesėkmių pasimokė, pamatė silpnąsias vietas, dirbo ties tuo, bandė ir toliau bando vis geriau pajusti vienas kitą. Rezultatą pamatėme praėjusią savaitę, komanda sužaidė tikrai neblogas trejas rungtynes.“

„Manau, kad padarėme žingsnį į priekį tiek emocine, tiek psichologine prasme, – tinklalapiui LKL.lt teigė „Lietkabelio“ kapitonas Simas Jasaitis. – Pastarosios pergalės mums padėjo, dabar toliau dirbame ir bandome gerinti žaidimą, žiūrime video ir analizuojame klaidas, bandome jas ištaisyti ir nekartoti.“

„Lietkabelis“ per du mėnesius išgyveno tiek permainų, kiek kitos ekipos nepajaučia per metus laiko. Klubas spėjo išregistruoti 8 krepšininkus, parodyti duris tiek treneriui Gintarui Kadžiuliui, tiek ir trumpai sporto direktoriumi dirbusiam Jonui Vainauskui.

Aukštaitijos komandą per šį laikotarpį papildė penki žaidėjai, sugrįžo Jamaras Wilsonas, o visam paradui dabar vadovauja specialistas iš Serbijos Nenadas Čanakas.

„Esame patenkinti dabartine sudėtimi, – dėstė A. Bieliauskas. – Norime, kad ji susilipdytų ir parodytų, ką sugeba. Laikas parodys, ar šiai ekipai kažko trūksta, ar reikia papildymo.

Apie tai laiko pagalvoti dar turime. Galiu pasakyti, kad komanda po pokyčių silpnesne tikrai netapo, o ar bus stipresnė – dar pamatysime.

Trenerio pozicijoje permainų tikrai reikėjo. Man imponuoja N. Čanako darbas, manau, kad jis šiuo metu yra vienas geriausių specialistų lygoje.“

Ar klubas bando pratęsti sutartį su šiuo treneriu, kurio kontraktas baigsis artėjančią vasarą?

„Mes kalbamės, deramės, galvojame. Laikas parodys“, – teigė klubo prezidentas.

Prie naujojo „Lietkabelio“ vairininko atgijo ir veteranas S. Jasaitis. Už dviejų mėnesių 37-ąjį gimtadienį švęsiantis puolėjas šiuo metu yra naudingiausias Panevėžio ekipos krepšininkas FIBA Čempionų lygoje, pelnantis po 9,6 taško, atkovojantis po 4,5 kamuolio bei renkantis po 12,7 naudingumo balo.

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse S. Jasaitis pasižymi vidutiniškai po 7,5 taško, 3,2 kamuolio bei 7,8 naudingumo balo.

„Kažkokių paslapčių tame nėra, galbūt su amžiumi daugiau prisižiūriu ties maisto racionu, bet stebuklingų dalykų nedarau. Asmeniniai pasiekimai man nėra įdomūs, svarbiausi yra komandos rezultatai. Mes laimime kaip komanda“, – teigė „Lietkabelio“ kapitonas.

Panevėžiečių viltys prasibrauti į kitą Čempionų lygos etapą yra tik teorinės, tačiau viltis pasiekti nugalėtojų pakylą šalies čempionate ar „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurėje išlieka gyva.

„Žinoma, norime būti KMT finalo ketverte Vilniuje, tačiau būtų neprotinga apie jį kalbėti dabar, kai mūsų dar laukia atsakomasis mūšis su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Negalime užbėgti įvykiams už akių“, – teigė klubo prezidentas A. Bieliauskas.

Pirmąjį mačą Pasvalyje „Lietkabelis“ laimėjo 78:68 bei prieš atsakomąsias rungtynes namuose susikrovė 10 taškų pranašumą.

Sėkmės atveju ketvirtfinalyje, panevėžiečių pusfinalyje lauktų Kauno „Žalgiris“, kuris pirmajame ketvirtfinalio mūšyje Šiauliuose triumfavo net 43 taškų persvara.

„Norime nugalėti varžovą ir tiek, negalvojame apie įgytą persvarą, nes toks pranašumas šiuolaikiniame krepšinyje nieko nereiškia, – aiškino S. Jasaitis. – Jei apie jį galvosime, galime skaudžiai nudegti.

Žinoma, mes norime patekti į finalinę ketveriukę, o jei ten būsime, tai bandysime kovoti dėl aukščiausių vietų, nevažiuosime į „Siemens“ areną tik pabūti.“

Šį sezoną „Kidy Tour“ KMT finalo ketvertas vyks Vilniuje, mieste, iš kurio kilo ilgametis Lietuvos rinktinės ir tuomečio Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

„Kažkiek smagiau, kad renginys vyks gimtajame mieste, kad ateiti pažiūrėti galės daugiau šeimos narių ar draugų, dėl to būtų tik smagiau“, – sakė S. Jasaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.