EUROLYGA 2023

Baskų spauda „Baskonia“ komandą lygino su šveicarišku laikrodžiu

Eurolygos čempionai šiais metais paaiškės Baskų krašto mieste Vitorijoje. Tačiau krepšinio šventė nebus tikra, jei į finalo ketvertą nepateks šeimininkų komanda Vitorijos „Baskonia“. Kad nenuviltų savo aistruolių, „Baskonia“ krepšininkams reikėjo ketvirtfinalio serijoje bent sykį padaryti tai, ko jie nebuvo padarę keliolika metų – įveikti Maskvos CSKA klubą Rusijos sostinėje.

 Baskų spauda džiaugėsi Vitorijos klubo pergale Maskvoje.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Baskų spauda džiaugėsi Vitorijos klubo pergale Maskvoje.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 4:20 PM, atnaujinta Apr 19, 2019, 4:24 PM

Ketvirtadienį neįmanoma misija tapo įmanoma – „Baskonia“ išvykoje užtikrintai patiesė „armiečius“ 78:68 ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą 1:1.

Vitorijos komanda varžovų arenoje CSKA ekipą nugalėjo pirmąjį kartą nuo 2005 metų ir nutraukė 15 nesėkmingų rungtynių Maskvoje seriją.

„Milžiniškiausia „Baskonia“, – neliteratūriniu žodžiu Vitorijos krepšininkų žygdarbį įvertino Baskų krašto dienraštis „Noticias de Alava“, penktadienį pirmajame puslapyje išspausdinęs didelę „Baskonia“ lyderių Vincent‘o Poirier ir Tornikės Šengelijos nuotrauką.

Varžovų lanką raunančio V.Poirier atvaizdas puikavosi ir kito dienraščio „El Correo“ Vitorijos leidinio viršelyje.

„Žingsnis svajonės link“, – buvo parašyta šalia „Baskonia“ didvyrio nuotraukos.

„Baskonia“ pagaliau išvaikė savo vaiduoklius Maskvoje ir pasiekė emocingą pergalę, kuri pravėrė finalo ketverto duris, – pažymėjo „Noticias de Alava“. – V.Poirier dominavimas buvo neabejotinas, bet ir visa komanda dirbo kaip šveicariškas laikrodis.“

Vis dėlto „Baskonia“ kol kas atliko tik pirmąją darbo dalį. Kad patektų į finalo ketvertą, Vitorijos krepšininkams reikės iškovoti dar dvi pergales, o tą padaryti bus nelengva net ir savo aikštėje.

Vargu ar CSKA taip beviltiškai žais trejas iš eilės rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.