EUROLYGA 2023

Augustas Marčiulionis apie „Krepšinio be sienų“ stovyklą: „Man buvo mažas šokas“

Birželio 9-12 dienomis, Rygoje vyko 18-toji NBA organizuojama „Basketball Without Borders“ (Krepšinio be sienų) stovykla, sukviečianti 64 geriausių Europos jaunųjų talentų, esančius 17 metų ir jaunesnius. Joje dalyvavo ir savo sugebėjimus parodė ir Vilniaus „Perlo“ žaidėjai Augustas Marčiulionis bei Ąžuolas Tubelis, kuris laimėjo GRIT apdovanojimą.

 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>T.Bauro nuotr.
 Augustas Marčiulionis<br>T.Bauro nuotr.
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
 Augustas Marčiulionis<br>fiba.com
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 4:16 PM, atnaujinta Jun 18, 2019, 5:10 PM

Iš 64 stovyklos dalyvių, pakviečiami 40 vaikinų bei 24 merginos. Stovykloje buvo įvairių veiklų: žaidimas penki prieš penkis, dalyviai išmėgino savo jėgas tritaškių konkurse taip pat klausėsi patarimų iš NBA žvaigždžių.

Stovykloje dalyvavo „Dalas Mavericks“ treneris Rickas Carlisle’as, šios komandos žvaigždė Kristapas Porzingis. Taip pat broliai Dairis ir Davis Bertaniai, Semas Dekeris bei kiti.

A. Marčiulionis ir Ą. Tubelis su komanda tapo šios stovyklos nugalėtojais. Ąžuolas taip pat gavo ir asmeninį „GRIT“ apdovanojimą, skirtą už fiziškumą bei pastangas aikštelėje.

Vaikinams grįžus į gimtinę, internetinis puslapis rytasvilnius.lt pakalbino Augustą Marčiulionį apie patirtį turnyre ir ką ketina veikti vasarą.

– Augustai, kaip asmeniškai sekėsi „Basketball without Borders“ stovykloje?

– Joje buvo surinkti geriausi Europos krepšininkai, pradžioje buvo galbūt toks mažas šokas. Dalyviai buvo fiziškai stiprūs, tiek pats žaidimas labiau amerikietiško stiliaus.

Mus paskirstė į komandas ir žaidėm tokį laisvą krepšinį. Reikėjo kelių dienų prie visko priprasti, bet po to sekėsi gana neblogai.

– Kokios veiklos buvo sunkiausios ar kokius žaidimo elementus patobulinai?

– Sunkiausia buvo krūvis ir tempas, nes dauguma žaidėjų yra atletiški. Pasisėmiau patarimų iš NBA žaidėjų ir trenerių, taip pat sužinojau daugiau apie komandinę gynybą, kurią manau patobulinau, tad buvo tikrai naudinga.

– Stovyklos pabaigoje žaidėte atkrintamąsias penki prieš penkis rungtynes. Kelintą vietą užėmėte su komanda ir kaip vertini savo individualų pasirodymą?

– Penki prieš penkis laisvu stiliumi žaisdavom kiekvieną dieną, o finalinę atkrintamųjų dieną nugalėjome visas komandas.

Finale laimėjome prieš labai talentingą komandą, tad buvo to džiaugsmo, nes ir individualiai prisidėjau prie tos pergalės ir taip užbaigėm stovyklą gražia nata.

– Visas treniruočių dienas praleidai su Ąžuolu Tubeliu, kuris taip pat laimėjo individualų „GRIT“ apdovanojimą. Kiek komandos draugo buvimas vienoje komandoje tau turėjo įtakos?

– Labai prie pergalių prisidėjo tai, kad komandoje buvau su Ąžuolu, su kuriuo esame neblogai susižaidę ir puikiai jaučiame vienas kitą.

Manau, jis tikrai nusipelnė apdovanojimo, nes žaidė agresyviai, gerai gynėsi ir atkreipė dėmesį į save.

– Kokie tavo artimiausi vasaros planai?

– Dabar visos mintys sukasi apie pasiruošimą Europos jaunimo čempionatui, kuriame norisi kuo geriau sužaisti. O apie ateinantį sezoną galvosiu vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?