EUROLYGA 2023

Snaiperis E. Bendžius neturi problemų įsijungti į Lietuvos rinktinės ritmą

Eimantas Bendžius penktadienį gavo progą išeitį į aikštę per Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškas kontrolines rungtynes su Suomijos nacionaline komanda. Snaiperis solidžiai prisidėjo prie to, kad lietuviai sutriuškintų varžovus rezultatu 87:46.

 Eimantas Bendžius suomiams įmetė 13 taškų.<br> Fotodiena/V.Vuorinen nuotr.
 Eimantas Bendžius suomiams įmetė 13 taškų.<br> Fotodiena/V.Vuorinen nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 11:06 AM, atnaujinta Aug 18, 2019, 11:33 AM

„Tą, ką treneris akcentavo prieš varžybas – nepraleisti 50 taškų, žaisti su drausme ir pereiti iš geros gynybos į greitą puolimą. Tai tenkino tiek trenerį, tiek mus. Tik tos 15 padarytų klaidų... Norėjome, kaip gražiau sužaisti...

Gerai, kad po tų klaidų koncentravomės grįžti į gynybą ir neleidome jiems (klaidų) paversti į dar daugiau taškų“, – sau sėkmingą dvikovą su suomiais prisiminė E.Bendžius. 

Vilniaus „Ryto“ atstovas pelnė 13 taškų ir 5 kartus atkovojo kamuolį. Kadangi mačui su Suomija į sudėtį nebuvo įtraukti Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas ir Mindaugas Kuzminskas, E.Bendžius gavo daugiau laisvės atakuoti ir aikštėje kūrė savotišką šou.

„Taip, leido (varžovai). Kažkiek gynyboje gal pradėjome geriau vienas kitą jausti. Taip ir pavyko kažkas.“

E.Bendžius pataikė 3 dvitaškius iš 4, 2 tritaškius iš 5 ir 1 baudą iš dviejų. Ar rinktinei dar reikia rasti savo snaiperius?

„Ne vien snaiperius. Reikia, kad tinkamu laiku kirstų žaidėjas iš kampo, o tas, kuris buvo ant tritaškio, reikia, kad pasislinktų į kampą. Čia tam, kad būtų ta automatika: vienas kerta, o kitas - laisvas. Tada mūsų centrai tuo naudojasi“, – teigė E.Bendžius. 

Rinktinės kandidatas įžvelgia teigiamus rinktinės žaidimo akcentus po rungtynių su Suomija.

„Turime jėgą po krepšiu - Domantą (Sabonį). Kai kartu ir Jonas (Valančiūnas) yra, varžovai eina dvigubinti. Kitos komandos, manau, taip pat eis dvigubinti. Svarbu žinoti, kaip reikia prieš dvigubinimą žaisti, kur reikia visiems stovėti.

Praėjusiose rungtynėse buvo taip: vienas kerta, kitas kerta, o ten būna jau daug žmonių. Tam ir dėjome akcentus. Šiose rungtynėse stengėmės tai panaudoti. Kai lengvesniu penketu žaidžiame, yra kiti akcentai. Šitie pliusai ir yra pagrindiniai“, – dėstė E.Bendžius.

Jam nėra problema po praleistų rungtynių, greitai įsijungti į rinktinės ritmą.

„Esame 15 žaidėjų, treniruojamės trim penketais. Visi tikrai gauna didelį krūvį, palaikomas geras ritmas treniruotėse. Kad ir nežaidi, dalyvauji treniruotėse. Nėra taip, kad šone pastatyti žaidėjai ir nedalyvaja. Yra tas ritmas. Tie, kurie mažiau žaidė, išėjo ir jiems visai neblogai sekėsi rungtyniauti“, – aiškino E.Bendžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.