EUROLYGA 2023

„Nevėžis“ verčia naują puslapį LKL: intriguojanti sudėtis žada pateikti ne vieną netikėtumą

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

 "Nevėžis" pasiruošęs nustebinti LKL.<br>G.Šiupario nuotr.
 "Nevėžis" pasiruošęs nustebinti LKL.<br>G.Šiupario nuotr.
 "Nevėžis" pasiruošęs nustebinti LKL.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 "Nevėžis" pasiruošęs nustebinti LKL.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 "Nevėžis" pasiruošęs nustebinti LKL.<br>kknevezis.lt nuotr.
 "Nevėžis" pasiruošęs nustebinti LKL.<br>kknevezis.lt nuotr.
Naujasis komandos treneris Marius Kiltinavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Naujasis komandos treneris Marius Kiltinavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 9:44 PM, atnaujinta Sep 21, 2019, 8:54 AM

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

27-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt pasiruošęs apžvelgti visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius. Trečiasis – „Nevėžis“, kuris sezoną pradės išvykoje, rugsėjo 23-iosios dienos dvikova su „Dzūkijos“ klubu.

Kėdainių „Nevėžis“

Treneris. 37-erių Marius Kiltinavičius debiutuoja stipriausioje Lietuvos krepšinio pakopoje. Iki šiol jis sėkmingai treniravo NKL klubus ir su Marijampolės „Sūduva“ dukart tapo šalies antrosios lygos čempionu. Praėjusį sezoną M.Kiltinavičiaus nurodymų klausėsi Palangos „Kuršių“ krepšininkai.

Biudžetas. 520 tūkst. eurų.

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė devintąją vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. Lietuvos taurės antrajame etape pralaimėjo „Juventus“.

Optimalus penketas. Austinas Chatmanas (JAV, 26, 183), Laurynas Beliauskas (22, 192), Giorgos Kalaitzakis (Graikija, 20, 202), Arminas Urbutis (33, 205), Viny Okouo (Kongo Respublika, 22, 214).

Ką parengė sezonui? Vasarą iš „Nevėžio“ buvo atimta LKL licencija, bet Kėdainių klubui pavyko rasti naujus investuotojus ir jo teisės buvo grąžintos. Dėl ilgai tvyrojusios nežinomybės kėdainiečiams ant tarpsezonio rinkos stalo liko tik trupiniai, o iš pernykštės sudėties „Nevėžyje“ karjerą tęsia vos vienas krepšininkas Ignas Labutis.

Nuo pamatų statomoje komandoje atsiskleisti bandys keli jauni krepšininkai, brendę garsių užsienio klubų struktūroje. V.Okouo priklausė Malagos „Unicaja“, broliai Giorgos ir Panagiotis Kalaitzakiai – Salonikų „Aris“, o G.Kalaitzakis – vėliau ir Atėnų „Panathinaikos“, Kevinas Chamas – „Monaco“. Prie jų galima pridėti „Neptūne“ visų savo galimybių neparodžiusį lietuvį L.Beliauską (beje, L.Beliauskas, V.Okouo ir G.Kalaitzakis netgi spėjo debiutuoti Eurolygoje).

Užduotis nukreipti jaunuosius žaidėjus teisinga kryptimi keliala amerikiečiui A.Chatmanui, kuris irgi anaiptol ne veteranas, ir vieninteliam į ketvirtą dešimtį jau įkopusiam krepšininkui 33-ejų Arminui Urbučiui, kuris du praėjusius sezonus tą patį darė vilkėdamas „Šiaulių“ aprangą.

Ko tikėtis? Jaunatviškos energijos šiai komandai tikrai netrūks. Tačiau jaunų žaidėjų meistriškumas ir galimybės šiuo metu yra didelė paslaptis net ir jiems patiems. Taip pat didelė paslaptis – visos Kėdainių komandos galimybės. Jei treneriui M.Kiltinavičiui pavyks atskleisti tai, ką V.Okouo ar G.Kalaitzakyje prieš keletą metų įžvelgė „Unicaja“ ir „Panathinaikos“ vadovai, „Nevėžis“ gali įsitvirtinti LKL lentelės viduryje. Bet priešingu atveju, gali nugarmėti į patį dugną.

„Tikslas šiam sezonui – surinkti konkurencingą komandą, – teigė Aurimas Žemaitis, šią vasarą kartu su Vyteniu Gulbinu perėmę „Nevėžio“ valdymą. – Nesame naivūs ir stebukladariai, nesitikime pirmą sezoną patekti tarp penkių geriausių komandų.

Komandą būrėme atsižvelgdami į realius finansus, nepirkdami žaidėjų ne pagal galimybes. Už nugaros turime skolų kuprą, esame pasižadėję šiemet pradėti jas grąžinti. Auditas atliktas, dabar analizuojami duomenys, bendraujame su skolininkais ir išdėliosime mokėjimų grafikus.“

Žaidėjai: Ignas Labutis, Juozas Balčiūnas, Viny Okouo, Julius Kazakauskas, Laurynas Beliauskas, Georgios Kalaitzakis, Panagiotis Kalaitzakis, Kevinas Chamas, Arminas Urbutis, Jaelanas Sanfordas, Matas Jucikas. Austinas Chatmanas.

Iš klubo išvyko: Ramūnas Cvirka (Sankt Peterburgo „Zenit-2“), Nikita Balašovas („Vostok-65“), Aidas Einikis („Neptūnas“), Gabrielius Maldūnas („Lietkabelis“), Martynas Varnas („Cbet“), Valdas Vasylius, Gintautas Matulis (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“), Haroldas Saprykinas, Zaidas Hearstas (Antibo „Sharks“), Martinas Junakovičius, Adonte Parkeris, Regimantas Miniotas („CBet“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.