EUROLYGA 2023

Alytaus „Dzūkija“ pasiruošusi LKL: lyderius praradusi ekipa turi vienintelį tikslą

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>Organizatorių nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>Organizatorių nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Dzūkijos" tikslas - likti lygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Alytaus klubo vadovas Tomas Pačėsas.<br>T.Bauro nuotr.
Alytaus klubo vadovas Tomas Pačėsas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 7:21 PM, atnaujinta Sep 20, 2019, 7:25 PM

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

28-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt yra pasiruošęs apžvelgti visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius. Pirmoji – „Dzūkija“, kuri sezoną pradės namuose, rugsėjo 23-iosios dienos dvikova su „Nevėžio“ klubu.

Alytaus „Dzūkija“

Treneris. Keturis sezonus (su pertrauka) dzūkus muštravęs slovėnas Andrejus Urlepas užsimanė egzotikos ir išvyko į Tailandą. „Dzūkiją“ iš jo perėmė olimpinis čempionas 60-metis Valdemaras Chomičius, kuris praėjusį sezoną buvo A.Urlepo padėjėjas.

Biudžetas. 450 tūkst. eurų.

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė aštuntąją vietą, ketvirtfinalyje pralaimėjo „Žalgiriui“ 0:2. Lietuvos taurės antrajame etape pralaimėjo „Prienams“.

Optimalus penketas. Adrianas Bowie (JAV, 30, 190), Gabe‘as DeVoe (JAV, 23, 191), Artūras Jomantas (33, 200), Loganas McLane‘as (JAV, 24, 206), Egidijus Dimša (34, 205).

Ką parengė sezonui? Praėjusio sezono pabaigoje „Dzūkiją“ tempę Keremas Kanteras ir Elijah Brownas be vargo rado naujus darbdavius, galinčius mokėti didesnį atlyginimą negu Alytaus klubas. Patraukti kur nors kitur taip pat nusprendė neblogai žaidę Paulius Petrilevičius, Dominykas Domarkas, Matas Jogėla, Steponas Babrauskas, o iš svarbesnių krepšininkų Dzūkijos sostinėje liko tik Egidijus Dimša, Artūras Jomantas ir Paulius Danisevičius.

Jokių bent kiek garsesnių lietuviškų pavardžių tarp naujokų nėra (nebent minėtumėm Luką Kvedaravičių, bet jo pavardei garsumą suteikia ne pats Lukas, o jo tėvas Linas, kuris ilgai žaidė LKL, o dabar yra Vilniaus vicemeras). Tad V.Chomičiui teks išsiaiškinti kokiomis geromis savybėmis pasižymi keturi nauji „Dzūkijos“ legionieriai amerikiečiai A.Bowie, G.DeVoe ir L.McLane‘as bei serbas Radoslavas Pekovičius, kurie iki šiol arba žaidė daug silpnesnėse lygose nei LKL, arba nepasižymėjo bent vidutiniška statistika.

Ko tikėtis? Išspausti bent kažką iš šios sudėties bus nelengva. Tikėtina, kad būtent „Dzūkija“, net nenukritus medžių lapams, bus pirmoji LKL komanda, pradėsianti ieškoti kitų legionierių. Tačiau net jei pavyks rasti „naują Kanterą“, alytiškiams bus sudėtinga pagerinti praėjusio sezono rezultatą ir pakilti aukščiau aštuntosios vietos.

„Pagrindinis tikslas – likti lygoje, – tvirtai teigė komandos direktorius Tomas Pačėsas. – Sezono pradžia daug ką parodys. Kol kas neplanuojame sudėties papildymo, tačiau sezono eigoje gali būti pokyčių. Viskas priklausys nuo trenerių ir žaidėjų.“

Žaidėjai: Mindaugas Sušinskas, Tomas Pačėsas jaunesnysis, Ibrahimas Mulaomerovičius, Paulius Danisevičius, Artūras Jomantas, Gediminas Žalalis, Loganas McLane‘as, Gabe‘as DeVoe, Radoslavas Pekovičius, Egidijus Dimša, Adrianas Bowie, Lukas Kvedaravičius.

Iš klubo išvyko: Andrejus Urlepas, Dominykas Domarkas („Pieno žvaigždės“), Paulius Petrilevičius („Pieno žvaigždės“), Steponas Babrauskas, Elijah Brownas (Riečio NPC), Matas Jogėla („Neptūnas“), Keremas Kanteris (Badalonos „Joventut“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.