EUROLYGA 2023

Lietuvos vidurio puolėjos Eurolygos ketvirtfinalyje nežais

Dvi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės, prarado galimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Venecijos „Reyer“ su Gintare Petronyte ir Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte trečiadienį pralaimėjo paskutinės vilties rungtynes.

 Gintarė Petronytė<br> fiba.basketball.com nuotr
 Gintarė Petronytė<br> fiba.basketball.com nuotr
 Gintarė Petronytė<br> fiba.basketball.com nuotr
 Gintarė Petronytė<br> fiba.basketball.com nuotr
 Gintarė Petronytė<br> fiba.basketball.com nuotr
 Gintarė Petronytė<br> fiba.basketball.com nuotr
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 11:24 PM

Nesėkmę šiame Eurolygos ture patyrė ir Liono ASVEL, kuriai atstovauja Justė Jocytė, bet svarią pergalę Europos taurės atkrintamosiose varžybose iškovojo Gernikos „Bizkaia“ su Gintare Mažionyte.

„Reyer“ ir „Castors“ trečiadienį žaidė su varžovėmis, nuo kurių prieš Eurolygos 12-ąjį turą atsiliko trimis taškais. Pergalių atveju abi lietuvių ekipos būtų tęsusios kovą dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas, tačiau rezultatai buvo neigiami.

Ypač apmaudžiai pralaimėjo „Reyer“, kuri namie nusileido Orenburgo „Nadežda“ klubui vieno metimo skirtumu 61:63.

Venecijos krepšininkės sugebėjo pavyti ketvirtajame kėlinyje dviženkliu skirtumu pirmavusias varžoves, o likus 34 sek. po netaiklaus komandos draugės metimo kamuolį atkovojusi G.Petronytė gavo teisę mesti du baudos metimus ir išlygino rezultatą 61:61.

Tačiau paskui „Reyer“ nesugebėjo nei apsiginti nuo viešnių antpuolio, kuris baigėsi lengvu dvitaškiu iš po krepšio, nei rezultatyviai pabaigti savo paskutinės atakos. Joje 40-metė Laura Macchi metė iš sunkios padėties ir į krepšį nepataikė.

G.Petronytė žaidė 27 min., pelnė 13 taškų (3/6 dvitaškių, 7/8 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Castors“ žaidė išvykoje ir nesukėlė didelių problemų Buržo „Tango“ klubui, kuriam nusileido 59:80. Netaikliai atakavusi E.Šikšniūtė per 20 min. pelnė 4 taškus (2/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atkovojo 2 kamuolius.

Toje pačioje A grupėje trečiadienį įvyko lyderių dvikova. Joje Eurolygos čempionės vardą ginanti Jekaterinburgo UGMK namie sutriuškino Prahos USK komandą 88:65.

UGMK (10 pergalių per 11 rungtynių) ir USK (9 pergalės) kelialapius į ketvirtfinalį užsitikrino dar prieš kelis turus. Šią savaitę teisę žaisti atkrintamosiose varžybose iškovojo „Nadežda“ ir „Tango“ (po 7 pergales).

„Reyer“, „Castors“ ir Rygos TTT turi po 3 pergales ir dalijasi penktąją vietą. Šios trys komandos bei Mersino „Cukurova“ (2 pergalės) kovoja dėl penktosios ir šeštosios vietų, suteikiančių teisę pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Iki grupių etapo pabaigos liko du turai.

B grupėje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas kovojanti Liono ASVEL, kuriai atstovauja Justė Jocytė, išvykoje pralaimėjo „Sopron“ klubui 53:67. 14-metė lietuvė į išvykose žaidžiamas rungtynes su komanda nekeliauja.

ASVEL ir „Sopron“ laimėjo po 5 iš 11 rungtynių ir dalijasi ketvirtąją vietą. Galimybės pakilti į ketvirtąją vietą ir iškovoti kelialapį į atkrintamąsias varžybas taip pat dar neprarado 4 pergales turinti Kursko „Dinamo“.

Šios grupės lyderės yra Stambulo „Fenerbahçe“ (9 pergalės), Skijaus „Famila“ ir „Lattes-Montpellier“ (po 7 pergales).

Trečiadienį taip pat prasidėjo Europos taurės atkrintamųjų varžybų antrasis etapas. Didelį žingsnį kito etapo link žengė „Bizkaia“, namie įtikinamai nugalėjusi „Szekszard“ klubą 91:73.

Gernikos krepšininkės galutiniu rezultatu net buvo nelabai patenkintos, nes jų persvara ketvirtajame kėlinyje buvo šoktelėjusi iki 24 taškų. Atsakomosios rungtynės Vengrijoje vyks kitą trečiadienį.

„Bizkaia“ puolėja G.Mažionytė žaidė tik 8 min., bet pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių).

Eurolyga. 11 turas

A grupė

Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 13, 6 atk.kam.) – Orenburgo „Nadežda“ 61:63,

Buržo „Tango“ – Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 4) 80:59,

Jekaterinburgo UGMK – Prahos USK 88:65, Rygos TTT – Mersino „Cukurova“ 83:51.

Lentelė: UGMK – 10, USK – 9, „Nadežda“ ir „Tango“ – po 7, TTT, „Castors“ ir „Reyer“ – po 3, „Cukurova“ – 2.

B grupė

„Sopron“ – Liono ASVEL (J.Jocytė nežaidė) 67:53, Stambulo „Fenerbahçe“ – Kursko „Dinamo“ 76:55, „Lattes-Montpellier“ – Skijaus „Famila“ 60:73,

Žeronos „Spar“ – Gdynės „Arka“ ketvirtadienį.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 9, „Lattes-Montpellier“ ir „Famila“ – po 7, ASVEL ir „Sopron“ – po 5, „Dinamo“ – 4, „Arka“ – ir „Spar“ – po 3.

Europos taurė. Atkrintamųjų varžybų antrojo etapo pirmosios rungtynės

Gernikos „Bizkaia“ (G.Mažionytė 7) – „Szekszard“ 91:73.

Bydgoščiaus „Artego“ (L.Miškinienė) – Salamankos „Perfumerias Avenida“ ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.