EUROLYGA 2023

Psichikos liga sergantį krepšininką filmavęs JAV policininkas nušalintas nuo pareigų, Lietuvoje dėl panašaus įrašo – ramybė

Merilando policija nusprendė nušalinti nuo pareigų pareigūną, kuris nufilmavo ant šaligatvio sėdintį ir į jo klausimus atsakinėjantį buvusį žinomą NBA krepšininką 36-erių 191 cm ūgio Delonte Westą, kuomet jis buvo surakintas.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Neadekvačiai besielgianti moteris buvo atvežta nuoga į komisariatą
 Neadekvačiai besielgianti moteris buvo atvežta nuoga į komisariatą
 D.Westas tapo benamiu<br>Twitter nuotr.
 D.Westas tapo benamiu<br>Twitter nuotr.
 D.Westas tapo benamiu<br>Twitter nuotr.
 D.Westas tapo benamiu<br>Twitter nuotr.
 D.Westas buvo sumuštas<br>Twitter nuotr.
 D.Westas buvo sumuštas<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 6:07 PM, atnaujinta Jan 22, 2020, 6:11 PM

16 mln. dolerių per karjerą uždirbęs amerikietis per pastaruosius metus ne kartą buvo pastebėtas basomis pėdomis valkataujantis Hjustone ar miegantis gatvėje.

Vaizdo įrašas su buvusiu krepšininkų greitai pasklido JAV žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Policija pradėjo tyrimą dėl jo viešinimo ir galimų pasekmių, o netrukus informavo, kad vaizdo įrašą padaręs ir socialiniame tinkle twitter paviešinęs pareigūnas yra nušalintas nuo pareigų.

Policija patvirtino, kad vaizdo įraše matomas be marškinėlių sėdintis vyras yra buvęs NBA krepšininkas D.Westas, kurį gatvėje, važiuojamoje dalyje, mušė kitas vyras.

Policija dėl šio incidento gavo iškvietimą, o atvykę pareigūną nusprendė kruviną D.Westą surakinti ir apklausti.

Anot policijos, D.Westas pažinojo jį užpuolusį vyrą. Jie tos pačios dienos rytą buvo susiginčiję. D.Westas nesutiko gydytis sužalojimų bei nesikreipė dėl kaltinimų.

Buvęs krepšininkas teigė, kad jam buvo grasinta ginklu, o vėliau kalbėjo tik sau suprantamus dalykus. Dar anksčiau buvo pasirodę vaizdai, kuriuose buvęs krepšininkas užfiksuotas mušamas.

Teigiama, kad 2015 metais jis viešai pranešė turintis bipolinį sutrikimą.

D.Westas NBA žaidė nuo 2004 iki 2012 metų, o ryškiausią pėdsaką paliko rungtyniaudamas „Cleveland Cavaliers“ klube, kartu su lygos žvaigžde LeBronu Jamesu.

Anot JAV žiniasklaidos, būtent 2008-2010 m., kuomet gynėjas žaidė „Cavaliers“, D.Westas susidūrė su pirmosiomis psichikos problemomis. Tiesa, krepšininkas tai bandė slėpti ir neigti.

Bipolinis sutrikimas yra nuotaikos sutrikimas, kuris pasižymi besikartojančiais manijos ir depresijos epizodais, su normalios arba maišytos būsenos epizodais tarp jų.

Šis sutrikimas yra daugialypis, tad du žmonės su tokia pačia liga gali turėti visiškai skirtingą patirtį.

Vienam gali būti dažnesni ir stipresni depresijos epizodai, o manija atrodyti lyg depresijos pagerėjimas.

Tuo tarpu kitas gali patirti neįtikėtinai stiprią maniją, bet silpnesnę depresiją. Kaip ir dauguma kitų nuotaikos sutrikimų, bipolinis sutrikimas neturi vieno aiškaus paaiškinimo.

Tokia JAV policijos reakcija dėl pareigūno nušalinimo, kuris filmavo surakintą D.Westą ir tai paviešino, sulaukė nemažai palaikymo.

Didžioji dalis žmonių tikino, kad negalima viešinti sergančio žmogaus problemų, o juolab tai neturi daryti savo pareigas atliekantys policijos pareigūnai.

Šiomis dienomis Lietuvoje policijos pareigūnai taip pat paviešino skandalingą vaizdo įrašą, kuriame yra užfiksuota į policijos nuovadą gabenamą neadekvačiai besielgianti nuoga moteris.

Vaizdo įrašas taip pat sulaukė labai prieštaringų pozicijų. Sostinės policija taip pat pradėjo tarnybinį patikrinimą.

lrytas.lt pabandžius išsiaiškinti lietuviško vaizdo įrašo aplinkybes, Vilniaus apskrities VPK tikino, kad moteris buvo sulaikyta sekmadienį, sausio 19 d. Apie 14 val. 04 min. Vilniuje, Saltoniškių g. ir T. Narbuto g. sankryžoje, ji vairavo BMW automobilį, moteris (gimusi 1983 m.) buvo neblaivi ir sukėlė eismo įvykį.

Lietuvos kelių policijos tarnyba šią avariją aprašo taip: „Vilniuje, T.Narbuto gatvėje, į automobilį BMW 650 atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs 36 metų moters vairuojamas BMW 316. Nukentėjo pirmojo automobilio 29 metų vairuotojas.

Pirminiais duomenimis, BMW vairavusi moteris galbūt buvo neblaivi.“

Atvykus patruliams moteris atsisakė tikrintis blaivumą. Todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o moteris sulaikyta ir nuvežta į policijos komisariatą.

Kaip redakciją informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistai, pakeliui į komisariatą moteris policijos automobilyje nusirengė.

Kadangi ji, pasak pareigūnų, neadekvačiai elgėsi dar eismo įvykio vietoje, policininkai veiksmą komisariato kieme filmavo tarnybiniu telefonu.

„Tai yra įprasta praktika, tokie įrašai vėliau pridedami prie tyrimo medžiagos. Tai būna ir savotiškas apsidraudimas, kad būtų vaizdo įrodymai, jei pareigūnai po kiek laiko būtų apkaltinti kokiais nors neteisėtais veiksmais“, – atsakyme redakcijai teigė Vilniaus policijos komunikacijos specialistai.

Pasak Vilniaus policijos atstovų, kad vaizdo įrašas buvo padarytas – neturėtų stebinti. Tačiau jis jokiu būdu negalėjo patekti į viešumą.

„Tai ir yra įdomiausia dalis – kas tą įrašą paviešino. Siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes, komisariato viduje pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – pranešė Vilniaus policija.

Kaip teigė vaizdo įraše savo giminaitę pamačiusi moteris, avarijos kaltininkė taip pat turi psichikos sutrikimų ir ją policijos pareigūnai turėjo vežti ne į nuovadą ar komisariatą, o į ligoninę.

Po apklausos taip ir buvo padaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.