EUROLYGA 2023

Belgų spauda po krepšininkų pergalės prieš lietuvius aikčiojo iš susižavėjimo

Belgijos sporto žurnalistai negalėjo patikėti savo akimis. Belgai net nesitikėjo, kad jų šalies krepšinio rinktinė pirmosiose Europos čempionato atrankos rungtynėse nugalės Lietuvos komandą. Tačiau Belgijos „liūtai“ penktadienį Monso arenoje ne šiaip nugalėjo, o sutrypė labai prastai žaidusius lietuvius 86:65.

Belgijos žiniasklaida žavėjosi savo šalies krepšininkų pergale prieš Lietuvą.<br> lrytas.lt nuotr.
Belgijos žiniasklaida žavėjosi savo šalies krepšininkų pergale prieš Lietuvą.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2020, 12:55 PM

„Istorinis laimėjimas, sužavėjęs Europą. Belgijos „liūtai“ sutriuškino vieną stipriausių pasaulio komandų Lietuvą ir sulaukė varžovų plojimų“, – po mačo ilgoje antraštėje parašė dienraščio „Het Laatste Nieuws“ interneto svetainė.

„Belgijos „liūtai“ Europos čempionato atrankos turnyrą pradėjo dideliu žygdarbiu. Jei „liūtai“ laimės ir pirmadienį Danijoje, kelias į Europos čempionatą bus atviras“, – straipsnio įžangoje tvirtino kitas dienraštis „Nieuwsblad“.

„Praėjus dviem savaitėms po Belgijos „kačių“ pergalės, Belgijos „liūtai“ irgi pažymėjo Belgijos krepšinį Europos žemėlapyje. Per pirmąsias Europos čempionato atrankos rungtynes belgai nugalėjo vieną stipriausių pasaulio komandų Lietuvą“, – rašė „Sporza“ interneto svetainė, dar sykį priminusi, kad „katėmis“ vadinama Belgijos moterų krepšinio rinktinė vasario pradžioje pirmąjį kartą istorijoje iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes.

„Europos čempionato atranka pradėta svajonių pergale. Triuškinimu, sukrėtusiu Europos krepšinį. Lietuviai nugalėti 21 taško skirtumu, o vienu metu prieš juos pirmauta 68:31! Belgijos „liūtai“ sužavėjo Europą“, – pirmosiose straipsnio eilutėse pakartojo „Het Laatste Nieuws“.

Pabrėždami Belgijos krepšininkų pergalės reikšmę, belgų žurnalistai ne kartą priminė, kokį didelį autoritetą pasaulyje turi Lietuvos krepšinis.

„Vadinkite šią pergalę istorine, ypač atsižvelgdami į skirtumą“, – „Liūtų“ vadovas Jacques‘as Stasas tiksliai įvertino triuškinamą pergalę. Nes krepšinis Lietuvoje yra religija. Lietuva yra pirmaujanti Europos krepšinio valstybė, nuolat įrodanti savo vertę olimpinėse žaidynėse.

Kai žaidžia nacionalinis pasididžiavimas, tribūnos visada būna pilnos. Net ir penktadienį Monso „Diamonte“ arenoje daugiau nei pusė iš keturių tūkstančių aistruolių buvo lietuviai. Jie sukūrė atmosferą, kuria susižavėjo ir Belgijos krepšininkai“, – rašė „Het Laatste Nieuws“.

Dėmesį į Monso arenoje susirinkusius lietuvių sirgalius atkreipė ir „Nieuwsblad“.

„Lietuvių sirgaliai padėjo kurti krepšinio šventę, bet jie pritilo jau pirmajame kėlinyje. Tai, ką parodė Belgijos „liūtai“, buvo totalinis krepšinis.“

Prieš pirmąsias Europos čempionato atrankos rungtynes belgai net nesvajojo apie pergalę prieš lietuvius.

„Belgų ir danų rungtynės nulems, kuri iš šių komandų keliaus į Europos čempionatą“, – pristatydama C grupės komandas tiesiai šviesiai rašė „Sport Magazine“ interneto svetainė.

„Rungtynės su Lietuva bus galimybė pasimokyti“, – tvirtino „Sporza“ interneto svetainė.

Dienraštis „Nieuwsblad“ prieš rungtynes su lietuviais liūdnai pajuokavo, kad „Belgijos „liūtai“ atrankos pirmajame ture bus numesti sudraskyti Lietuvos krepšinio liūtams“.

Šis dienraštis netgi truputį apgailestavo, kad reikės žaisti prieš pusiau rezervinę Lietuvos rinktinę ir belgų žiūrovai nepamatys ryškiausių Lietuvos krepšinio žvaigždžių.

Tačiau pergalė prieš Lietuvos rinktinę pakeitė nuotaikas.

„Po triuškinamos pergalės prieš Lietuvą kelias į penktą iš eilės Europos čempionatą atviras“, – rašė „Nieuwsblad“.

„Ar buvo įmanoma geriau pradėti Europos čempionato atrankos turnyrą? Sunku pasakyti, nes Belgijos „liūtai“ šias rungtynes žaidė tobulai. Taip, Dario Gjergjos vyrai gerai puolė, kartais net sužaisdavo efektingai. Bet visų pirma, laimėti taip lengvai pavyko tik dėl jų gynybos. Nepamirškime, kad puolimas užpildo tribūnas, o gynyba laimi rungtynes“, – Belgijos krepšininkus gyrė dienraštis „Derniere Heure“.

„Belgijos „liūtai“ tobulai pradėjo Europos čempionato atrankos turnyrą įveikdami popieriuje stipriausią grupės komandą, o Lietuvos rinktinė tokia yra net žaisdama be NBA ir Eurolygos krepšininkų. Nuo pat rungtynių pradžios D.Gjergjos žaidėjai puikiai pataikė iš toli, o tritaškių liūtis privertė varžovus panikuoti. Be to, belgai labai gerai gynėsi ir ardė visus lietuvių sumanymus“, – saviškių taktikai nusilenkė „Derniere Heure“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.