EUROLYGA 2023

LSKL didžiajame finale – KU ir VDU krepšininkai

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate kartojasi 2018 metų scenarijus – į didįjį finalą iškopė Klaipėdos universiteto (KU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (KU) krepšininkai. Jie dėl pagrindinio trofėjaus – LSKL Didžiosios taurės – susikaus kovo 9 dieną (pirmadienį) 19 val. Kaune, KTU arenoje (Radvilėnų pl. 19).

KU įveikė LSU.<br> LSKL.lt nuotr.
KU įveikė LSU.<br> LSKL.lt nuotr.
KU įveikė LSU.<br> LSKL.lt nuotr.
KU įveikė LSU.<br> LSKL.lt nuotr.
KU įveikė LSU.<br> LSKL.lt nuotr.
KU įveikė LSU.<br> LSKL.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 24, 2020, 11:54 PM

Mokinys pranoko mokytoją

Mindaugo Stašio auklėtiniai KU studentai pusfinalyje sugebėjo eliminuoti Edo Nickaus treniruojamus Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus.

Pirmąsias pusfinalio rungtynes klaipėdiečiai namuose pralaimėjo 2 taškų skirtumu – 82:84 (26:14, 13:19, 18:30, 25:21), tačiau Kaune jau demonstravo pavydėtiną kovingumą ir pergalę šventė net 37 taškų skirtumu – 108:70 (30:16, 23:10, 34:22, 21:22).

Klaipėdiečiai antrose pusfinalio rungtynėse fantastiškai pataikė tritaškius – iš 41 bandymo tikslą pasiekė net 22 tolimi metimai (54 proc. taiklumas) ir per visas rungtynes suklydo vos 3 kartus. Tai LSKL rekordas.

KU komandą į pergalę vedė Matas Vaitkus ir Dovydas Romančenko, atitinkamai pelnę 20 ir 19 taškų. Ernestas Bružas pridėjo 17 taškų, Ernestas Jonkus – 13, Herkus Kumpys – 11 tšk.

Iš LSU ekipos dviženklį taškų skaičių surinko tik du krepšininkai: Justas Vazalis – 16 taškų, Žygimantas Jocys – 15 tšk.

„Klaipėdiečiai buvo geresni. Jie sužaidė fantastiškas rungtynes – tiesiog buvo jų diena. Jie verti pergalės ir nėra ko čia mus daug teisintis. Dėl traumų ir kitų priežasčių vertėmės be šešių labai svarbių savo žaidėjų, tad keliose pozicijose trūko pamainos. Liūdna situacija, bet yra kaip yra“, – po dvikovos kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo KU ekipos stovykloje.

„Didžiuojuosi savo komandos žaidėjais. Buvo gražu žiūrėti kai jie dalijosi kamuoliu, kaip jį brangino. Juk suklysta – vos 3 kartus per visas rungtynes. Tai rekordas. Nieko panašaus nesu regėjęs. Idealios rungtynės. Tiesiog galėjau stovėti už šoninės linijos ir mėgautis rungtynėmis. Atlikti 27 rezultatyvūs perdavimai ir šioje grafoje pasižymėjo visi. Šaunuoliai. Puiki diena, graži pergalė. Bandysime tokiomis kovingomis nuotaikomis vykti ir į finalą“, – pabrėžė KU ekipos treneris Mindaugas Stašys.

Įdomu pastebėti, kad M. Stašys anksčiau gynė LKKA (dabartinis pavadinimas LSU) ekipos garbę ir puikiai žino E. Nickaus treniravimo schemas. Taigi, mokinys pranoko savo mokytoją.

Tai jau ne pirmas kartas, kai M. Stašys LSKL pusfinalyje įveikė E. Nickų. Taip nutiko ir 2018 metų pusfinalyje.

VDU pusfinalyje dukart nugalėjo vilniečius

Daugkartiniai LSKL ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai į finalą prasibrovė dukart nugalėję kovingąją Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Prieš savaitę pirmose pusfinalio rungtynės Vilniuje VDU laimėjo vos 5 taškų skirtumu 104:99 (23:26, 27:17, 32:25, 22:31), tačiau šįvakar antrose pusfinalio rungtynėse Kaune jau šventė užtikrintą pergalę – 100:79 (16:17, 22:13, 28:22, 34:27).

VDU ekipą į pergalę vedė Erikas Venskus, pelnęs 27 taškus (13/17 dvit., 1/1 bauda, 6 atk. kam., 2 rez. perd.) ir surinkęs 31 naudingumo balą. Laurynas Vaištaras prie pergalės pridėjo 16 taškų, Aurimas Urbonas (13 rez. perd.) ir Vitalijus Kozys (12 atk. kam.) – po 15 taškų, Ernestas Sederevičius – 13 tšk. (13 atk. kam.).

Vilniečių gertose išsiskyrė Dominykas Bučas, pelnęs 27 taškus (10 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Vytautas Saulis, surinkęs 24 taškus. Žilvinas Kubilius pelnė 14 takų, Kipras Urbanavičius – 10 (10 rez. perd.).

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 54:37.

„Stebuklas neįvyko. Kovojome iš visų jėgų, bet VDU žaidėjų meistriškumas daro savo. Reikia kuo greičiau užmiršti pusfinalį ir pradėti ruoštis mažajam finalui, – po dvikovos sakė VU treneris Rimantas Kaminskas. – Atvirai pasakius, tikėjomės, kad mažajame finale teks kautis su klaipėdiečiais, bet taip jau nutiko, kad mūsų lauks LSU vyrukai. Klaipėda mums – labiau pažįstama komanda. Praėjusiais metais juos eliminavome iš LSKL finalo ketverto. Antrus metus iš eilės kausimės dėl LSKL bronzos medalių, labai norėtųsi juos parsivežti į Vilnių“, – neslėpdamas savo svajonės teigė VU treneris.

VDU treneris Arūnas Juknevičius pabrėžė, kad jo komandos tikslas vienas – iškovoti LSKL aukso medalius, tad patekimo į finalą jis pernelyg nesureikšmino.

„Reikia pripažinti, kad mūsų komandos žaidėjai – geresni, aukštesni ir stambesni. Varžovai – VU krepšininkai – savo kovingumu du kėlinius mums dar priešinosi, tačiau vėliau mes juos išvarginome ir atitrūkome. Tiesiog mūsų atsarginių žaidėjų suolelis – daugmaž lygiavertis, o vilniečiai neturi lygiavertės pamainos ir tai jiems atsiliepia. Įtampos nebuvo, jautėme, kad laimėsime, juolab, kad žaidėme savo aikštėje“, – sakė VDU treneris.

Kalbėdamas apie būsimus LSKL finalo varžovus – KU krepšininkus, A. Juknevičius buvo atsargesnis: „Su klaipėdiečiais šį sezoną abi rungtynes vargome. Laimėjome, bet viena dvikova baigėsi paskutinės sekundės metimu. Jei norime apginti LSKL čempionų titulą, turime nusiteikti labai rimtai“, – savo žaidėjams akcentavo A. Juknevičius.

LSKL mažasis finalas tarp LSU ir VU vyks kovo 9 dieną (pirmadienį) 17 val. Kaune, KTU arenoje (Radvilėnų pl. 19).

Dar tą pačią kovo 9 dieną prieš kovą dėl LSKL bronzos medalių, nuo 15 val., KTU arenoje vyks LSKL Mažosios taurės turnyro finalas tarp LCC tarptautinio universiteto (LCC) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.