EUROLYGA 2023

FIBA parengė planą, kaip saugiai grįžti į krepšinio aikštes

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) ​​paskelbė rekomendacijas, kaip grįžti į krepšinį po COVID-19 pandemijos. Bendradarbiaujant su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) taip pat buvo sukurtos krepšinio rizikos vertinimo gairės.

 FIBA vienija 213 šalių krepšinio asociacijas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 FIBA vienija 213 šalių krepšinio asociacijas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-26 19:59

FIBA gairės skirtos nacionalinėms federacijoms, kurios laukia patarimų, kaip po koronaviruso pandemijos pradėti krepšinio veiklą ir varžybas.

Dauguma pasaulio šalių visas varžybas sustabdė dar kovo mėnesį, kai koronavirusas ėmė plisti nesustabdomai. Gairės ir rizikos įvertinimo įrankis padės užtikrinti, kad visi sprendimai dėl krepšinio varžybų būtų pagrįsti rizikos įvertinimu ir geriausiomis galimybėmis sėkmingai pradėti žaidimą iš naujo.

FIBA pabrėžė, kad šios gairės nėra skirtos pakeisti vyriausybių ir visuomenės sveikatos institucijų rekomendacijas ir apribojimus, nors dauguma siūlomų priemonių yra tos pačios.

Rekomendacijas parengė FIBA ​​medicinos komisijos pirmininkas daktaras Peteris Harcourtas iš Australijos, konsultavęsis su FIBA ​​COVID-19 medicinos patariamąja grupe.

„Šis gairių rinkinys bus labai naudingas krepšinio bendruomenei grįžtant į mūsų žaidimą. Mes visi pasigendame savo sporto ir pasikeitus padėčiai susijusiai su COVID-19 pandemija, FIBA ​​tebėra įsipareigojusi pateikti „Grįžimo į krepšinį“ saugios aplinkos gaires“, – sakė FIBA ​​generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

Balandį įsteigtos FIBA ​​COVID-19 medicinos patariamosios grupės tikslas – peržiūrėti naujausias mokslo žinias apie COVID-19 ir patarti dėl tarptautinių krepšinio varžybų grįžimo.

„Būkite tikri, kad mūsų komisija toliau glaudžiai bendradarbiaus su PSO ir sieks padėti FIBA ​​apsaugoti krepšinio bendruomenę nuo pandemijos remiantis mokslinėmis žiniomis“, – teigė P.Harcourtas.

FIBA narės yra 213 šalių nacionalinės krepšinio organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.