EUROLYGA 2023

„Zenit“ klube dirbantis R. Cvirka įvertino ir varžovus: „R. Kurtinaičio kariauna neatrodo gerai“

„Tai kad į Lietuvą dabar nei lėktuvu, nei traukiniu nenuvyksi. Dar ir koronaviruso klausimai su saviizoliacija. Tai praleidau visą vasarą Sankt Peterburge, o dabar jau mėnesis kaip treniruojamės kartu su pagrindine „Zenit“ komanda“, – tikino daiktus kelionei į Rusijos krepšinio taurės turnyro mačą Kurske besikrovęs Lietuvos specialistas 53-ejų Ramūnas Cvirka.

Ramūnas Cvirka dirba „Zenit“ klube jaunimo treneriu.<br>facebook.com
Ramūnas Cvirka dirba „Zenit“ klube jaunimo treneriu.<br>facebook.com
R.Cvirka.<br>T.Bauro nuotr.
R.Cvirka.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Cvirka dirba „Zenit“ klube jaunimo treneriu.<br>G.Šiupario nuotr.
Ramūnas Cvirka dirba „Zenit“ klube jaunimo treneriu.<br>G.Šiupario nuotr.
2017 - 2018 m. LKL čempionatas. Ramūnas Cvirka<br>G.Šiupario nuotr.
2017 - 2018 m. LKL čempionatas. Ramūnas Cvirka<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis šį sezoną žais Rusijos klube.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis šį sezoną žais Rusijos klube.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 7:30 AM

Lietuvos krepšinio treneris R.Cvirka vasarą apsidžiaugė sužinojęs, jog į jo atstovaujamą Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą atvyks dar vienas tautietis – nacionalinės ekipos narys aukštaūgis 27-erių 208 cm ūgio Artūras Gudaitis.

Prieš dvejus metus iš Kėdainių „Nevėžio“ ekipos stratego posto pasitraukęs R.Cvirka greitai priėmė „Zenit“ vadovybės pasiūlymą vadovauti jaunimo „Zenit-M“ komandai ir pasirašė susitarimą iki 2021 metų sezono pabaigos.

Lietuvis yra atsakingas už Eurolygoje žaidžiančios Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipos jaunimo ekipos parengimą ir pasirodymą antrame pagal pajėgumą Superlygos čempionate.

„Dabar visi treniruojasi kartu – tiek mano vaikinai, tiek ir pagrindinė „Zenit“ ekipa. Bandome suderinti būtiną dalyką su nauda – jaunimas gali nemažai pasimokyti iš tikrų profesionalų.

Kitą vertus, jei, neduok Dieve, įvyktų taip, kad kažkas iš pagrindinės komandos narių susirgtų koronavirusu, juos pakeistų jaunimas, kuris jau žinos derinius ir schemas.

Pas mane jau perspektyvusis Konstantinas Ševčiukas migruoja į tai jaunimą, tai į „Zenit“, o dabar Maksimas Karvanenas pasirašė kontraktą su pagrindine ekipa.

Tai lyg ir mano darbo įvertinimas – ne šiaip einu į darbą“, – žodžio kišenėje neieškojo žinomas šalies krepšinio specialistas.

Kauno „Atleto“ ekipoje žaidęs ir 2001-siais trenerio karjerą pradėjęs R.Cvirka vadovavo Marijampolės „Sūduvos“, Panevėžio „Lietkabelio“, Kėdainių „Nevėžio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoms.

Ragavo jis ir legionieriaus duonos: pradžioje buvo Ukrainos Mariupolio „Azovmaš“ klubo trenerio asistentu, po to Rimo Kurtinaičio kvietimu darbavosi Maskvos srities „Chimki“ jaunimo komandoje, o dabar antrus metus dirba „Zenit“ klubo sistemoje.

„Mane viskas tenkina – esu „Zenit-M“ komandos treneris, turiu keturis asistentus, dirbame, rengiame pamainą pagrindinei komandai.

Sankt Peterburgo klube tikrai viskas labai gerai sustyguota – esi treneris ir turi galvoti, kaip parengti kuo geriau jaunimą, o ne galvoti, ar bus pinigų, kur važiuoti kalbėtis dėl rėmimo, ar bus sumokėta už salės nuomą.

Visa struktūra veikia puikiai, nes visų pirma yra „Zenit“ futbolo klubas. Lyg ir juokais klausinėja, ar neapsiilgau darbo su vyrais, su elitinių lygų komandomis.

Tai atsakau, kad reikia gerai dirbti ten, kur esi, o ne svaigti apie nenušautą briedį miške“, – sakė R.Cvirka.

Jau trečiadienį jaunimo ekipa vyks į Kurską, kur sužais Rusijos taurės varžybas – į miestą suvažiuos 8 klubai, kurie padalinti į dvi grupes išsiaiškins stipriausias dvi ekipas, kurios ir tęs mūšius dėl trofėjaus.

Nors pradžioje planuota, kad jaunimas į šį miestą skris lėktuvu, tačiau galiausiai dėl praretėjusio orlaivių reisų grafiko teko bilietus pirkti į traukinį.

„Dabar daug kur tvyro nežinomybė. Vasarą šiaip Sankt Peterburgas buvo užsidaręs – neveikė dideli prekybos centrai, kavinės dirbo tik lauke, bet rugpjūčio pradžioje viskas ir vėl pajudėjo.

Kas bus ateityje – neaišku, bet šiai dienai sustoti niekas nežada, nors ir yra tų saugumo priemonių. Sakysime, neseniai buvau „Zenit“ futbolo ekipos mače namie, tai vietoj 60 tūkst. žiūrovų į rungtynes stadione buvo įleista 30 tūkstančių“, – pasakojo Lietuvos treneris.

– „Zenit“ komandoje vis dar nežaidžia A.Gudaitis. Kokia situacija su jo trauma?,lrytas.lt paklausė R.Cvirkos.

– Treniruotėse jis jau yra – kaip sakoma, jau įtrauktas į komandos reikalus ir vyksta pasirengimas. Kiek matau, kažkokių problemų su trauma tikrai nesimato.

Tad galima kalbėti, kad viskas su juo tvarkoje. Manau, kad „Zenit“ treneris Xavi Pascuale jį greičiausiai įtrauks į trečiadienio VTB rungtynių su lenkų Zelionos Guros „Stelmet“ sudėtį.

Jei ne į šią, tai tada jau šeštadienį su Talino „Kalev“ – jau tikrai. Kol kas rungtynės planuojamos pagrindinėje „Zenit“ arenoje ir jokių žiūrovų atšaukimų nenusimato.

– „Zenit“ klubas net neslepia ambicijų šiemet sėkmingai pasirodyti tiek VTB, tiek Eurolygos turnyre. Startiniame Jungtinės lygos turnyre peterburgiečiai sugebėjo net įveikti R.Kurtinaičio „Chimki“. Nepervertina savo jėgų pagrindinė „Zenit“ ekipa?

– Manau, kad šio sezono sudėtis tikrai visa galva geresnė už buvusią. Tai jau subalansuota ekipa, turinti stuburą ir idėją.

Nematau nieko keisto, kad ir patys žaidėjai kalba, jog blogiau už praėjusį sezoną Eurolygoje tikrai nebus. Tada buvo paskutinė vieta Eurolygoje, trenerių keitimai, svarstymai apie palaidotą sezoną.

Dabar turėjome Sankt Peterburge turnyrą, tai „Zenit“ vos nepaguldė ant menčių Maskvos CSKA. Jei kalbėti apie pirmąjį mačą VTB ir „Chimki“ pralaimėjimą nuo „Zenit“, tai pasakysiu, kad R.Kurtinaičio kariauna šiai dienai tikrai neatrodo gerai.

– Kaip Rusijoje kalbama apie būsimą krepšinio sezoną? Jis įvyks iki pabaigos?

– Tai, ką girdžiu ir matau, tai lyg ir niekas nežada užsidarinėti. Kaip jau sakiau, į arenas leidžia žiūrovus. Sankt Peterburgas daugiamilijoninis miestas, tai kai važiuoji metro ar eini miestu, tai kalbų apie socialinę distanciją net negali būti. Tiesiog grūdiesi pro minią (juokiasi).

Manau, kad VTB čempionatas įvyks. Ir mano „Zenit-M“ komanda rengiasi Superlygos kovoms, kurios startuos spalio 9 dieną – niekas nekalba apie atidėjimą.

Dėl Eurolygos nieko negaliu pasakyti, nes tai atskira institucija, ji gali nurodyti – vykdyti ar ne varžybas, bet šiai dienai „Zenit“ rengiasi visų devynių mėnesių akistatų maratonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.