EUROLYGA 2023

K. Kitsingas apie priešprieša su „Žalgiriu“: „Man buvo pirmas kartas, kai jaučiau kažką panašaus“

Tolimais metimais varžovus baudžiantis Vilniaus „Ryto“ puolėjas Kristjanas Kitsingas šiame sezone įrodinėja, kad yra vienas geriausių tai darančių žaidėjų visame „Betsafe–LKL“ čempionate.

K.Kitsingas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Kitsingas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 6:40 PM

205 cm ūgio krepšininkas „Betsafe–LKL“ lygoje vidutiniškai pelno po 10,4 taško, atkovoja po 2,4 kamuolio bei renka 9,3 naudingumo balo.

Savo karjeros mačą prieš Utenos „Juventus“ sužaidęs estas pelnė 23 taškus. Įsmeigęs net 6 tritaškius į varžovų krepšį estas pagerino šio sezono taiklių tolimų metimų rekordą vienose rungtynėse.

„Ryto“ puolėjas per rungtynes išmeta po beveik 5 tolimus metimus ir juos realizuoja 50 proc. tikslumu.

Iš Estijos rinktinės stovyklos grįžęs aukštaūgis trečiadienį jau prisijungė prie sostinės komandos treniruočių. Krepšininkas pasidalino mintimis apie žaidimą Vilniuje, tolimus metimus bei laukiantį derbį su Kauno „Žalgiriu“ ir dvikovą su Rygos VEF.

– Kristjanai, jau praėjo beveik 3 mėnesiai kaip esate „Ryto“ komandos dalis. Kokie jūsų įspūdžiai gyvenant Vilniuje?, -  buvo paklaustas rytasvilnius.lt.

– Šis miestas didesnis už Taliną, bet Vilnius primena mano gimtąjį miestą – Tartu, todėl man labai čia patinka! Komanda žaidžia būtent taip, kaip ir tikėjausi.

Vyriausiąjį trenerį (Donaldą Kairį, – aut. past.) jau pažinojau atvykdamas, tad viskas komandoje kol kas puiku.

– Kaip jaučiatės galingai startavus LKL sezone, o po to patyrus keletą pralaimėjimų iš eilės. Kokia dabartinė situacija komandoje?

– Tai mums buvo gana sunkus periodas. Keletą žaidėjų traumų ir pasikeitimai komandoje buvo sunkūs, bet jaučiu, kad dabar atsitiesėme, ypač po pergalės Strasbūre.

– Donaldas Kairys yra sakęs, kad „Ryto“ žaidėjai turi žalią šviesą mesti tiek, kiek nori. Žinoma, su kai kuriomis sąlygomis. Kokias sąlygas treneris turėjo omenyje?

– Tiesa, tikrai leidžiama mesti visiems. Tačiau taisyklė yra tokia, jog kiekvienas komandos narys turi tikėtis to metimo, kad galėtų atsikovoti kamuolį puolime, jeigu jis neįkris.

– Esate antras daugiausiai kol kas tritaškių pataikęs žaidėjas LKL čempionate ir lenkiate Andrew Goudelocką, kuris yra trečioje vietoje. Kuris iš jūsų yra geresnis metikas?

– Na, mes dar taip tarpusavyje nesivaržėme (juokiasi). Tačiau žinau, kad abu mėgstame mesti ir tolimi metimai yra stipriausia mūsų žaidimo dalis.

– Taip pat esi daugiausiai tritaškių vieneriose LKL rungtynėse pataikęs krepšininkas. Ar gaunate papildomo pasitikėjimo pataikęs pirmuosius savo metimus ar tai jūsų stipriai neveikia?

– Žinoma, kad pataikius pirmuosius savo metimus jie tau prideda papildomo pasitikėjimo, bet jeigu ir prametu juos, tai manęs netrikdo. Metimai į krepšį yra tai, kodėl aš čia, todėl visada stengiuosi pataikyti kiekvieną metimą.

– Praėjusią savaitę buvote pakviestas ginti Estijos nacionalinės rinktinės garbę, ką jums reiškia žaidimas šalies komandoje?

– Tai reiškia labai daug. Džiaugiuosi galėdamas padėti Estijai, o tikslas žaisti Europos čempionate yra viena iš mano svajonių.

– Sekmadienį turėsite rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“, kokie prisiminimai iš praėjusio mačo ir kokie žaidimo aspektai bus svarbiausi laukiančioje dvikovoje?

– Atmosfera tikrai buvo fantastiška. Tai man buvo pirmas kartas, kai jaučiau kažką panašaus. Šis derbis nuostabus ir aš mėgavausi kiekviena jo minute. Praėjusiame mače prastai žaidėme antroje pusėje, tad turime tai ištaisyti ir išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių.

– Po dviejų dienų taip pat namuose susitiksite su VEF ekipa. Kaip apibūdintumėte jų žaidimo stilių ir kur jie pavojingiausi?

– VEF žaidžia latviško stiliaus krepšinį su daug bėgiojimo ir tolimų metimų. Mes turime kontroliuoti šiuos jų metimus iš distancijos ir sustabdyti greitą puolimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.