EUROLYGA 2023

Europos taurės finale pergalę dramatiškai išplėšė L. Juškaitės komanda

„Valencia“ puolėja Laura Juškaitė lemiamose krepšinio Europos taurės rungtynėse nepelnė nė taško, tačiau nuaidėjus finalo sirenai su komandos draugėmis sušoko pergalės šokį ir buvo daug laimingesnė negu dvigubą dviženklį surinkusi Venecijos „Reyer“ puolėja Gintarė Petronytė. Sekmadienį antrojo pagal rangą Europos turnyro finale „Valencia“ dramatiškai 82:81 palaužė „Reyer“ ekipą ir iškovojo pirmą trofėjų.

Valencia“ dramatiškai 82:81 palaužė „Reyer“ ekipą ir iškovojo pirmą trofėjų.<br>Stopkadras.
Valencia“ dramatiškai 82:81 palaužė „Reyer“ ekipą ir iškovojo pirmą trofėjų.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-11 23:08

Vengrijos mieste Seksarde vykusios finalo rungtynės galėjo sukelti infarktą abiejų komandų aistruoliams, bet tapo puikia krepšinio dovana neutraliems žiūrovams.

Per visą mačą nė viena komanda nebuvo įgijusi dviženklės persvaros, o įtampa aukščiausią tašką pasiekė paskutinėmis akimirkomis. Likus 26 sek. „Valencia“ žaidėjai Raquel Carrerai įmetus vieną iš dviejų baudų, jos komanda išsiveržė į priekį 80:79, bet „Reyer“ liko pakankamai laiko, kad surengtų atsakomąjį antpuolį.

Venecijos krepšininkėms pavyko surengti finalo puošmena tapusią ataką. Jos pabaigoje amerikietė Yvonne Anderson perdavė kamuolį į baudos aikštelę G.Petronytei, o varžovės patikėjo, kad lietuvė pati mes į krepšį. Tačiau „Reyer“ trenerio Giampiero Ticchi sumanymas buvo kitoks – G.Petronytė akimirksniu grąžino kamuolį į baudos aikštelę įlėkusiai komandos draugei ir Y.Anderson metimu iš po krepšio persvėrė rezultatą.

Vis dėlto šis metimas nebuvo pergalingas. Varžovėms liko 1,1 sek., per kurias „Valencia“ surengė taip pat tobulą ataką, o Y.Anderson po krepšiu prasižengė stabdydama R.Carrerą. Prieš kelias sekundes tik vieną iš dviejų baudų pataikiusi ispanė antrą kartą nebeklydo ir išplėšė pergalę Valensijos komandai.

Naudingiausia finalo žaidėja išrinkta „Valencia“ puolėja Queralt Casas. Ji pelnė 20 taškų.

„Valencia“ puolėja L.Juškaitė finale žaidė 4,5 min., bet taškų nepelnė (0/1 tritaškio). „Reyer“ vidurio puolėja G.Petronytė per 27,5 min. pelnė 10 taškų (5/9 dvitaškių), atkovojo 11 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Per visą Europos taurės sezoną 32 metų G.Petronytė žaidė 7 rungtynes, pelnydavo vidutiniškai 13 taškų ir atkovodavo 6,9 kamuolio.

23 metų L.Juškaitė žaidė 4 rungtynes ir įmesdavo 0,8 taško.

Valensijos komanda pasiekė didžiausią pergalę jos trumpoje istorijoje. „Valencia“ tik prieš trejus metus debiutavo Ispanijos pirmojoje lygoje, o Europos taurės turnyre pirmą kartą žaidė praėjusį sezoną, kuris nebuvo baigtas dėl pandemijos.

Sekmadienį iškovota Europos taurė yra pirmasis „Valencia“ klubo prizas.

Venecijos komanda antrą kartą žaidė Europos taurės finale. 2018 metais „Reyer“ pralaimėjo lemiamas rungtynes Stambulo „Galatasaray“ komandai, kuriai tuo metu atstovavo G.Petronytė.

Tarp Europos taurės laimėtojų G.Petronytė buvo ir 2010 metais. Tuomet ji žaidė Byrono „Athinaikos“ komandoje.

Europos taurė

Finalas

„Valencia“ – Venecijos „Reyer“ 82:81. Q.Casas 20, B.Allen 16, C.Trahan-Davis 15, R.Carrera 13, ... L.Juškaitė 0/ Y.Anderson 26, N.Howard 16, T.Fagbenle 12, G.Petronytė 10, 11 atk.kam.

Dėl 3 vietos

„Szekszard“ – Šarlvilio-Mezjero „Carolo“ 68:55.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.