EUROLYGA 2023

Pasiskiepijęs A. Wigginsas: „Teko rinktis tarp skiepo ir nežaidimo NBA“

Ilgą laiką koronaviruso vakcinos nenorėjęs 26–erių „Golden State Warriors“ 201 cm puolėjas Andrew Wigginsas, galiausiai pasiskiepijo, tačiau pareiškė, kad tai padarė ne savo noru.

 Andrew Wigginsas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Andrew Wigginsas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 6:39 PM

„Golden State Warriors“ pradėjo savo pasiruošimą naujajam NBA sezonui pergale prieš „Portland Trail Blazers“ ekipą. Komandai padėjo ir griežtai prieš skiepus pasisakęs A.Wigginsas. Po rungtynių spaudos konferencijoje Kanados krepšininkas neslėpė nusivylimo, jog turėjo skiepytis.

„Jaučiu, jog turėjau pasirinkimą tarp vakcinavimosi ir nežaidimo NBA lygoje. Tai buvo sunkus pasirinkimas. Tikiuosi, kad ilguoju laikotarpiu viskas bus gerai ir po dešimties metų būsiu sveikas“, – kalbėjo A.Wigginsas.

„Jautėsi, kad būčiau priverstas skiepytis, jeigu noriu žaisti NBA. Aš jau sirgau koronavirusu ir nebuvo taip jau blogai. Nerimauju dėl galimo genų pažeidimų nuo vakcinos“, – nepasitenkinimą liejo puolėjas.

Kanados krepšinio žvaigždė taip pat teigia, kad jis su savo šeima netiki vakcina ir mano, kad viską reikia natūraliai: „Nė vienas mano šeimoje nėra pasiskiepijęs, mes vakcina netikime. Prieš kelis metus mano kūnas blogai sureagavo į Tylenolį, tai pridėjo baimės faktorių skiepytis. Manau, kad reikia leisti, jog viskas gytų natūraliai“, – savo įsitikinimais dalijosi A.Wigginsas.

San Fransisko valstijoje priimtas įstatymas, jog uždaruose renginiuose gali dalyvauti tik pasiskiepiję asmenys. Dėl tokio nutarimo A.Wigginsas būtų negalėjęs padėti savo komandai namų rungtynėse, o pagal lygos nutarimą, jeigu žaidėjas nerungtyniauja dėl atsisakymo skiepytis – alga nėra mokama. Vienas praleistas mačas kanadiečiui būtų kainavęs po beveik 350 tūkst. JAV dolerių.

„Golden State Warriors“ Portlande varžovus nugalėjo rezultatu 121:107, о А.Wigginsas per 16 minučių pelnė 13 taškų, atkovojo 1 kamuolį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.