EUROLYGA 2023

Abi lietuvių komandos beviltiškai pralaimėjo moterų Eurolygos rungtynes

Dvi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės, trečiadienį beviltiškai pralaimėjo Eurolygos 12-ojo turo rungtynes. Nieko nepešė nei Rygos TTT su Daugile Šarauskaite, nei Žeronos „Spar“ su Giedre Labuckiene.

Giedrė Labuckienė.<br>Facebook nuotr.
Giedrė Labuckienė.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 11:15 PM

Baltijos lygos lyderė Rygos TTT komanda pralaimėjo ko gero lemiamas rungtynes kovojant dėl ketvirtosios vietos A grupėje ir paskutinio kelialapio į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

TTT krepšininkės trečiadienį namie nusileido „Lattes-Montpellier“ komandai net 45:80. Rygiečių vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė per 26 minutes pelnė 6 taškus ir atkovojo 11 kamuolių.

A grupėje tris kelialapius į ketvirtfinalį jau užsitikrino arba beveik užsitikrino čempionės vardą ginanti Jekaterinburgo UGMK (laimėjo visas 11 rungtynių), Salamankos „Perfumerias Avenida“ (8 iš 10) ir Prahos USK (8 iš 11).

Rygos ir Monpeljė krepšininkės kovoja dėl ketvirtosios vietos, bet dabar iniciatyvą tvirtai perėmė Prancūzijos ekipa. „Lattes-Montpellier“ laimėjo 6 iš 11 rungtynių, TTT – 5 iš 12. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko du turai, bet „Lattes-Montpellier“ dar žais nukeltas rungtynes ir turi pranašumą prieš rygietes pagal tarpusavio dvikovų rezultatus.

B grupės rungtynėse Žeronos „Spar“ trečiadienį išvykoje nusileido Stambulo „Galatasaray“ klubui 68:80. „Spar“ aukštaūgė Giedrė Labuckienė per 14 minučių pelnė 3 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Nors galutinis skirtumas nebuvo baisus, „Spar“ beviltiškoje padėtyje atsidūrė dar antrajame kėlinyje po kurio atsiliko 18 taškų. Viešnios pabandė vytis ir ketvirtojo kėlinio viduryje sumažino atsilikimą iki 8 taškų, bet tada jėgos išseko.

Šioje grupėje padėtis painesnė. Nė viena komanda dar negali būti rami, o į keturis kelialapius taikosi net šešios ekipos: Stambulo „Fenerbahçe“ (laimėjo 7 iš 10 rungtynių), „Sopron“ (7 iš 11), Skijaus „Famila“ (6 iš 10), Kursko „Dinamo“, „Spar“ (po 6 iš 11) ir viltis atgaivinusi „Galatasaray“ (5 iš 11).

Prieš kelias savaites „Spar“ padėtis buvo gana tvirta, bet Žeronos krepšininkės pralaimėjo dvejas pastarąsias rungtynes.

Turnyro lentelės šiuo metu yra smarkiai sujauktos, nes nemažai rungtynių teko nukelti dėl sveikatos krizės. Šią savaitę sužaistos tik penkerios iš aštuonerių planuotų rungtynių.

12-ojo turo rungtynių laiku nežaidė ir Venecijos „Reyer“ komanda, kuriai atstovauja Gintarė Petronytė. Italijos čempionės šią savaitę pagal tvarkaraštį turėjo vykti į Rusiją ir susitikti su Maskvos MBA.

12 turas

A grupė

Rygos TTT – „Lattes-Montpellier“ 45:80. D.Šarauskaitė (TTT) – 6 tšk. (3/6 dvitaškių), 11 atk.kam., 3 kl. per 26 min.

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Prahos USK žais vėliau. Maskvos MBA – Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė) ir Jekaterinburgo UGMK – „Szekszard“ nukeltos.

Lentelė: UGMK – 11 ir 0, „Perfumerias Avenida“ – 8 ir 2, USK – 8 ir 3, „Lattes-Montpellier“ – 6 ir 5, TTT – 5 ir 7, MBA – 3 ir 8, „Reyer“ – 3 ir 8, „Szekszard“ – 0 ir 11.

B grupė

Stambulo „Galatasaray“ – Žeronos „Spar“ 80:68. G.Labuckienė („Spar“) – 3 tšk. (0/1 dvitaškio, 3/4 baudų), 3 atk.kam. per 14 min.

Kursko „Dinamo“ – „Sopron“ 73:77, Gdynės „Arka“ – „Landes“ 74:87.

Stambulo „Fenerbahçe“ – Skijaus „Famila“ nukeltos.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 7 ir 3, „Sopron“ – 7 ir 4, „Famila“ – 6 ir 4, „Dinamo“ – 6 ir 5, „Spar“ – 6 ir 5, „Galatasaray“ – 6 ir 5, „Landes“ – 4 ir 7, „Arka“ – 2 ir 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.