EUROLYGA 2023

Jonavos „CBet“ išprašyta iš tarptautinių kovų: savo arenoje rengiamoje FIBA Europos taurės atrankoje krito nuo rumunų „Universitatea“

Virgilijaus Šeškaus vedamos Jonavos ekipos pasirodymas Europos taurės atrankoje baigėsi jau po pirmojo mačo. Savo namų sienose rengiamame FIBA Europos taurės turnyro ketvirtfinalyje jonaviečiai „CBet“ atstovai 59:65 (19:13, 14:25, 14:18, 12:9) krito nuo rumunų Krajovos „Universitatea“ krepšininkų ir baigė pasirodymą atrankoje.

Jonavos ekipos treneris Virginijus<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos ekipos treneris Virginijus<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 7:38 PM, atnaujinta Sep 27, 2022, 10:11 PM

Jonaviečiai šiose rungtynėse buvo priversti rungtyniauti komandą nusprendusio palikti Xaviero Thameso.

Pirmąjį kėlinį sėkmingai sužaidę jonaviškiai jau antrame pradėjo buksuoti – ilsėtis išėjo atsilikdami 33:38, o jau trečiame ketvirtyje leido rumunams pirmauti ir dviženke persvara 54:44.

Prieš lemiamą kėlinį „CBet“ ekipa atsiliko 47:56, o tik jam prasidėjus „Universitatea“ pakėlė dar labiau kartelę – 58:47.

Likus grumtis 6 min., po eilinės Jonavos žaidėjų klaidos, jie patys tik skėsčiojo rankomis, o rezultatas tuomet buvo 63:53 ir jokių vilčių pakeisti akistatos eigą.

Tiesa, likus grumtis 1 min. skirtumas aptirpo iki 59:65, bet ne daugiau.

„CBet“: Edvinas Šeškus 20 (7 atk. kam.), Goranas Huskičius 19, Dovis Bičkauskis, Martinas Laksa (0/5 trit.) ir Jeffery Garrettas (10 atk. kam.) – po 6.

„Universitatea“: Demonte‘as Flanninganas 16 (10 atk. kam.), Shawnas Hopkinsas 13, Giordanas Watsonas 10.

FIBA Europos taurės – antrojo pagal rangą FIBA rengiamo klubų turnyro – pagrindinėse varžybose dalyvaus 32 komandos.

Turnyro rengėjai nė vienam Lietuvos klubui nesuteikė teisės žaisti pagrindinėse varžybose, todėl paraišką padavusi Jonavos „CBet“ turėjo dalyvauti atrankos turnyre.

Šią savaitę yra rengiami keturi atrankos turnyrai. Jie vyksta Jonavoje, Samokove (Bulgarija), Mitrovicoje (Kosovas) ir Šolė (Prancūzija).

Jonavos ir Mitrovicų turnyruose varžosi po šešias, Samokovo ir Šolė turnyruose – po penkias komandas.

Visuose keturiuose turnyruose antradienį vyks ketvirtfinalio, trečiadienį – pusfinalio, penktadienį – finalo rungtynės.

Į grupių varžybas pateks visų keturių turnyrų nugalėtojai bei trys iš keturių komandų, kurios pralaimės finale.

Virginijaus Šeškaus vedama Jonavos komanda buvo vieno iš keturių atrankos turnyrų šeimininkė.

Jonaviečiai antradienį ketvirtfinalyje žaidė su Krajovos „Universitatea“ . Jei Lietuvvos komanda būtų įveikusi šį varžovą trečiadienį pusfinalyje ji būtų susitikusi su Kapfenbergo „Bulls“ (Austrija).

Kitame ketvirtfinalyje žais Talino „Kalev-Cramo“ (Estija) ir Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija). Pergalę iškovojo estai 93:73 pusfinalyje susikaus su Prištinos „Sigal“ (Kosovas).

Abiejų pusfinalių nugalėtojai žais finale.

Jonavos krepšininkų varžovė „Universitatea“ praėjusį sezoną Rumunijos lygoje užėmė penktąją vietą.

Lietuvos komandos FIBA Europos taurės turnyre varžosi po ilgos pertraukos.

Lietuviai šiame turnyre praėjusį kartą dalyvavo 2017–2018 metų sezone. Tuomet dėl FIBA Europos taurės kovojo Kėdainių „Nevėžis“ ir Utenos „Juventus“.

„Nevėžis“ žaidė nuo pirmojo atrankos rato ir iškrito antrajame grupių etape. „Juventus“ gavo teisę pereiti į šį turnyrą, kai iškrito iš Čempionų lygos.

Utenos komanda žaidė tik atkrintamosiose varžybose, kurių ketvirtfinalyje pralaimėjo Avelino „Scandone“ (Italija) klubui.

Teisę žaisti FIBA Europos taurės grupių varžybose gauna komandos, kurios patiria nesėkmes Čempionų lygos atrankos turnyre.

Tačiau Lietuvos klubai šia teise nesinaudoja. Šį rudenį žaisti FIBA Europos taurės grupių etape atsisakė Čempionų lygos atrankos turnyre pralaimėję „Šiauliai“.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.