EUROLYGA 2023

Nėra ko skubėti: FIBA nepriėmė jokių sprendimų dėl IOC rekomendacijos atverti duris rusams ir baltarusiams

FIBA vykdomasis komitetas surengė pirmąjį 2023 metų posėdį, bet jo darbotvarkėje svarbiausias buvo vyrų pasaulio čempionatas, o ne prieštaringas Tarptautinio olimpinio komiteto siūlymas dėl rusų sugrąžinimo.

 FIBA neskuba spręsti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 FIBA neskuba spręsti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 12:37 PM, atnaujinta Feb 5, 2023, 12:58 PM

FIBA paskelbė, kad ji „atsižvelgė“ į IOC pranešimus, kuriais siekiama ištirti galimybes Rusijos ir Baltarusijos sportininkų sugrįžimui į tarptautinį sportą, ir „toliau dalyvaus konsultacijų procese“.

IOC primygtinai reikalavo, kad kiekviena tarptautinė federacija būtų „vienintelė savo tarptautinių varžybų institucija“, o FIBA pareiškė, kad svarstys „krepšinio, kaip komandinės sporto šakos, specifiką“.

Vykdomasis komitetas taip pat dar kartą patvirtino remiantis Ukrainos krepšinio federaciją už jos pastangas patekti į 2024 m. Paryžiaus olimpiados 3x3 turnyrus.

FIBA vykdomasis komitetas pirmajame metų posėdyje pritarė žaidėjų patirties programos kūrimui. Šį pasiūlymą pateikė Varžybų komisija, daugiausia dėmesio skiriant fiziniams, emociniams ir skaitmeniniams potyriams FIBA renginiuose.

Juo siekiama dar labiau pabrėžti žaidėjų patirtį šių metų FIBA pasaulio vyrų krepšinio čempionate Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

Tai bus pagrindinis šių metų kalendoriaus įvykis ir buvo pagrindinis Vykdomojo komiteto posėdyje aptariamas klausimas.

Vykdomasis komitetas buvo informuotas apie pasirengimą paskutiniam atrankos varžybų langui vasario 23–27 dienomis ir pačiam pasaulio čempionatui, įskaitant burtų traukimą Maniloje balandžio 29 d.

FIBA sutiko sužaisti keletą rungtynių paskutinę kvalifikacijos dieną Afrikos, Amerikos, Azijos ir Europos regionuose tuo pačiu metu, siekdama „apsaugoti varžybų vientisumą“.

Pasaulio krepšinio čempionatas numatytas rugpjūčio 25–rugsėjo 10 d.

Šiuo metu žinomi 17 iš 32 jo dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?