EUROLYGA 2023

Lenktynėse dėl NBA MVP apdovanojimo D. Sabonis pakilo į penketuką ir aplenkė L. Dončičių

NBA artėjant prie reguliaraus sezono pabaigos, vis labiau ir garsiau kalbama apie galimą naudingiausią čempionato žaidėją. NBA programėlės balsavimuose į geriausiųjų penketą netikėtai rengėjams pateko lietuvis Domantas Sabonis, kuris kol kas šioje neoficialioje dvikovoje lenkia kitą Europos žvaigždę Luką Dončičių.

D.Sabonis.<br>ZP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2023, 11:33 PM, atnaujinta Apr 1, 2023, 12:09 AM

„Kia MVP Trackerer“ programėlėje savo balsus pateikiantys sirgaliai jau kelias savaites į pirmąją vietą išstato serbą „Denver Nuggets“ komandos žvaigždę ir praėjusio sezono geriausią reguliaraus sezono žaidėją Nikolą Jokičių.

Šiame sezone N.Jokičius vidutiniškai pelno po 24,9 taško, atsikovoja po 11,9 kamuolio ir atlieka po 9,9 kamuolio.

Jam ant kulnų balsavimuose lipa Joelis Embiidas, vedantis į priekį „Philadelphia 76ers“ komandą.

Krepšininkas praėjusią savaitę sugebėjo pasikelti savo statistiką – pelnė po 33,2 taško, atsikovojo 10,2 kamuolio ir atliko 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Kol kas trečioje vietoje yra graikų pasą turintis Giannis Antetokounmpo iš „Milwaukee Bucks“, ketvirtas – Jaysonas Tatumas, kovojantis „Boston Celtics“ ekipoje.

Tuo tarpu penktoje vietoje įsitaisė“ Sacramento Kings“ vidurio puolėjas Domantas Sabonis.

Lietuvis šiame sezone renka po 19,1 taško, atsikovoja po 12,4 kamuolio ir atlieka 7,2 rezultatyvaus perdavimo.

Niekas nesitikėjo išvysti D.Sabonio šioje atrankoje, kaip ir netikėtai galingo šiame sezoneSacramentotKingsgs“ pasirodymo NBA.

D.Sabonis trečiadienį pelnė 15 taškų ir atkovojo 12 kamuolių ir padėjo įveikti „Portland Trail Blazers“ – ši pergalė komandai garantavo vietą šio sezono atkrintamosiosese varžybose. Tai yra pirmasis kartas nuo 2006 metų ir tai buvo ilgiausia NBA sausra, kai komanda baigia kovas po reguliaraus sezono.

Per 74 rungtynes D. ​​Sabonis pirmauja lygoje pagal dvigubus dviženklius – dabar jis jų turi 61. Įdomu tai, kad D.Sabonis šį sezoną turėjo ilgiausią dvigubo dviženklio seriją NBA – pasižymėjo 23 kartus.

Geriausio sezono žaidėjo rinkimuose už lietuvio yra dar penki žaidėjai.

Šeštąją poziciją užima „Dallas Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičius, septintas – „Oklahoma City Thunder“ narys Shai'us Gilgeousas– Alexanderis, po to – „New York Knicks“ žaidėjas Julius Randle'as, devintas – Jamesas Hardenasa iš „Philadelphia 76ers“ ir dešimtas – Jimmy Butleris iš „Miami Heat“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.