EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo rankinio rinktinės treneris: „Vaikinus reikia pagirti“

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų rankinio rinktinė sėkmingai pradėjo pasirodymą Europos čempionato B divizione. Pirmąją varžybų dieną lietuviai 26:24 palaužė Farerų salų rinktinę, o antrąją dieną lietuvaičiai sužaidė lygiosiomis 21:21 su Suomijos rankininkais.

 Raimondas Maldžius<br> facebook nuotr.
 Raimondas Maldžius<br> facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2018, 7:55 PM

Sekmadienį Skopjėje (Makedonija) buvo dienos pertrauka, kurios Lietuvos rinktinei itin reikėjo. Viena pagrindinių to priežasčių antrosiose rungtynėse Luko Vanago patirta trauma, po kurios pasvaliečiui reikia laiko atsigauti ir atsistatyti prieš laukiančias itin svarbias rungtynes. Artimiausią susitikimą su Baltarusija L. Vanagas dar praleis, tačiau jo sugrįžimo laukiama artimiausiu metu. Būtent Baltarusijos rinktinė yra kol kas vienintelė ekipa per dvi dienas iškovojusi tik pergales. Pirmajame mače mūsų kaimynai 34:24 nugalėjo graikus, o 29:22 įveikė ir bendraamžius iš Estijos. Kadangi į čempionato pusfinalį patenka dvi stipriausios grupės rinktinės, rungtynės su baltarusiais Lietuvos rinktinei gali tapti lemiamomis.

Kitoje grupėje kol kas lyderiauja dvi pergales iškovoję Šveicarai bei vieninteles savo žaistas rungtynes laimėję šeimininkai makedonai, treti rikiuojasi ukrainiečiai, ketvirtą – penktą vietas dalinasi Italijos ir Didžiosios Britanijos rankininkai.

Po gana sėkmingo starto Makedonijoje rankinis.lt pakalbino vyriausiąjį rinktinės trenerį Raimondą Maldžių, kuris teigė, jog džiaugtis dar gerokai per anksti.

– Treneri, ar esate patenkintas pasiektu rezultatu per dvi pirmąsias rungtynes?

– Trimis iškovotais taškai esame patenkinti, tačiau pats žaidimas dar tikrai nedžiugina. Tai tas pirmenybių startas sakyčiau gavosi toks dviprasmiškas. Svarbu, jog vyrai tikrai nusiteikę, žaidžia kovingai, tačiau galbūt kol kas nepavyksta susitvarkyti su jauduliu. Matėm rungtynes su suomiais, kur 10 minučių praktiškai nesugebėjome įmesti įvarčio, tai su tuo dar tikrai reikia padirbėti.

– Dramatiškos susitikimų pabaigos užgrūdino?

– Taip, tai turbūt pozityviausias aspektas kol kas. Buvom tikrai kelis kartus sudėtingose situacijose ir vaikinai nepalūžo, žaidė iki galo ir už tą kovingumą tikrai reikia juos pagirti. Tiesa, rungtynėse su Suomija tikrai tikėjomės pergalės ir galėjome dėl jos kovoti, tačiau pavyko iškovoti bent tašką. Dabar laukia dar trys rungtynės, kurios visos bus tiek pat svarbios kiek jau sužaistos.

– Kokia Luko Vanago būklė?

– Aišku, jog susitikimą su Baltarusija jis praleis, tačiau viskas dar nėra taip baisu. Šiame čempionate jis dar tikrai turėtų pasirodyti, tačiau kuriose rungtynėse dar nėra aišku. Šiuo metu juo rūpinasi tiek mūsų, tiek vietiniai gydytojai ir tikrai darome viską, jog kuo greičiau jį atstatyti. Pats Lukas iškart po traumos pasakė, jog nesijaudinkit viskas nėra taip blogai kaip atrodo iš pirmo įspūdžio ir panašu, jog jis buvo teisus.

– Ar teko stebėti Baltarusijos žaidimą? Kokį įspūdį palieka jie?

– Tai bus tikrai stipriausia komanda, su kokia kol kas teko susidurti šiame čempionate. Laukia labai sunkios rungtynės ir jose dar versimės be jau minėto Vanago, kuris svarbus tiek gynyboje, tiek puolime, tačiau žaisti ir kovoti su jais tikrai galime. Pergalė be abejo būtų labai puiku, tačiau laukia ir dar dvi rungtynės su estais ir graikais.

– Ką išskirtumėte iš ekipų kitoje grupėje?

– Kiek teko matyti kitos grupės rungtynių susidarė įspūdis, jog kita grupė kiek stipresnė. Makedonai, šveicarai tikrai atrodo labai neblogai, tačiau kol kas koncentruojamės į savo grupės komandas, o su kuo ir dėl ko reiks žaisti po grupių etapo dar per daug negalvojame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.