EUROLYGA 2023

Jaunasis lietuvis veržiasi į pasaulio pulo elitą

Rugsėjo 20 – 23 dienomis Olandijoje, Leende miestelyje įvyko Europos pulo devyniukės turas “Eurotour”, kuriame dalyvavo 159 žaidėjai. Tarp jų buvo ir vienas lietuvis. Pijus Labutis – daugkartinis Lietuvos čempionas, Europos pulo čempionato prizininkas ir daug kitų titulų turintis jaunas sportininkas. Šis Pasaulinio lygio pulo turnyras P. Labučiui buvo labai sėkmingas.

 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
 Pijus Labutis<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Sep 26, 2018, 1:30 PM

Viso turnyro metu Lietuvos atstovas nugalėjo ne vieną stiprų varžovą. Ketvirtfinalio etapo susitikime, prieš pajėgų Amerikos atstovą Skyleris Woodwardas, įtampa vyravo iki pat pabaigos. Rezultatu 9:8 iškovota pergalė ir kelialapis į pusfinalį. Tiesa, pusfinalyje P. Labučio jau laukė pasaulinio lygio žvaigždė ir begalę titulų turintis amerikietis Shane van Boeningas.

Jaunasis Lietuvos sportininkas atkakliai kovojo iki pat susitikimo pabaigos, bet rezultatui esant 8:8, P. Labučiui išmušus naują trikampį, sėkmė pasisuko varžovo pusėn ir susitikimą laimėjo amerikietis.

Prie puodelio kavos pakalbinus jaunąjį Lietuvos sportininką, vis dar buvo galima jausti jo nuostabias emocijas po šio turnyro. Visgi laimėta trečia vieta tokio masto turnyre yra svarbi pergalė tiek jam, tiek visai Lietuvos pulo bendruomene.

P. Labutis mums pasakojo apie patirtus įspūdžius Olandijoje: “ Didelė euforija kaip ir praėjo, nesinori užmigti ant laurų. Bet esu savimi patenkintas labiau nei labai, pats sau įrodžiau kad galiu daugiau nei manau. Žinau, kad po gero žaidimo dažnai būna nuosmukis, todėl toliau tiesiog žaisiu savo žaidimą ir žiūrėsiu, kas gausis. Savo jėgomis dabar tikrai pasitikiu labiau, manau kad tokie laimėjimai labai sustiprina psichologiškai“. Prakalbus apie lūkesčius, ko buvo tikimasi važiuojant į Europos turą, P. Labutis kukliai užsiminė, kad tikėjosi patekti bent tarp stipriausių 32-jų žaidėjų, kurie varžosi atkrintamųjų etape.

„Jau žinojau, kad galiu. Taip pat man to reikėjo, bandant patekti į Top 32 bendrame Eurotour‘o reitinge. Trečios vietos tikrai nesitikėjau, bet pasiekus savo tikslą, sumažėja įtampa žaidžiant toliau, kas yra natūralu tokioj situacijoj. Labai didelį palaikymą jaučiau iš savo rėmėjų, ypač iš biliardo klubo „Entry“. Taip pat Lietuvos pulo federacijos ir visos Lietuvos pulo bendruomenės. Be jų būtų buvę sunkiau realizuoti siekius ir iškovoti trečiąją vietą“.

Kaip jau minėjome, pusfinalio susitikime P. Labutis žaidė su pasaulinio lygio žaidėju. Paklausus apie nuotaikas pusfinalio metu, Pijus pasakojo: „Pusfinalyje žinoma nesitikėjau nieko. Man pačiam žaisti prieš Shane'ą yra garbė, tačiau pasiektas rezultatas, pralaimėjimas tik 9:8... nustebinau pats save. Tikrai radau savyje jėgų ir noro kovot bet kokioje situacijoje. Žinoma nesužaidžiau savo gyvenimo susitikimo, klydau, bet esu savimi patenkintas“.

Pijaus artimiausiuose planuose yra numatyti keli turnyrai. Vienas iš jų – „Kaunas Open 2018“, kuris vyks biliardo klube „Entry“. Vėliau Pijaus laukia kelionė į Estiją (Taliną), kur jis dalyvaus Baltijos šalių pulo lygoje (spalio 5 – 7 dienomis). Taip pat dar vienas Europos turas Austrijoje, Klagenfurt mieste, spalio 11 – 13 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.