EUROLYGA 2023

J. Subačiaus fechtavimo taurės nugalėtojai – V. Ažukaitė ir L. Minkevičius

Spalio 13 d. įvyko jau 5-oji J.Subačiaus suaugusiųjų fechtavimo taurė pritraukusi per pusšimtį sportininkų iš Lietuvos ir Baltarusijos.

 Fechtavimosi taurės nugalėtojai.<br> Organizatorių nuotr.
 Fechtavimosi taurės nugalėtojai.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-15 21:35

Kovas pradėjo moterys. Nenugalima buvo Viktė Ažukaitė, kuri nepralaimėjusi nei vienos kovos iškovojo J.Subačiaus fechtavimo taurę. Sidabro medalis atiteko Paulina Bajorūnaitei, kuri į finalą prasibrovė po dramatiškos kovos, rezultatu 15:14 įveikusi treniruočių draugę Akvilę Katkovaitę. Bronzos medaliais džiaugėsi A.Katkovaitė ir Ivona Stavickaja. Iš viso varžybose dalyvavo 27 sportininkės.

Vyrų špagos rungtis taip pat buvo kupina netikėtumų ir aršių kovų. Tarp vyrų geriausiai pasirodė Lukas Minkevičius, turėjęs 1 pralaimėjimą porgupyje, bet parodęs charakterį ir atkrintamosiose laimėjęs visas kovas. Sidabro medaliu džiaugėsi po traumos grįžęs Povilas Markevičius. Bronzos medalius iškovojo Leonardas Kalininas ir buvęs olimpietis Edvinas Krungolcas. Varžybose kovėsi 30 fechtuotojų.

J. Subačiaus suaugusiųjų fechtavimo taurė taip pat yra ir pirmasis šiemet Lietuvos suaugusiųjų taurės etapas, kurio rezultatai prisidės prie sprendimo, kurie sportininkai vyks į Europos ir Pasaulio fechtavimo čempionatus. Jaunesniems fechtuotojams varžybos buvo puiki treniruotė prieš jau šį savaitgalį Spalio 20-21 d. Vilniuje vyksiantį Šiaurės Šalių jaunimo ir jaunių fechtavimo čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.