EUROLYGA 2023

Birštone įvyko oficialus vyrų ir moterų rankinio sezono uždarymas, paaiškėjo geriausi čempionatų žaidėjai

Birštone vyko oficialus 2018-2019 metų rankinio sezono uždarymas. Jo metu buvo pagerbtos ne tik stipriausios vyrų ir moterų ekipos, bet išdalinti ir individualūs prizai.

Geriausieji Lietuvos praėjusio sezono rankininkai.<br> LRF nuotr.
Geriausieji Lietuvos praėjusio sezono rankininkai.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 6:01 PM, atnaujinta May 24, 2019, 6:04 PM

Renginio metu Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Donatas Pasvenskas atkreipė dėmesį į tai, kad tiek vyrų, tiek moterų čempionatai buvo įtempti ir nenuspėjami, o finalų serijos dovanojo daug gražių rankinio akimirkų.

Šį sezoną vyrų čempionate dalyvavo 9 vyrų rankinio komandos iš 7 miestų. Varžėsi po komandą iš Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus, Panevėžio, Utenos, po dvi iš Vilniaus ir Kauno.

Ant prizininkų pakylos po pertraukos vėl lipo trečiąją vietą iškovojusi Alytaus „Varsos–Stronglaso“ ekipa, antra kaip ir pernai liko Vilniaus VHC „Šviesa“, o čempionų titulą apgynė Klaipėdos „Dragūnas“.

Moterų lygoje antrus metusi iš eilės bronza dabinosi Vilniaus „Eglės–SM Tauro“ rankininkės, antrąją vietą iškovojo čempionių titulą gynusi Kauno „ACME–Žalgirio“ ekipa, o čempionėmis tapo po dramatiškos finalo serijos triumfavusios Kauno rajono „Cascados–HC Garliavos SM“ merginos.

Rezultatyviausiu vyrų lygos rankininku tapo net 190 įvarčių šį sezoną įmetęs Kauno „Granito-Kario“ žaidėjas Paulius Šarkauskas.

Merginų tarpe rezultatyviausia buvo Greta Rinkevičiūtė (181 įvartis).

Geriausiu sezono vartininku išrinktas Edmundas Pelėda, antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo Lukas Gurskis ir Maksimas Valiuvachas.

Geriausia vartininke išrinka Olesia Semenčenko „ACME–Žalgirio“, aplenkusi antrojoje vietoje likusią Benitą Šliupaitę ir Jolantą Kosiakaitę.

Geriausiu kairiojo krašto žaidėju tapo Kauno „Ažuolo–KTU“ kariarankis Deividas Jovaišas, antras liko Laurynas Simonavičiu, trečias – Rokas Lastauskas.

Merginų tarpe šioje pozicijoje triumfavo Greta Rinkevičiūtė, sau už nugaros palikusi Martyną Vaitkutę ir Ingą Sadauskaitę.

Geriausio dešiniojo krašto žaidėju išrinktas Valdas Drabavičius už savęs palikęs Modestą Vaitekūną ir Gintautą Adamkevičių.

Geriausia šios pozicijos merginų žaidėja Greta Sadauskaitė, kuriai nedaug nusileido žalgirietės Laura Žukovaitė ir Viltė Lubytė.

Geriausio įžaidėjo rinkimuose nugalėjo Karolis Bliuvas, antras liko Žygimantas Micevičius, trečias – vos tašku atsilikęs Arminas Stankūnas.

Tarp merginų čia taip pat netrūko intrigos: geriausia įžaidėja tapo Klaudija Šidlauskytė, kuri vos dviem taškais aplenkė Daivą Aleksandravičiūtę ir čempione tapusią Emilę Aglinskaitę.

Geriausio kairiojo pusiau krašto žaidėjo nominacija atiteko Karoliui Antanavičiui, antras liko Lukas Simėnas, trečias – Vilius Juozaitis.

Tarp merginų šioje nominacijoje triumfavo Aušra Šponė, antra liko Karolina Sparnauskaitė, trečia Greta Burkaitė.

Geriausiu dešiniojo pusiau krašto rankininku išrinktas Gabrielius Žanas Virbauskas, antras liko Nedas, trečias – Modestas Štarolis.

Merginų tarpe nepralenkiama buvo Auksė Sviderskienė, kuri aplenkė antrojoje vietoje likusią G.Burkaitę ir trečiojoje vietoje likusią Rusnę Markinaitę.

Geriausiu linijos žaidėju tapo Martynas Lapinskas, vos tašku atsiliko Benas Butkus, trečias – Gintaras Cibulskis.

Ritai Repečkaitei atiteko geriausios linijos žaidėjos apdovanojimas, antra liko Audinga Kniubaitė, trečia – Evelina Dževerakaitė.

Geriausio gynėjo titulas atiteko Tadui Bučinskui, antrojoje vietoje – Remigijus Čepulis, trečiojoje – Tadas Rasakevičius.

Geriausia gynėja – Daiva Aleksandravičiūtė, kuriai nedaug nusileido Laima Bernatavičiūtė ir G.Burkaitė.

Naudingiausiu žaidėju pripažintas G.Ž.Virbauskas, kurio nepasivijo Žygimantas Micevičius ir Valdas Drabavičius.

Naudingiausios žaidėjos titulas atiteko Audingai Kniubaitei, kuri aplenkė antrojoje vietoje likusią Daivą Aleksandravičiūtę ir trečiojoje likusią Laimą Bernatavičiūtę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?