EUROLYGA 2023

Pasaulio orientavimosi sporto čempionate G. Ražaitytė užėmė 23-iąją vieta

Norvegijoje tęsiasi pasaulio orientavimosi sporto čempionatas. Paaiškėjo stipriausi orientacininkai vidutinėje trasoje. Jau po antrąjį aukso medalį čempionate iškovojo švedė Tove Alexandersson ir norvegas Olavas Lundanesas, prieš tai triumfavę ilgojoje distancijoje.

Gabija Raižytė užėmė 23-iąją vietą.<br> IOF/WOC2019 nuotr.
Gabija Raižytė užėmė 23-iąją vietą.<br> IOF/WOC2019 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 9:36 AM, atnaujinta Aug 17, 2019, 12:04 PM

Moterų grupėje praktiškai be orientavimosi klaidų trasą įveikusi Gabija Ražaitytė užėmė 23-iąją vietą.

Vienintelė moterų finale bėgusi lietuvė 5,5 kilometro su 20 kontrolės punktų trasą įveikė per 44 min. 19 sek. ir nuo čempione tapusios T.Alexandersson atsiliko 5 min. 59 sek.

Sidabro medalį iškovojo šveicarė Simona Aebersold, atsilikusi vos 5 sek., o bronzos apdovanojimai įteikti dviem sportininkėms, trasą įveikusioms per tokį patį laiką – rusei Natalijai Gemperlei ir suomei Venlai Harju (+1,45 sek.).

„Trasa tikrai įdomi ir techniška, o parinkta vietovė labai tinkanti vidutinei trasai: buvo ir greito tikslaus orientavimosi gero „bėgamumo“ miške, ir tankesnių, akmenuotų plotų. Paprastesnis orientavimasis ir daugiau greito bėgimo buvo tik aplink varžybų areną, bet koncentraciją reikėjo išlaikyti iki pat trasos pabaigos.

Po ilgos distancijos jaučiausi labai išsikrovusi, bet per poilsio dieną, manau, pavyko atsigauti ir pakankamai pailsėti. Fiziškai tokioje vietovėje visiems sportininkams nėra lengva. Pasirodymu esu patenkinta bei, sakyčiau, tai buvo vienas geriausių mano pasirodymų pasaulio čempionatų vidutinėje trasoje.

Džiugu, kad pavyko gerai pasirodyti svarbiausią sezono dieną. Čempionato lygis aukštas: užimta vieta nelabai džiugina, nors tai ir yra mano aukščiausia užimta vieta vidutinėje trasoje“, – po finišo pasakojo G.Ražaitytė.

Vyrų grupėje po atkaklios kovos nugalėjo norvegas O.Lundanesas. Jis 6,1 kilometro su 23 kontrolės punktais trasoje užtruko 34 min. 18 sek. ir 11 sek. aplenkė antrojoj vietoje likusį švedą Gustavą Bergmaną.

Bronzos apdovanojimą iškovojo dar vienas norvegas Magne Daehli (+29 sek.).

Jonas Vytautas Gvildys trasoje neišvengė klaidų ir finišo liniją kirto 32-ojoje vietoje. Mūsiškis čempionui pralaimėjo 6 min. 25 sek.

Šeštadienį vyks paskutinė čempionato rungtis – estafetės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.