EUROLYGA 2023

Lietuvos čempione tapusi irkluotoja A. Ginevičiūtė: „Stiprybės suteikė treneris“

„Pagaliau, – sunkiai emocijas tramdė Lietuvos čempione tapusi irkluotoja Agnė Ginevičiūtė. – Pagaliau tai įvyko. Po metų pertraukos tapau čempione. Tai yra labai geras jausmas. Puikiai jaučiuosi, nes žinau, kad distancijoje atidaviau visas jėgas, „neatleidau“ nė vienos atkarpos, kovojau su savimi dėl kuo geresnio rezultato“.

 A.Ginevičiūtė tapo Lietuvos čempionė.<br> LIF nuotr.
 A.Ginevičiūtė tapo Lietuvos čempionė.<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2019, 2:12 PM

A.Ginevičiūtė prisipažino, kad viso plaukimo metu galvojo tik apie galimybę pademonstruoti gerą rezultatą ir sulaukti galimybės išvykti į Graikijoje rugsėjo 7-8 dienomis vyksiantį Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionatą.

Vienvietę valtį A.Ginevičiūtė šį sezoną irkluoja nuo birželio pabaigos. Prieš tai sportininkė kartu su Laurita Nemeravičiūte irklavo porinę dvivietę valtį. Tačiau birželio pabaigoje A.Ginevičiūtė sužinojo, kad porininkė išvyksta studijuoti į JAV.

„Buvo sunku suprasti, kas vyksta, – sakė A.Ginevičiūtė. – Visą savaitę nebenorėjau irkluoti, kilo įvairūs klausimai, tikrai buvo sunku prisiversti vėl irkluoti. Tačiau sėdau į vienvietę, treneris Valdas Vilkelis sugebėjo mane nuraminti ir man įrodyti, kad viskas yra gerai, kad ne viskas prarasta“, – prisimena irkluotoja.

A. Ginevičiūtė prisipažino dabar puikiai jaučiasi vienvietėje valtyje. „Jaučiuosi esanti savo vėžiose, – kalbėjo irkluotoja. – Tai visuomet buvo viena labiausiai man patinkančių valčių klasių. Jaučiu, kad būtent vienvietėje valtyje galiu pasiekti daugiausia. Kai sėdi vienvietėje, supranti, kad pati esi atsakinga už save, už rezultatą. Jeigu kažkas negerai, neturi, ko apkaltinti, pats esi kaltas“.

Sulaukusi klausimo apie tikslus Europos jaunimo čempionate, A.Ginevičiūtė nusijuokė: „Tikslas visada yra tas pats – pasirodyti kuo geriau, nenuvilti savęs. Manau, kiekvienas sportininkas į varžybas važiuoja su tokiu tikslu“.

Pernai A.Ginevičiūtė ir Viktorija Senkutė, irkluodamos porinę dvivietę iš Europos čempionato grįžo su bronzos medaliais. „Šįkart norėčiau pasirodyti panašiai ar net geriau“, – sakė A.Ginevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.