EUROLYGA 2023

Šoko būsena: Kaliningrade mirė buvusi Rusijos teniso žvaigždė

Rusijos teniso pasaulis šeštadienį dalinosi tragiška žinia ir jautėsi šoko būsenoje: netikėtai mirė šios šalies buvusi teniso žvaigždė Aleksandras Volkovas. Apie garsaus buvusio sportininko netektį pranešė taip pat praeityje pergales tarptautinėje arenoje skynęs dabartinis Rusijos teniso federacijos viceprezidentas Jevgenijus Kafelnikovas.

 Aleksandras Volkovas buvo laimėjęs tris ATP serijos turnyrus<br> Ria nuotr.
 Aleksandras Volkovas buvo laimėjęs tris ATP serijos turnyrus<br> Ria nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-20 09:17, atnaujinta 2019-10-20 16:13

„Tuo neįmanoma patikėti. Aš visada prisiminsiu tavo gyvenimą mylinčią šypseną ir mūsų kovas Daviso taurėje. Ilsėkis ramybėje mano drauge“, – parašė twitter socialiniame tinkle J.Kafelnikovas.

Teigiama, kad buvusi teniso žvaigždė 53-ejų A.Volkovas mirė šeštadienį Kaliningrade. Mirties aplinkybės nėra aiškios. Vyras paliko šeimą ir sūnų.

A.Volkovas – nusipelnęs Rusijos teniso treneris ir sporto meistras. Tarptautinėse varžybose jis dalyvavo nuo 1986-ųjų, o profesionaliame tenise pradėjo reikštis nuo 1988 metų. Per savo karjerą jis laimėjo tris ATP serijos turnyrus, taip pat buvo dukart Daviso teniso turnyro finalo dalyviu – su Rusijos ekipa lemiamuose mačuose žaidė 1994-1995 metais, tačiau taurės nelaimėjo.

1993 metais A.Volkovas prasimušė į „US Open“ finalą, tačiau ten nusileido amerikiečiui Pete'ui Samprasui.

Profesionalo karjerą jis baigė 1998 metais ir nuo 2002 metų buvo Rusijos teniso rinktinės treneriu. Pastaruoju metu A.Volkovas persikėlė gyventi į Kaliningadą ir ten dirbo teniso treneriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.