EUROLYGA 2023

Sprintas su žemėlapiu rankose: galimybė pažinti Vilniaus miestą bėgimo ritmu

Ar pasiklystum savo mieste? Manai, kad gerai pažįsti Vilnių? O jei reikėtų bėgti dideliu greičiu, kartu sekti žemėlapį ir rasti optimaliausią variantą be jokių GPS įrenginių pagalbos, kad rastum reikiamą kontrolinį punktą?

 .                Sprintas su žemėlapiu rankose: galimybė pažinti Vilniaus miestą bėgimo ritmu.  <br> organizatorių nuotr.
 . Sprintas su žemėlapiu rankose: galimybė pažinti Vilniaus miestą bėgimo ritmu. <br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 3:50 PM

Tokių orientavimosi sporto entuziastų praėjusiais metais šaltuoju metų laiku buvo beveik trys šimtai. Šiemet orientavimosi sporto klubas „Ąžuolas“ kviečia vilniečius dalyvauti renginyje „Atrask Vilnių orientuodamasis“, kuriame jie bus supažindinti su orientavimosi sportu.

Kartu su šiuo renginiu šeštadienį startuos naujas, jau ketvirtas Vilniaus sprintų taurės sezonas. Pirmosios trasos drieksis Naujininkuose. Iš viso vyks penki turai lapkričio-kovo mėnesiais, skirtingose miesto vietose: Naujininkuose, Užupyje, Šnipiškėse. Šiemet siekiant pritraukti naujokus, kartu su sprintų taure bus vykdomas projektas „Atrask Vilnių orientuodamasis“, kuris kviečia orientavimosi sporto nebandžiusius prisijungti ir išbandyti savo jėgas nemokamai.

Kviečia pažinti savo miestą kitaip

Sprintas – tai pati dinamiškiausia orientavimosi sporto disciplina, kurioje trasos driekiasi dažniausiai urbanizuotoje vietovėje. Būtent šeštadienį projekte „Atrask Vilnių orientuodamasis“ bus galima išbandyti ką reiškia greitai orientuotis ir bėgti Naujininkuose. Sprinto rungtis yra geriausia pradžia norintiems išbandyti šią sporto šaką

„Atvykite su šeima, draugais, kolegomis. Išsirinkite sau tinkamą trasą ir atraskite orientavimosi sporto džiaugsmą bei nematytas Naujininkų vietas. Nebijokite pasiklysti. Naujininkai ypatinga vieta Vilniuje, kur orientuotis yra ypač įdomu“ – renginio organizatorius Viktoras Staišiūnas kviečia miestiečius ne tik išbandyti naują sporto šaką, bet ir gerai praleisti laiką.

Orientavimosi sporto klubo „Ąžuolas“ atstovas V. Staišiūnas pastebi, kad Vilniaus mieste ir jo mikrorajonuose yra daugybė sprinto rungčiai tinkamų vietovių: „Žinodami šį potencialą ir sprinto rungties varžybų trūkumą, norime padėti tiek profesionalams, kurie rengiasi pasaulio ir Europos čempionatams turėti daugiau praktikos su žemėlapiu, tiek pradedantiesiems padėti perprasti šio sporto subtilybes“.

Varžytuvės moksleiviams ir bendruomenėms

„Atrask Vilnių orientuodamasis“ projekto dalyviams startas – nemokamas. Tokiu būdu organizatoriai siekia sudominti ir visas amžiaus grupes išbandyti šį sportą, kadangi projekto užsiėmimuose gali dalyvauti visi norintys, nepriklausomai nuo amžiaus ir fizinio pasirengimo. Be to, gausiausiai užsiemimus lankiusi mokykla ar bendruomenė gaus specialus aktyvumo prizus!

Visi projekto dalyviai galės startuoti laisvai pagal jų norą nuo 12 iki 13 val. Pradedantiesiems organizatoriai galės padėti susipažinti kaip naudotis kompasu ir tiksliai rasti kontrolinius punktus.

Šis orientavimosi sporto klubo „Ąžuolas“ vykdomas projektas yra bendrai finansuojamas valstybės „Sporto rėmimo fondo“ lėšomis, kurį administruoja „Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.