EUROLYGA 2023

Koronavirusas jau grasina ir olimpiadai – gali būti atšauktos Tokijo žaidynės

Vis didesnį nerimą nešantis koronaviruso virusas gali galingai smogti ir sportui – pasigirdo pirmosios mintys, kad virusui plintant per pasaulį yra reali grėsmė atšaukti 2020-ųjų olimpines žaidynes Tokijuje. Nors Japonijos olimpinis komitetas dar praėjusią savaitę tikino, kad jokių kalbų apie olimpiados atšaukimą negali būti, vyresnysis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narys Dickas Poundas atskleidė, kad jeigu koronavirusas nebus suvaldytas, tuomet Komitetas staigiai galvos apie galimą naujos olimpinės sostinės skelbimą arba viską sporto renginio atšaukimą. Tačiau realiausiai – žaidynės būtų atšauktos.

„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 9:35 PM

Teigiama, kad IOC yra nusiteikęs laukti iki gegužės mėnesio pabaigos – būtent tuomet būtų praneštas galutinis sprendimas.

„Tu tiesiog paprasčiausiai negali atidėti tokio renginio. Tiek daug šalių, televizijų, varžybų, pasirengimų. Negali imti ir pasakyti, kad olimpines žaidynes surengsime spalio mėnesį.

Yra tik kelios pasaulio vietos, kurios galėtų priimti olimpiadas, tačiau ir tai tam reikėtų vienerių metų pasirengimo.

Dabar yra aiški pozicija: reikia savęs klausti, ar virusas yra taip kontroliuojamas, jog galėtume leisti sportininkams vykti į Tokijų.

Į pandemijos židinį IOC atletų tikrai nesiųs“, – sakė „The Associated Press“ kanadietis.

2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės turi vykti nuo liepos 24-osios iki rugpjūčio 9-osios ir jose numato varžytis apie 11 tūkst. sportininkų. Japonija jau pranešė apie keturias mirtis dėl koronaviruso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.