EUROLYGA 2023

Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė turi kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes

Trečiadienį Berlyne (Vokietija) prasidėjęs 117-asis pasaulio dviračių treko čempionatas jau pirmą vakarą atnešė smagių naujienų – Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė užsitikrino bilietus į Tokijo olimpines žaidynes! Lietuvos dviratininkės komandų sprinto rungties kvalifikacijoje užėmė 9-ąją vietą.

Dviratininkė Simona Krupeckaitė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dviratininkė Simona Krupeckaitė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Simonos Krupeckaitės vyrui Dmitrijui Leopoldui yra suteikta Lietuvos pilietybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Simonos Krupeckaitės vyrui Dmitrijui Leopoldui yra suteikta Lietuvos pilietybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2020, 10:19 PM, atnaujinta Feb 26, 2020, 10:20 PM

Jos liko per žingsnį nuo pirmojo etapo, bet pagrindinę užduotį – išlikti pirmajame olimpinės atrankos reitingo aštuntuke įvykdė. Simona ir Miglė Japonijoje galės dalyvauti ne tik komandų sprinto, bet ir asmeninio sprinto bei keirino rungtyse.

„Labai džiaugiamės. Dabar jau galime lengviau atsikvėpti. Dabar lieka laukti Olivijos Baleišytės pasirodymo ir tikėtis dar vieno kelialapio į Tokiją“, – sakė Lietuvos dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris Dmitrijus Leopoldas.

„Džiaugiamės, bet tikrasis džiaugsmas tikriausiai dar ateis. Džiugu, kad pavyko pasiekti pagrindinį tikslą, – sakė S. Krupeckaitė. – Kiek gaila, kad likome devintos, bet varžovės lėkė nepaprastai greitai. Esu kiek nusivylusi savo važiavimu“.

S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė du ratus įveikė per 33,060 sek. Nuo aštuntą vietą, kuri dar garantavo kelialapį į pirmąjį etapą, užėmusių lenkių Marlenos Karwackos ir Urszulos Los lietuvės atsiliko 0,107 sek. Geriausiai kvalifikacijoje pasirodė rusės Darija Šmeliova ir Anastasija Voinova – 32,461 sek.

Kovoje dėl olimpinių kelialapių septintoje vietoje esančios Lietuvos dviratininkės galėjo pralaimėti olimpinės atrankos reitinge aštuntą vietą užimančioms lenkėms, bet devintoje vietoje esančioms Naujosios Zelandijos atstovėms negalėjo pralaimėti daugiau nei dviem pozicijomis, o dešimtoje vietoje esančioms ukrainietėms – daugiau nei penkiomis pozicijomis.

Naujosios Zelandijos dviratininkės Olivia Podmore ir Natasha Hansen tarp 15-os komandų liko dešimtos (33,184 sek.). Toliau išsirikiavo Ispanija, Kolumbija, Pietų Korėja, Ukraina ir Italija.

15-ąją vietą olimpinės atrankos reitinge užimančios Kanados atstovės Lauriane Genest ir Kelsey Mitchell pasaulio čempionate bus klasifikuotos penktos, tačiau kovoje dėl olimpinių kelialapių jos lietuvių nebeaplenks, o tik sumažins atsilikimą nuo 1595 iki 1295 taškų.

Pernai pasaulio čempionato komandų sprinte S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė buvo septintos.

Pasaulio čempionatas Berlyne – paskutinėse atrankos į Tokijo olimpines žaidynes varžybos. Jose dalyvauja keturi Lietuvos dviratininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.