EUROLYGA 2023

Iššūkis koronavirusui Norvegijoje: nuobodžiaujantys slidininkai ėmė siekti absurdiškų rekordų

Kiekvienoje šalyje koronaviruso pandemija turi savų bruožų, o dėl slidinėjimo pamišusioje Norvegijoje tai tapo tikru nacionaliniu iššūkiu: kas įveiks ilgesnę distanciją šliuoždamas slidėmis be poilsio? „Kilometrų karu“ pavadintoje akcijoje atsirado tokių, kurie ant slidžių praleido daugiau nei parą.

Slidinėjimas – nacionalinė sporto šaka Norvegijoje.<br>Scanpix nuotr.
Slidinėjimas – nacionalinė sporto šaka Norvegijoje.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2020, 5:03 PM

Rekordininku tapo 45-erių slidininkas Henrikas Sollie, kuris įveikė 520 kilometrų. O gal net ir daugiau, nes jo GPS įrenginys ėmė strigti.

Nepaisant rekordų manijos, šalyje atsirado ir kritiškų balsų, kurie teigė, kad tokie iššūkiai pandemijos metu gresia rimtomis sveikatos bėdomis.

Norvegijoje jau nuo kovo 12 dienos buvo uždraustos visos sporto varžybos. Tačiau niekas negali uždrausti norvegams tiesiog slidinėti ir tada prasidėjo tikras kilometrų karas.

Kovo 21 dieną pradžią padarė Hansas Christeris Holundas, Johan Tjelle ir Sjuras Obrestadas Gabrielsenas, kurie per 11 valandų įveikė 204 kilometrus.

Jie pasigyrė savo pasiekimu internete ir sulaukė atsako: Joaras Thele ir Andersas Auklandas per 18 valandų įveikė 320 km.

Tada iššūkį metęs Eirikas Asdolas nušliuožė 376 km per beveik 19 valandų.

Rekordą praradę A.Auklandas ir J.Thele atsakė supergalingai – jie įveikė slidėmis 516 km per 31,5 val.

Atrodė, kad žmogaus galimybių riba pasiekta, bet po trijų dienų į mūšį stojo H.Sollie, kuris ant slidžių praleido 32 valandas ir įveikė mažiausiai 520 kilometrų. Tiksliai neaišku, nes strigo GPS.

„Viskas sustojo, kai man rate liko apie 2,5 kilometro. Todėl įveikiau dar ratą, kad būčiau tikras dėl rekordo, – NRK televizijai pasakojo H.Sollie.

Jis mano, kad įveikė nuo 520 iki 528 km.

Slidininkas rekordo siekė Krokskogeno vietovėje įveikdamas 5,5 km ratą, kuriame net 1,5 km nebuvo normalios sniego dangos.

Paskutinius ratus jis suko jau ne vienas ir pripažino, kad be kitų palaikymo sunkiai būtų pagerinęs rekordą.

Norvegijoje pripažįstama, kad slidinėjimas prisidėjo prie koronaviruso plitimo, nes dar prieš porą savaičių parkuose visose trasoje buvo pilna slidininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.