EUROLYGA 2023

L. Hamiltonas užsipuolė kolegas: „Formulė 1“ – baltųjų dominuojamas sportas

 Šešiskart „Formulės 1“ pasaulio čempionas Lewis Hamiltonas diskusijoje dėl rasizmo ir policijos smurto JAV pareiškė aiškią savo poziciją, kartu sukritikuodamas motosporto karalienę.

 Lewis Hamiltonas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Lewis Hamiltonas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2020, 6:30 PM

35-erių britas, kuris tapo pirmuoju tamsiaodžiu pilotu, prasibrovusiu į „Formulę 1“ ir kuris gali tapti sėkmingiausiu lenktynininku istorijoje, instragrame rašė: „Aš matau tuos iš jūsų, kurie tyli. Kai kurie jūsų yra didžiausios žvaigždės ir jūs tylit šios neteisybės akivaizdoje. Nė ženklo nė iš vieno žmogaus mano industrijoje, kuri, žinoma, yra baltųjų dominuojamas sportas“.

L. Hamiltonas garsėja tuo, kad aiškiai išsako ir savo politinę nuomonę. Jis yra imigranto iš Trinidado ir Tobago sūnus, augęs Anglijos Stiveneidžo mieste. Sportininko tėvas dirbo keliuose darbuose, kad vaikystėje ir jaunystėje finansuotų brangų savo sūnaus hobį.

Savo įrašu socialiniame tinkle „Mercedes“ pilotas reagavo į incidentus JAV. Jis teigė nepalaikąs tų, kurie plėšikauja ir padeginėja pastatus, tačiau remiąs tuos, kurie protestuoja taikiai. L. Hamiltonas pabrėžė, kad visur, ar tai būtų Amerika, Ispanija, Italija ar kokia kitas šalis, turi keistis požiūris į mažumas.

„Mes negimstame su rasizmu ir neapykanta savo širdyse. Jos išmokstama iš tų, kuriais žavimės“, – rašė sportininkas.

Praėjusią savaitę nuo brutalaus policijos smurto Mineapolyje mirė afroamerikietis George‘as Flloydas. Baltaodis policininkas kelias minutes keliais spaudė ant žemės gulinčio vyro kaklą, nors šis kelis kartus sakė nebegalįs kvėpuoti. Atvežtas į ligoninę, jis buvo paskelbtas mirusiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.