EUROLYGA 2023

A. Malašinskas vėl žaidė rezultatyviai, bet Čempionų lygoje „Motor“ lieka be taškų

Zaporižės „Motor“ lyderis Aidenas Malašinskas vėl žaidė rezultatyviai, bet jo komanda ir antrose rankinio Čempionų lygos rungtynėse varžovams nesukūrė jokių sunkumų. Trečiadienį „Motor“ išvykoje pralaimėjo Danijos čempionui „Aalborg“ klubui 29:38 (13:17).

Aidenas Malašinskas.<br>Facebook nuotr.
Aidenas Malašinskas.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-23 22:06

A.Malašinskas įmetė 5 įvarčius ir kartu tiek pat įvarčių pelniusiu su serbu Milošu Orbovičiumi buvo rezultatyviausias „Motor“ žaidėjas. „Aalborg“ komandą į pergalę vedė 8 kartus taikliai metęs švedas Lukasas Sandellas.

Ukrainos čempionai trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje (2:0, 4:3). Tačiau Olborgo rankininkai greitai perėmė iniciatyvą, labai lengvai rasdavo spragas svečių gynyboje ir jau pirmojo kėlinio viduryje įgijo 4-5 įvarčių persvarą (10:6, 13:8). Antrajame kėlinyje, kuriame šeimininkai daugiau galvojo ne apie rezultatą, bet apie tai, kaip nudžiuginti į tribūnas įleistus negausius sirgalius, skirtumas buvo išaugęs ir iki dviženklio (37:26).

Per du Čempionų lygos turus „Motor“ taškų dar neiškovojo ir B grupėje užima paskutinę vietą. Prieš savaitę pirmajame ture Zaporižės komanda namie pralaimėjo „Barcelona“ ekipai 25:30.

Antrą kartą laimėjęs „Aalborg“ bent vienai dienai tapo vienvaldžiu grupės lyderiu. Padėtis lentelėje turėtų pasikeisti, kai ketvirtadienį antrojo turo rungtynes sužais kitos B grupės komandos.

Trečiadienį Olborgo „Gigantium“ arenoje, kurioje yra 5 tūkst. vietų, rungtynes stebėjo 400 žiūrovų. Tiek sirgalių buvo įleista dėl Danijoje galiojančių sveikatos saugumo apribojimų.

Vis dėlto tai buvo geriau negu nieko, nes praėjusią savaitę pirmajame ture trejos iš septynerių rungtynių vyko visai be žiūrovų.

Prieš savaitę sirgaliai gausiai susirinko tik Prancūzijos mieste Nante. Ten „Nantes“ ir „Veszprem“ rankininkai žaidė stebint 4800 žiūrovų.

Tiek pirmajame, tiek antrajame ture Čempionų lygos rengėjai nukėlė po vienerias rungtynes. Praėjusią savaitę dėl koronaviruso židinio „Szeged“ gretose buvo nukeltos šios komandos ir Paryžiaus PSG rungtynės.

Šią savaitę „Elverum“ komanda neišvyko į Šiaurės Makedoniją žaisti su Skopjės „Vardar“ rankininkais. Pagal Norvegijos vyriausybės nustatytas taisykles atvykusiems iš Šiaurės Makedonijos reikia izoliuotis, o profesionalams sportininkams išimtys nedaromos. Dėl to „Elverum“ pranešė, kad nekeliaus į Skopję, o EHF paskelbė, kad rungtynės bus surengtos vėliau.

EHF šią savaitę taip pat atšaukė vienerias Europos lygos atrankos rungtynes, kuriose turėjo žaisti Trebnės „Trimo“ ir „Balatonfüred“. Koronavirusu užsikrėtus Balatonfiuredo komandos nariams nuspręsta, kad šiame atrankos mače bus žaidžiamos tik vienerios rungtynės. Jos numatomos kitą savaitę Slovėnijos mieste Trebnėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.