EUROLYGA 2023

Artėja istorinis debiutas – Klaipėdos tinklinio klubas startuoja Baltijos lygoje

Jau šį savaitgalį startuoja Baltijos vyrų tinklinio lygos sezonas. Šiais metais joje po poros metų pertraukos turėsime Lietuvos komandą – Klaipėdos „Amber-Arlangą“. Klaipėdiečiams tai bus debiutas šioje lygoje.

 Klaipėdos komanda debiutuos Baltijos lygoje.<br> SimFoto nuotr.
 Klaipėdos komanda debiutuos Baltijos lygoje.<br> SimFoto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-24 21:08

Baltijos čempionate taip pat varžysis penkios Estijos komandos ir keturios iš Latvijos.

Tiesa, sezono startą kiek pakoregavo Lietuvoje ir Estijoje išaugę apsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiai, dėl ko Latvija ėmėsi papildomų saugumo priemonių ir estams bei lietuviams įvedė privalomą izoliaciją.

Atsižvelgdama į situaciją, Baltijos lygos organizatoriai pakoregavo pirmojo turo tvarkaraštį.

Kaip teigė su Latvijos ir Estijos atstovais bendravęs Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) generalinis sekretorius Andrius Gaidys, tvarkaraštis sudarytas taip, kad per pirmąsias rungtynes tarpusavyje žais Lietuvos ir Estijos klubai, o Latvijos komandos susigrums savo šalyje.

Istorinis „Amber-Arlangos“ pasirodymas vyks jau šeštadienį 15 val. Gargždų SC sporto salėje, kur klaipėdiečiai priims „Saarema VK“ (Estija) ekipą.

Klaipėdos komanda šiais metais pasistiprino pajėgiais žaidėjais, o bene svarbiausias pirkinys – po trejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs ukrainietis Dmitrijus Šlominas.

Įspūdingus pasirodymus su Vilniaus „Flamingo Volley“ komanda toje pačioje Baltijos lygoje 2016-2017 metų sezone demonstravęs tinklininkas pastaruosius porą metų praleido Estijoje, o su Tartu „Bigbank“ komanda 2019 metais tapo Baltijos čempionu.

„Visada norisi grįžti namo, o Lietuva pastaruosius penkerius metus yra mano namai. Žiūrint į dabartinę situaciją pasaulyje, sprendimas grįžti žaisti į Lietuvą buvo lengvas“, – kalbėjo D.Šlominas.

Ukrainietis mano, kad Klaipėdos ekipa bus konkurencinga Baltijos lygoje.

„Turėsime jauną, bet labai ambicingą komandą. Turime patyrusių žaidėjų, kurie yra žaidę ir Baltijos lygoje. Vyrai sunkiai dirba kiekvieną dieną. Tikiuosi, kad pavyks sukurti konkurencingą komandą, bet, žinoma, tam prireiks nemažai laiko. Sunku prognozuoti kaip mums seksis, kol dar nesužaidėme nei vienerių rungtynių. Kaip sakoma, apetitas kyla bevalgant. Svarbu pasitikėti savimi ir komandos draugais. Tada viskas bus gerai“, – pridūrė D.Šlominas.

Baltijos lygoje reguliarusis sezonas vyks dviem ratais. Jis baigsis vasario 14 dieną. Aštuonios stipriausios komandos pateks į ketvirtfinalį, kuriame bus rungtyniaujama iki dviejų pergalių. Finalo ketverto turnyras vyks vasario 26-27 dienomis reguliariojo sezono nugalėtojų namuose.

Spalio pradžioje startuos ir Baltijos moterų tinklinio čempionatas. Jame varžysis dvi Lietuvos komandos – Kauno „Kaunas-VDU“ ir Alytaus „Prekyba-Parama“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.