EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionatas startavo užtikrinta „Energijos – Geležinio Vilko“ pergale

Ketvirtadienį Kauno ledo arenoje startavo 2020-2021 metų Lietuvos ledo ritulio čempionato kovos.

 Elektrėnų komanda čempionate startavo pergalingai.<br> Hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų komanda čempionate startavo pergalingai.<br> Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2020, 10:42 PM

Pirmose sezono rungtynėse pergale džiaugėsi Elektrėnų „Energija – Geležinis Vilkas“ 9:2 nugalėjęs Kauno „Baltų Ainių“ komandą. Svečiai įtikinamą pergalę iškovojo nepaisydami to, jog varžovai pelnė pirmuosius du mačo įvarčius.

Po metų pertraukos į Lietuvos čempionatą sugrįžusiems elektrėniškiams susitikimo startas nebuvo lengvas – rungtynes sėkmingiau pradėjo jų varžovai iš Kauno, kurie pirmieji pasižymėjo šiame mače. Pirmąjį sezono įvartį Lietuvos čempionate pelnė Dovydas Streckis (08:02, rez. perd. Martynas Petrauskas, Dovydas Žiūkas).

Atsakyti greitu savo įvarčiu „Energijai – Geležiniam Vilkui“ nepavyko, o netrukus jie jau buvo priversti paplušėti gynyboje neutralizuojant varžovų dviejų žaidėjų kiekybinį pranašumą. Nors su šiuo uždaviniu svečiai susitvarkė, Tomas Ežerskis žaidžiant lygiomis sudėtimis padvigubino „Baltų Ainių“ persvarą (15:24, rez. perd. Paulius Grybauskas, Artūras Nazarovas).

Šaltą dušą gavusiems elektrėniškiams atsigauti padėjo labiausiai patyrusi komandos brigada: kėlinio pabaigoje rezultatą sušvelnino Rolandas Aliukonis (17:34, rez. perd. Edgaras Rybakovas, Donatas Kumeliauskas).

Po pirmosios pertraukos ant ledo daugkartiniai Lietuvos čempionai pasirodė nenusiteikę juokauti ir greitai perėmė iniciatyvą. Tai netruko atnešti naudos: jau antrą kėlinio minutę Edvinas Boroška išlygino rungtynių rezultatą (21:47, rez. perd. Vėjas Jokubynas, Aurimas Gaidauskas).

Įpusėjus kėliniui „Energija – Geležinis Vilkas“ gavo teisę realizuoti pirmąją daugumą, kurios metu savo sugrįžimą į pirmąjį klubą įvarčiu pavertė Donatas Kumeliauskas (30:32, rez. perd. E.Rybakovas, R.Aliukonis). Negana to, netrukus kauniečiai buvo priversti dar kartą kapituliuoti – persvarą padvigubino Andrius Židkovas (31:06, rez. perd. A.Gaidauskas, Patrikas Misiukas).

Kėliniui artėjant prie pabaigos „Baltų Ainiai“ dar kartą prasižengė, o D.Kumeliauskas ir vėl už tai nubaudė savo varžovus pelnydamas antrąjį savo įvartį (36:29, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, Timonas Mažulis).

Nors trečiajame kėlinyje „Energijos – Geležinio Vilko“ persvara nebekėlė abejonių, įvarčių netrūko ir jo metu. Iš pradžių nepaisydamas varžovų turėtos kiekybinės daugumos pasižymėjo Rojus Plepys (45:02, rez. perd. A.Gaidauskas), o vėliau įvartį pridėjo ir Timonas Mažulis (49:46, rez. perd. D.Kumeliauskas, E.Rybakovas). Susitikimui artėjant prie pabaigos į kauniečių vartus krito dar du įvarčiai, kurių autoriai – A.Židkovas (54:02, rez. perd. E.Boroška) ir Arnas Misiukas (57:46, rez. perd. P.Misiukas).

Jau po penkių dienų šių komandų laukia dar vienas tarpusavio mačas, kuris šį kartą įvyks Elektrėnuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?