EUROLYGA 2023

Prieš mėnesio pertrauką – vyrų rankinio sezono įvarčių rekordas Vilniuje

Lietuvos vyrų rankinio lygos rungtynėse šeštadienį tarp Vilniaus HC „Vilnius“ ir Panevėžio „SC-RSSG Grifas“ ekipų buvo pasiektas šio sezono įvarčių rekordas. Itin rezultatyviai žaidusios ekipos iš viso įmetė 80 įvarčių – rungtynės baigėsi 49:31 (21:14) vilniečių naudai.

 Vilniuje abi komandos pelnė 80 įvarčių.<br> A.Tamulytės nuotr.
 Vilniuje abi komandos pelnė 80 įvarčių.<br> A.Tamulytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2020, 5:48 PM, atnaujinta Oct 24, 2020, 5:51 PM

Sostinės komanda rungtynes pradėjo sparčiai išsiverždama į priekį – 5:1, 10:4, 13:5. Svečiai iš Panevėžio nebuvo nusiteikę lengvai pasiduoti ir ėmė mažinti atsilikimą – 15:9, tačiau „Vilnius“ kėlinį užbaigė saugia persvara – 21:14.

Nors „Grifas“ antroje rungtynių pusėje įmetė daugiau įvarčių nei pirmame kėlinyje, aikštelės šeimininkai taip pat nesnaudė. Abi komandos žaidė greitą ir rezultatyvų rankinį – per 30 minučių buvo pelnyti net 45 įvarčiai. „Vilnius“ beveik patrigubino savo atotrūkį ir šventė užtikrintą pergalę 18 įvarčių skirtumu – 49:31.

„Vertinu teigiamai – laimėjome, rezultatas pasiektas. Visi žaidėjai pažaidė, manau, daugelis įmetė, taip pat ir naujokai, smagu. Dabar bus pertrauka, ruošimės tolesnėms kovoms“, – nedaugžodžiavo Vilniaus komandos atstovas Mindaugas Urbonas.

„Mano nuomone, galėjome ir labiau pasitempti. Trūko gal daugiau pasirengimo dėl ištvermės. Taip pat buvo padaryta per daug klaidų greitose atakose“, – komentavo Panevėžio komandoje rezultatyviausiai žaidęs Žygimantas Ridikas.

Vilniaus HC „Vilnius“: Mindaugas Urbonas – 12, Robertas Skobas – 8, Mantas Bruzgė – 6, Martynas Lapinskas, Jaime German Federico ir Arminas Milaknis – po 4, Šarūnas Mieliauskas ir Vaidas Drevinskas – po 3, Ignas Valiušis ir Lukas Markaitis – po 2, Tautvydas Damašauskas – 1.

Panevėžio „SC-RSSG Grifas“: Žygimantas Ridikas – 9, Danielius Kairys – 7, Žilvinas Maslauskas – 5, Amandas Šarkanas ir Mindaugas Barzdenis – po 3, Gabrielius Čekanauskas ir Titas Janušonis – po 2.

Artimiausiomis savaitėmis Lietuvos rankinio lygoje laukia pertrauka. Čempionato kovos, jei tam nesutrukdys epidemiologinė padėtis, į rankinio aikšteles turėtų grįžti lapkričio 21 d.

Šiuo metu čempionate pirmauja Vilniaus VHC „Šviesa“ (11 tšk.), kuriai ant kulnų lipa Klaipėdos „Dragūnas“ (10) ir Alytaus „Varsa-Stronglasas“ (9).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą